Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 0:06 Temat postu: |
|
|
Witaj
Masz możliwość złożenia zawiadomienia o przestępstwie bezpośrednio w jednostce policji lub pisemnie do prokuratury rejonowej. Nikt nie ma prawa Cię krzywdzić.
Także masz możliwość udania się do dzielnicowego w tej sprawie.
Bardzo ważne - jeśli będzie jakaś awantura w domu masz pełne prawo powidomić telefonicznie policję .
Wspominasz o wstydzie a czy wstydem będzie jak stracisz zdrowie przez te pobicia ? To nie jest wstyd tylko odwaga i konsekwencja jak udasz się do lekarza oraz dbanie o swoje życie i zdrowie. Twoje zdrowie jest najważniejsze. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 0:37 Temat postu: |
|
|
Sonia natychmiast musisz z nim zrobić porządek ,jakbym wiedziała gdzie mieszkasz zaraz bym do ciebie przyjechała .Musisz zbierać dowody!.Nie patrz na nikogo ,ludzie ci wszyscy co tak na ciebie patrza nie znaja sytuacji a nawet jakby to niech sie walą ,nie patrz na nikogo ,DZIEWCZYNO ratuj siebie i dziecko a z tym katem trzeba zrobić porządek Sonia myśl !!!!! Dopóki jeszcze możesz bo potem może być zapóżno .Nikt za ciebie nie podejmie decyzji i nie zmusi cie do tego byś zaczeła myśleć Sonia bierz sie w garść .Zobaczysz wszystko się ułoży !Pisz do nas i działaj Bardzo Cię Proszę ,cholera jasna jestem wsciekła na gnoja co sie na tm świecie dzieje ?! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonia79
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 11:20 Temat postu: |
|
|
Wyszedł na zakupy więc mam chwilkę.Dziś rano wielka skrucha i przepraszanie tylko z tym,że to ja go sprowokowałam swoimi słowami,absurd.W poniedziałek pojadę do rodzinnego po zaświdczenie o obrażeniach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 12:15 Temat postu: |
|
|
Rób Sonia naprawde coś z tm ,tak jes zawsze że oni przepraszają a za jakiś czas będzie powtórka ale może tym razem być gorzej ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonia79
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 17:44 Temat postu: |
|
|
Wiem sylwiapiaczek i chcem.PSZYSZEDŁ i dostałam wielki bukiet róż,co za obłuda,tym chciał mi zamknąaać dziub.Jestem teraz tu i próbuję się nie wychylać,nie sprowokować,najlepiej się schować.Każdy szelest mnie paraliżuje.Będę szła swoją drogą póki co,wizyta u rodzinnego i u psychiatry aby pomógł mi wyrwać się z niemocy którą noszę w sobię,abym mogła robić coś więcej.JAK MAM WYJŚĆ DO LUDZI Z TWARZĄ CAŁĄ OBITĄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonia79
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 17:49 Temat postu: |
|
|
Sylwia jeżeli tak mogę bo w stresie i pogoni nie wychodzi Dziękuje za to ,że jesteś i nie krytykujesz.BARDZO |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwiapeczak
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 19:08 Temat postu: |
|
|
Nie ma problemu soniu ,przejdzimy przez to razem i damy rade ,zobaczysz tylko ty musisz sie nie poddawać i być silna ,wiem ,wiem trudne ale do zrobienia .Pisz jak coś jestem cały czas obok  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 22:47 Temat postu: |
|
|
Witaj, Soniu. Przerażające jest to, co piszesz. Ogromnie Ci współczuję.
Olej , że ludzie będą się gapić na Twoją poobijaną twarz, że na pogotowiu znów się będą gapić a może nawet robić jakieś głupie komentarze. Ty walczysz o życie!!! Durne spojrzenia innych nic nie znaczą!!! Co z tego, pogapią się, a potem znajdą inny powód do plotek. Co z tego, że znów widzieli radiowóz pod domem? To nie Twój wstyd, nie Twoja wina!!! Ty masz prawo się bronić i domagać pomocy od służb, które są do tego stworzone!!!
