Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Brzytwa
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 15:02 Temat postu: |
|
|
Jak tam z tym żołnierzem? Zabrali się w końcu za niego? _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
Każdy ma prawo zapobiec przestępstwu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 23:27 Temat postu: |
|
|
Narazie cisza, byłam na przesłuchaniu na policji tam mi mówiono że chyba umorza ale jakos jeszcze nie mam informacji że umorzyli. Czekam co będzie dalej.
Szczerze to sama nie wiem co robic, robic coś czy czekać?
W sumie to nie mam jeszcze odpowiedzi od dyrektora WAM-u z Warszawy czy prezesa nie wiem jaki to stolek  _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
Nigdy nie rezygnuję, bo jestem kobietą wzniesioną na zgliszczach siebie samej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 11:31 Temat postu: |
|
|
Informacja że sprawę umorzono powinna zostać wysłana do Ciebie za pośrednicwem poczty (list polecony). Ponadto na tym piśmie (na dole) umieszczona jest formułka o możliwości odwołania od przedmiotowego postanowienia. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 12:58 Temat postu: |
|
|
Tak wiem dlatego czekam na jakies info. Poza tym odrazu powiedziałam temu policjantowi że jak umorza napewno będe sie odwoływać. Może więc cos robią i nie umarzaja  _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
Nigdy nie rezygnuję, bo jestem kobietą wzniesioną na zgliszczach siebie samej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 16:12 Temat postu: |
|
|
Jak nadal będzie cisza napisz proszę poleconego do tej policji/prokuratury z uprzejmą prośbą o informację o stanie sprawy. Przysługuje ci ona jako pokrzywdzonej. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 21:55 Temat postu: |
|
|
A tego nie wiedziałam
W takim razie im sie przypomnę  _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 21:57 Temat postu: |
|
|
Brzytwa widze że jesteś z ŻW, może mi cos podpowiesz w kwestii mieszkania. Pisałam taki post kiedyś. Jak nie chcesz na forum to może na priv
Pozdrawiam _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 22:41 Temat postu: |
|
|
Pisz śmiało i jawnie  _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 8:26 Temat postu: |
|
|
zajrzyj na post żony zołnierzy i byłe zony dotyczy mieszkania.
Tam pisałam
ex wykupił od wamu kilka miesięcy po rozwodzie a teraz przepisał w formie darowizny na swoja matkę i dlatego oni teraz chca mnie wyrzucic z dziećmi z mieszkania i rozwalaja mi drzwi  _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 22:29 Temat postu: |
|
|
W razie umorzenia deklaruje sie z pomocą na napisanie zażalenia. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 0:17 Temat postu: |
|
|
Ok. Dzięki będę pamiętać  _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 13:24 Temat postu: |
|
|
No i umorzyli postepowanie.
Echnatom piszemy zazalenie jestem wściekła jak licho. _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Brzytwa
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 16:52 Temat postu: |
|
|
Jaki powód umorzenia? Brak danych czy znamion? A żądanie przejrzenia akt zgłosiłaś? Zobacz w akta co zostało zrobione i jak to wygląda. Po przejrzeniu akt piszesz zażalenie, wskazując do wykonania konkretne dowody i przesłuchania, których brak w aktach. _________________ Przemoc w rodzinie jest przestępstwem.
|
Powrót do góry |
|
 |
Beti
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 20:30 Temat postu: |
|
|
po rozpoznaniu zawiadomienia ........ w sprawie znwecania sie psychicznego ...... w ten sposób, że wymienieni wchodza do mieszkania w którym przebywa pokrzywdzona, wymieniają zamki uszkadzają drzwi każą się wyprowadzić tj. o czyn z art 207 kk wobec braku ustawowych znamiom czynu zabronionego na zasadzie art 17 par. 1 pkt. 2 kpk
postanowił odmówic wszczęścia dochodzenia _________________ Życie to kabaret ......... ale nie powód do kpin.
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 1:00 Temat postu: |
|
|
Masz prawo przejrzeć akta sprawy, najlepiej zrób to jutro , co możliwe spisz, skseruj, zapamiętaj, a potem...odezwij się na maila, podaj argumenty, będziemy działać.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|