Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jamama
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:37 Temat postu: 13 w piątek |
|
|
Ale mi przypadła data.
2 lata trwaja już sprawy o znęcanie będzie odpowiadał zwolnej stopy, jak pisałam wcześniej w lipcu niespodziewanie wyszedł na wolność.
Mam nadzieję że to już ostatnia rozprawa o znęcanie ( tydzień po niej mam o dzieci też proszę Boga aby była ostatnia)
Nie mam już sił i chyba chcę tylko zakazu zblizania chwilowo dał mi spokój mam tylko nadzieje że nie ze strachu przed powrotem do więzienia.
Kochani trzymajce za mnie kciuki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 15:23 Temat postu: |
|
|
Moje kciuki masz jak w banku!!! I duchowe wsparcie na odległość też  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marchewka34
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 18:00 Temat postu: |
|
|
Jamama, koniecznie lapki za Twoj i dzieciakow spokoj juz zaciskam. Powodzenia i lepszego zycia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 23:45 Temat postu: |
|
|
data jak data , kolejny dzień w kolejnum miesiącu.
Data jak każda inna. Osobiście lubię to liczbę . Nawet często sam o nią zabiegam.
Jak to mówił mój dawny znajomy - czarne koty , czarownice po czym się głośno śmiał, po chwili śmiałem się razem z nim.
Więc tą teorię o 13 w piątek nazwij czarne koty, czarwnice i uśmiechnij się. To zwykła data do tego jaka liczba zabawna. Poczujesz i się uśmiechniesz
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewap99
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 21:22 Temat postu: |
|
|
A ja lubie piatki 13 w koncu bire dzieciaka i zwiewam jutro chocy na 3 dni odpoczac to juz zawsze cos trzymam kciuki za twoje sprawy jamama powodzenia życzę |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 22:54 Temat postu: |
|
|
Mocno trzymam kciuki:) _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 22:54 Temat postu: |
|
|
13 i w piątek to wstęp do długieeeeeego weekendu  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jamama
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 16:26 Temat postu: |
|
|
Końca nie widać...
Odczytali moje i jego zeznania... Sąd zwrócił się z zapytaniem czy wzywać świadków, czy również wystarczy odczytać zeznania.( sprawa toczy się od początku z powodu zmiany sędziego)
Wstałam i powiedziałam proszę odczytać nie chcę przedłużania sprawy, na co prokurator mój adwokat i jego adwokat
- Prosimy o przełuchanie naj istotniejszych świadków.
I kolejna rozprawa w grudniu...
Wyszłam podszedł do mnie mój obrońca
- myślałem że pani jest już śilna takie pozory sprawiałaś na sali
BO PORYCZAŁAM SIĘ!!!
Wtuliłam się do koleżanki która przyszła ze mną aby wspierać mnie duchowo...Podszedł on mój oprawca
- możemy pogadać
Wyjełam taśme z nagraniem
- chcesz przedłużać , wypierać się więc może to dołączymy
- straszysz mnie odparł
Na co wtrąciła się koleżanka
- chodzcie pójdziemy na kawe i dogadacie się.
Wsiedliśmy wszyscy do mojego auta. Ja Mediatorka i Sprawca.
Nie czułam strachu lęku czułam wsciekłość i żal.
Przy kawie powiedział iż zamierza przeciągać sprawe w nieskączoność ponieważ boi się powrotu do więzienia i zaczął opowiadać co tam przeżył i jak bardzo był na mnie zły
Na co mediatorka koleżanka
- pogadaj z swoim adwokatem może da się to wycofać
Wtrąciłam się zszokowana przecież to moja przyjaciółka od podstawówki co ona mówi...
- nie ! bo zapłace za koszta sprawy
- ja ci zwróce- rzekł oprawca
- ciekawe z czeko - ironicznie spytałam- jak się boisz więzienia to lepiej alimenty płać bo za to też zamykają.
Nie chciałam ciągnąć tej rozmowy bolała mnie głowa, sama nie wierzyłam w to co się dzieje dopiłjałam kawe słuchając ich rozmowy o byle czym.
W domu wpadało mi tysiąc pomysłów do głowy jeden głupszy od drugiego.Jedyne co teraz czuję to ogromną potrzebę zakączenia tego wywlekania co było. Najchętniej nie poszłabym już na kolejna rozprawe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 18:54 Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki, zebys nie dala sie zmanipulowac. Priorytetem jest troska o sama/samego siebie. Za kazdym razem spytaj sie - co bedzie dla mnie lepsze i zrob to co bedzie lepsze dla Ciebie - nie dla nikogo innego.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jesiennapiosenka
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 18:58 Temat postu: |
|
|
to jest naprawdę dobry sposób by nie rozmawiać?ja rozmawiałam i jeszcze bardziej mnie dobiło wszystko:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 19:07 Temat postu: |
|
|
Kiedy ma sie do czynienia z osoba ktora stosuje wobec nas przemoc psychiczna i slowna to nie rozmawianie z taka osoba jest naprawde dobrym rozwiazaniem.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewap99
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 12:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Kiedy ma sie do czynienia z osoba ktora stosuje wobec nas przemoc psychiczna i slowna to nie rozmawianie z taka osoba jest naprawde dobrym rozwiazaniem.
|
skoro nie rozmowa to gdzie szukać tego rozwiązania?bo sama jestem na etapie poszukiwań |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 18:40 Temat postu: |
|
|
Hej
Sprecyzuj prosze o rozwiazanie czego pytasz, to cos rozwine.
pozdrawiam,
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 22:16 Temat postu: |
|
|
Jak najdalej od takich mediatorów, które dla własnych korzyści - mediacja jest płatna usługa - dążą do zakończenia sprawy i nie liczą sie z tym, ze takie rozwiązanie niczego nie rozwiązuje. Wychodzi na to, ze on martwi sie o to, że pójdzie siedzieć do wiezienia ale to Ty - jak zwykle - masz ustępować i iśc na kompromis. Zakończenie sprawy? To trudne, zanim to nastąpi musi być jego przyznaje sie do winy, skrucha i Twój wybór kary...Wtedy, być może warto spróbować, ale to ma być Twoja suwerenna decyzja. I żadnych kompromisów. On pójdzie siedzieć? Kto sieje wiatr ten zbiera burzę... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 22:50 Temat postu: |
|
|
tak nawiązując do tematu....
Mój mąz się urodził 13 w piatek i jest najwspanialszym człowiekiem na świecie
ten dzień mi dał kochanego człowieka
nie przeklinajmy tak te piątki, to kwestia samo-przekonania
im bardziej uwierzysz ze ten dzień jest najbardziej szczęśliwy tym bardziej się to spełnia
tak samo na odwrót  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|