|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wild
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 23:26 Temat postu: sąsiedzka frakcja walki o nie otwieranie okien |
|
|
no właśnie mam taki problem, u mnie na klatce sąsiedzi palą, zwłaszcza jedna pani i niestety pani ta walczy z otwieraniem okien, które ja m.in. otwieram, generalnie staram się olewać, choć to trochę niemiłe
we frakcji są trzy sąsiadki na 20 lokali, jedna z pań to nieczynna alkoholiczka, co to dużo ekscesów ma za sobą m.in. była próba eksmisji organizowana przez panią palącą, no ale teraz jest wielka miłość między nimi, chyba bo z kolei na panią palącą ktoś jakiś czas temu złożył doniesienie do administracji, że zakłóca spokój, jak się mnie pytali, to ja jako generalny debil z miękkim sercem powiedziałam, że ja absolutnie nie mam do niej zastrzeżeń
trzecia i ostatnia we frakcji jest najgorszego kalibru, to pani z przebiciem i grzybem w mieszkaniu (bo zdaje się w mieszkaniu też nie wietrzy), ale ona chyba wszystkie te damy napuszcza i podbudowuje moralnie do walki... i jeszcze wygłasza referaty na klatce na cały regulator o tym, że ludzie są złośliwi otwierają okna i kwiatki marzną (mnie w domu nie zmarzł żaden kwiatek, chociaż ja mam prawie non stop otwarte...
no, a ja otwieram okna  _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 23:56 Temat postu: |
|
|
Jestem za otwieraniem okien, nie cierpię palaczy! Nie dość, ze zatruwają atmosferę to...jeszcze nieładnie pachną
Popieram decyzje o otwieraniu okien na korytarzu, nawet jeśli wymarzną wszystkie palące a odżyją wszystkie kwiatki! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 23:59 Temat postu: |
|
|
dzięki za wsparcie w mojej walce
będę otwierała dalej
staram się ich unikać, bo naprawdę nie mam chęci na rozmowy z nimi (zwłaszcza, że one nie rozmawiają, tylko krzyczą) _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 0:24 Temat postu: |
|
|
ja tez bym cały czas otwierała i tez to robię
bo tez mam wstrętnych palaczy na klatce a niestety mam lufick wprost do kuchni... bleee
walka z wiatrakami...
ale najgorsi to bezdomni, bo domofonu nie mamy na cały blok tylko na półpiętrach....
eh.... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 1:53 Temat postu: Re: sąsiedzka frakcja walki o ignorowanie człowieka |
|
|
gdybyś nie otwierała, to myślałyby, że w ogóle problem nie istnieje, a tak mają część skutków problemu, którego są źródłem
jeśli ich palenie jest uciążliwe choćby dla jednego człowieka, który ma prawo do czystego powietrza tam gdzie mieszka, to trzeba to sygnalizować w sposób jednoznaczny i uciążliwy dla nich _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 1:00 Temat postu: |
|
|
Jestem za likwidacja uzależnień. Wszystkich. Do kasacji wszelkie narkotyki, alkohole, papierosy, kawy, herbaty, pracohole, seksohole, gaduhole i inne jeszcze -hole. Abyśmy wreszcie zbudowali świat, w którym nie będzie dobra i zła a tylko dobro. Chyba słyszałem o takim świecie. Nazywał się RAJ czy jakoś tak, nazwa wyleciała mi z pamięci.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 1:58 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał: | Jestem za likwidacja uzależnień. Wszystkich. Do kasacji wszelkie narkotyki, alkohole, papierosy, kawy, herbaty, pracohole, seksohole, gaduhole i inne jeszcze -hole. |
no ja rozumiem wszystko, ale czemu herbaty nie?
poza tym był kiedyś taki dowcip:
do lekarza zakładowego dzwoni dyrektor - Ja wszystko rozumiem, ale do pracoholików proszę się nie czepiać!!!
a tak w ogóle to frakcja po trzech dniach aktywności trochę przycichła... zastanawiam się czy przypadkiem nie złożyli jakiejś skargi, bo kiedyś na mnie skarżyły do administratora, że otwieram okna, ale jakoś administrator nic mi nie mówił  _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
LILI97
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 12:27 Temat postu: smutno mi |
|
|
Etchnaton ja kawy musze bo inacze bym spala i spala a ksiecia juz niemam zeby mnie obudzil no i gadula tez czasem lubie byc  _________________ Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi cię do płaczu! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 22:40 Temat postu: |
|
|
niee no na nałóg kawowo- herbaciany się podpisuję rękami i nogami
i nie oddam !!
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 0:15 Temat postu: |
|
|
Jak wszystko to wszystko! Bez wyjątku!  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|