Bardzo dobrze, ze idziesz do psychiatry, mi prochy pomogły, pozwoliły wyleźć z marazmu i totalnej niemocy, wróciły chęć do życia i walki, choć trochę usunęły wszechobecny lęk. Małymi kroczkami idziesz chyba w dobrym kierunku Nie każdy potrafi działać szybko i radykalnie, a na pewno nie ofiara przemocy.
Będę o Tobie myślała  |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 0:00 Temat postu: |
|
|
Wstyd... chcesz się wstydzić?
Bo w mojej ocenie to on się powinien wstydzic jak cholera a nie ty......
Czemu ty masz się wstydzić? To nie wstyd pokazać co się dzieje- to konieczność aby zacząc myslec o sobie.
Kiedy ostatnio myślałaś o sobie i zrobiłaś cos dla siebie?
Pozdrawiam- Ola _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonia79
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 15:12 Temat postu: |
|
|
Zaświadczenie już mam,wizyta u psychiatry 4luty.Doskonale wiem,że to on powinien się wstydzić tylko,że mentalnośću nas ciągle jest jaka jest,choć nie chcem generalizować.Ciągle sobie powtarzam olej ludzkie spojrzenia i języki tylko trudno wykonać.Pozdrawiam Was mocno. |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 15:28 Temat postu: |
|
|
No właśnie..... "co ludzie powiedzą"..... komu w tym momencie oddajesz władzę nad swoim życiem ? Innym ludziom i ich opinii.... oni mają decydować o tym kim jesteś, jak się zachowujesz i co robisz?
Przecież masz mózg, korzystasz z niego...
przestałaś mysleć o sobie moja droga i czas najwyższy zacząć stawiać siebie na 1 miejscu i odzyskać utracony ster. To twoje zycie maleńka i tylko ty masz wpływ na to co się dzieje dookoła ciebie. Ty dokonujesz wyborów które sprawiają że masz takie zycie na jakie pozwalasz.
gdybyś tylko mogła....... co bys chciała? _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 15:37 Temat postu: |
|
|
To co w wypowiedziach Wild odebrałaś wcześniej jako atak na siebie atakiem nie było Czasem potrzeba kopniaka aby zacząć myśleć i nie tracić energii na użalanie się nad sobą. Aby spojrzeć z dystansu ..... spójrz na swoje obecne życie oczami Wild np.....bez emocji które teraz ci towarzyszą..... spójrz na swoją sytuację jak by to nie chodziło o ciebie ale o jakąś inną dziewczynę. Jakby to ona opisała ci swoją historię a ty miałabyś jej pomóc...... pogłaskałabyś ją po głowce? Czy też otworzyła byś jej oczy pokazując wszystko to co jest zepsute?
Pomyśl........ _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sonia79
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 14:59 Temat postu: |
|
|
Nie użalam się nad sobą,jak już wcześniej wspomniałam wiem też co powinnam zrobić,mój mózg też pracuje cały czas nad tym wszystkim jak nakręcona i już nieco zdarta płyta.Ola pytałaś co bym chciała?Właśnie wyłączyć go choć na godzinę,pomyśleć o czymś innym,nie analizować,nie odtwarzać.Tylko,niestety samo chcieć to nie znaczy móc.
A w domu jak to zawsze po burzy cisza,chwila wytchnienia.Jutro przyjeżdża do mnie komisja lekarska w sprawie nogi,a w por.ortop.lekarz mówi o następnym składaniu nogi,nie zrasta się,dał mi jeszcze 4tygodnie i zobaczymy.Kolejna operacja oznacza kolejne dochodzenie do stanu używalności,a to z kolei dalej cztery ściany.Tylko proszę znowu nie myśleć,że się nad sobą użalam.Po prostu opowiadam kawałek swojego życia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 15:31 Temat postu: |
|
|
opowiedz kawałek swojego przyszłego życia....
jeśli potrafisz sobie go wyobrazić....
coś dobtego w przyszłości? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 22:22 Temat postu: |
|
|
Dodaj to tego właśnie to co byś chciała jakbyś mogła.... wyobraź sobie tą przyszłośc wg własnych "chcę" Jak widzisz swoją najbardziej fajną przyszłość jaką tylko sobie możesz wyobrazić?
 _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|