|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Magda-40
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 18:13 Temat postu: |
|
|
Od czasu, kiedy postawiłam "granicę "minęły cztery lata.
Skończyły się napady furii,rozbijanie mebli.Nie uderzył mnie od tej pory.
Zmienił strategię.
Córka stała się jego obiektem."Kobietą jego życia"
O tym co jej robił dowiedziałam się kilka miesięcy temu.
Otworzyłam oczy, jestem wściekła, na siebie że dopiero teraz.
Myślałam,że jest chory,że nie wie co robi.Było to na swój sposób wygodne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 18:45 Temat postu: |
|
|
Magda, jeśli możesz i chcesz odezwij sie do mnie. Tak nie może by ć dalej, czas aby przerwać ten strachem podszyty spektakl, który prowadzi na manowce.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 20:10 Temat postu: |
|
|
Opowieść długa,Przed sprzedażą mieszkania, przeszukałam telefon męża i znalazłam sms od kochanki policjantki.Był w jednym z nich nr dowodu osobistego mojego syna i nr PESEL.Był to sms do mojego męża.Zadzwoniłam do pani, przedstawiłam się i poprosiłam o wytłumaczenie do czego obcej kobiecie dla mojego dziecka (pełnoletniego)potrzebne są dane osobowe i w jaki sposób je pozyskała.Odpowiedziała, że to nie moja sprawa.
Syn jest obecnie za granicą .
Umówiłam się na spotkanie z przełożonymi męża, zaprosili na 15stą do KMP.Kiedy tam weszłam na korytarzu czekał mąż, wiedział, że przyjdę, uprzedzili go. Podszedł do mnie kiedy czekałam na korytarzu .
Zaczął głośno krzyczeć "co jej zrobisz, co powiedziałaś, czym jej grozisz?
Wbiegł do pokoju w którym czekali panowie naczelnicy.W sekretariacie chowała się pani kochanka, która nim ja przyszłam , poskarżyła się , że jej groziłam.Mąż i kochanka złożyli skargę do szefów, mąż o znęcanie psychiczne , pani kochanka nie wiem na co.
Poprosiłam panów policjantów o wyjaśnienia w jaki sposób i w jakim celu,
pani będąca w nieformalnym związku z moim mężem , pozyskała dane osobowe mojego syna.I czy wykorzystała do tego bazę PESEL, do której ona jak i mąż mają dostęp.
Odpowiedzieli, że pewnie do stypendium, albo zasiłku.Wyjaśniłam , że syn jest dorosły i nie korzysta z tych dobrodziejstw od lat.
Zapytałam ich jak to sie ma do ustawy o ochronie danych osobowych i czy
własne dane osobowe też mają w głębokim poważaniu.
za odpowiedź wystarczyła ich głupia mina. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 22:48 Temat postu: |
|
|
Zamierzasz przeciwko niemu złożyć zawiadomienie o znęcanie czy jak? Po co w ogóle prowadzisz jakieś dyskusje z jego przełożonym, kolegami? Przecież wiadomo że będą stronniczy.
Złóż pismo do Komendanta o odebranie mu prawa do używania broni - załącz te kwity od psychiatry.
W razie jak złożysz sprawę karną - tylko w prokuraturze, rozmawiaj jedynie z prokuratorem, wniosek dowodowy - wyłączenie z prowadzenia sprawy komendy męża itd.
Na tą jego kochankę także wysmaruj zawiadomienie - dowody jak podałaś wyżej.
Resztę napisałem ci na priv. Jakby co pytaj i działaj!  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magda-40
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 23:29 Temat postu: Odp. |
|
|
Wtedy zamierzałam ugodowo pozałatwiać te sprawy.Ja im nie wadzę a oni zostawiają mnie i dzieci w spokoju.Zgadzam sie na rozwód i zamykamy temat.Liczyłam na w miarę bezbolesne załatwienie sprawy.
O tym co się dzieje dowiedziałam się dwa miesiące temu.
Wizyta u naczelnych otworzyła mi oczy. I posypało się.Teraz bez sprawy karnej się nie obejdzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 23:36 Temat postu: |
|
|
I dobrze. Zeznawaj tylko przed prokuratorem, czytaj co podpisujesz, wnioskuj do protokołu o prowadzenie sprawy osobiście przez prokuratora z uwagi na pracę męża. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|