Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 18:14 Temat postu: Proszę o wzmiankę o innych służbach! |
|
|
http://www.niebieskalinia.pl/index.php?assign=zadania
Dlaczego jest mowa tylko o policji? A ŻW, Straż Graniczna, Straż Miejska? Każda z tych służb ma mniej (Straż Miejska) lub więcej (pozostałe) takie same zadania jak Policja i tak samo wezwana ma obowiązek przyjechać na wezwanie, nawet do przemocy domowej, jeżeli akurat np. policja jest zajęta. Warto o tym ludziom mówić. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 21:51 Temat postu: |
|
|
Dzwoniłam na straż miejska gdy policja odmawiała interwencji i mnie spławili mówiąc że to zadanie dla policji a nie dla nich.
Natomiast jesli chodzi o ŻW to mam bardzo dobre zdanie. Gdyby nie dochodzenie prowadzone przez ŻW w Poznaiu i Prokuraturę Wojskową w Poznaniu pewnie mój ex nie byłby dziś gościem z wyrokiem za znecanie.
ŻW przesłuchało nauczycieli w szkole moich synów, wszystkich sasiadów, najbliższa rodzine moją i exa. Policja przez ponad miesiąc nie zrobiła jeszcze tym razem nic poza przesłuchaniem mnie. To jest żenada!
Policja w moim mieście powinna się uczyc od ŻW w Poznaniu jak sie postepuje przy ściganiu z 207 kk. _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
Nigdy nie rezygnuję, bo jestem kobietą wzniesioną na zgliszczach siebie samej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 22:43 Temat postu: |
|
|
W Policji jest także wielu dobrych policjantów, którym się chce pracować. Ale system kuleje, roboty masa, ludzi mało, motywacja żadna, pensje śmieszne itd.
Więc co się im dziwisz niestety  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 0:42 Temat postu: |
|
|
Brzytwa zapisuje sobie Twoją sugestię. Postaram się omówić z Tobą ową kwestię osobiście. (realnie znaczy się).
Jednak jest pewne uregulowanie prawne - np. dla f-szy Policji zarządzenie nr 162/08 KGP.
Nie wiem jak jest w ŻW chyba że patrol jest mieszany w ramach wspólpracy.
Co do Straży Miejskiej bym był ostrożniejszy chyba że też w tym samym systemie pracy - współpracy patrolu mieszanego.
Trzeba by było wspólnie usiąść i przenalizować przepisy regulujące ŻW no i Straż Miejską i wyciągnąć wnioski .
póki co na tyle
pozdrawiam
Tomasz _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|