|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 0:00 Temat postu: |
|
|
tak jest wyjście . Jednak należy zająć się kompeksowo tym tematem.
Jak widzimy media szukają, nagłaśniają a gdzie jest profilaktyka, wsparcie... zapobieganie.
To jak się już stanie tragedia to trochę za póżno delikatnie ujmująć.
Jednak dokonamy radykalnych zmian w tym zakresie. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniferek
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 15:26 Temat postu: |
|
|
Jestem poruszona...zapłakana, nie wiem nawet co napisać!!!
Wstrząsająca historia, ale dobrze, że się tutaj znalazła...może potrzebny jest to osobom, tracącym wolę walki, ja nie jestem ofiarą znęcania fizycznego, pomimo mojego zdruzgotanego stanu psychicznego, odzywa się we mnie chyba "wrodzona asertywność"-bo nigdy nie pozwoliłam na siebie podnieść ręki...cieszyć się...nie wiem...nad psychiką pracuję ze specjalistami-zapewne dodaje mi to sił, przede wszystkim, żeby spróbować "walki" z naszym ciężko pokaleczonym wymiarem sprawiedliwości...
Dziękuję za ten artykuł, pomimo, że jest to niesamowita historia...nie mogę powstrzymać łez, ale wiem, że dodała mi sił do mojej w sumie chyba rozpoczętej walki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 18:57 Temat postu: |
|
|
to jest odrażające, to że ten człowiek był zwyrodniałym sadystą to jedno, ale kim była ta kobieta? jak nazwać taką osobę?
nie mam dla niej zrozumienia ani współczucia, sama byłam molestowana, to co ona zrobiła synowi, to jest horror, nic jej nie usprawiedliwia, miała obowiązek iść na policję, zbyt łatwo wybaczamy ludziom, którzy lekceważą swoje obowiązki jako rodzice, jeśli chciała się upodlić, to miała prawo, ale nie miała prawa wciągać w to dzieci, i nie przekona mnie argument, że była zastraszona, bo ja pochodzę z podobnej rodziny, wiem jak to wygląda, poświęciła swojego syna, aby móc być z mężem
myślę, że ta historia nie jest do końca prawdziwa, bo trochę mi nie pasuje, znam wiele osób pochodzących ze zwyrodniałych rodzin i trochę to inaczej wygląda _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 23:12 Temat postu: |
|
|
ja nazwałbym ta kobietę taka może poetycką ale mądrą znaczeniowo nazwą - "zbyt mocno uwikłana w niemoc"...
I nie chcę nikogo tłumaczyć, usprawiedliwiać, rozgrzeszać..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 23:30 Temat postu: |
|
|
wiesz, niektóre kobiety zrobią wszystko, żeby przekonać, że naprawdę nic nie mogą, jak nie ma fizycznych przeszkód, to powiedzą rozdzierająco "Ale ja go kocham!" z miłością się nie dyskutuje prawda? miłość jest taka szlachetna... i wszystko było by pięknie, gdyby to właśnie one ponosiły cenę tego wszystkiego, ale tak w większości nie jest, bo bardzo wiele kobiet jest całkowicie nieczuła na krzywdę swoich dzieci, zachowują się jakby same były psychopatkami bez żadnych zasad etycznych... to, że same chcą się w imię tej miłości upodlić, to proszę, jak ktoś chce, to naprawdę nikt mu nie zabroni, ale czemu często zmuszają dzieci do życia w piekle, często szantażują, manipulują by swoje dzieci również przytrzymać w roli ofiary
nie, nie mam ani współczucia ani zrozumienia dla zwyrodnialców _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 23:44 Temat postu: |
|
|
Pytanie gdzie miłość a gdzie wbicie przekonań w umysł........ _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|