|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monia
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 21:34 Temat postu: |
|
|
Dzieki Agata
A czy mialas doczynienia z RODK czy moglabys sie podzielic ewentualnie jakimis spostrzezeniami? jak to wyglada ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 7:26 Temat postu: |
|
|
Monia, RODK też jest proojcowski, siedzą sobie dwie panie i patrzą jak rodzice bawią sie z dzzieckiem (rada: codziennie sama baw sie z dzieckiem, żeby zabawa kojarzyła mu sie z Tobą), potem te panie rozmawiają z Wami (rodzicami), robią notaki i piszą opinię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 23:36 Temat postu: |
|
|
o rany a czemu tak sadzisz czy jest jakis konkretny powod bo ja mam nadzieje ze przynajmniej tam mnie ktos zrozumie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pią Lip 13, 2007 7:38 Temat postu: |
|
|
moja koleżanka była w RODK, od niej wiem, że podczas rozmowy z nią i mężem notowali bardziej to co on mówił niż ona, ale opinie wydali bardziej na jej kożyść |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata24
|
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 13:22 Temat postu: |
|
|
Monia
Badanie w RODK wygladalo tak: weszlismy we trojke do pokoju, w ktorym sa zabawki dla dziecka, stamtad mnie wzieli do innego pokoju i osobno ze mna dwie panie rozmawialy - od poczatku cala historia malzenstwa itd, wszystko spoko, ale dziecko sie krecilo, niecierpliwilo i kursowalo miedzy pokojami (w czasie mojej rozmowy bawilo sie z ojcem), to bylo takie chaotyczne. Potem po ok 2 godz wzieli mojego meza na rozmowe, a nam pozwolili isc do domu, bo dziecko bylo senne. Opinia byla raczej o dziecku a nie o malzenstwie, bo takie byly zapytania sadu, to zalezy czego ma ta opinia dotyczyc, wiec nie nastawiaj sie, ze nazwa go po imieniu "sorawca" przemocy itd. Wydali opinie, ze oboje mamy wiez z dzieckiem, ale jest miedzy nami konflikt. Tak ze nie wiem, czy ta opinia wiele pomogla, czy nie. Raczej bez znaczenia.Pozdrawiam _________________ Agata |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|