Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zabójcza "huśtawka"
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
msta

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja 1-sza rozprawa już za tydzień z kawałkiem (15 marca), moja decyzja jest już podjęta i nie cofnę się, ale serce krwawi mi cały czas, tym bardziej jak widzę go proszącego i płaczącego. Staram się być na pokaz zimna i oschła, żeby nie dawać mu nadziei, bo wiem że cały czas chce walczyć o rodzinę. Z drugiej strony wiem, że jak bym uległa to mu nie pomogę, a raczej zaszkodzę, bo szybko zapomni i zacznie się to samo. Źle się czuję, mam wrażenie że krzywdzę człowieka, który prosi o litość, a ja jestem ta zła która nie chce mu wybaczyć. Ciężkie jest to życie Sad Teraz ja czuję się jak oprawca, a on jest ofiarą.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Mar 04, 2010 14:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

On narozrabiał, za to powinien ponieść odpowiednia karę...teraz jego sprawy w rękach sądu....Jeśli jednak chce się zmienić to niechaj szuka terapii, psychologów, pomocy, a nie siedzi z założonymi rękoma i czeka aż mu przebaczyć...Czy tylko tyle chce zrobić dla ratowania rodziny? Czyli znów Ty masz robić wszystko? Nie daj się zbałamucić słowami...

Jak mówił filozof - "Słowo jest tylko cieniem czynu".....
msta

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem słaba, siedział cały tydzień w domu i rozmiękczał mnie jak gąbkę, patrzył na mnie, błagał, płakał i robił wodę z mózgu, ale ani razu nie pojechał na AA. Zadzwonił tylko do szpitala, spytac się na jakiej zasadzie przyjmuja na terapię (ja mu poszukałam nr tel) i skończyło sie na tym, że musi zapłacić zaległy ZUs, żeby iść na terapię. mógł się chociaż zapisać na jakis termin czy zrobić cokolwiek innego, iść do psychologa, ale nie łatwiej wmówić mi, że jakim ja jestem człowiekiem skoro zostawiam go w chorobie i potrzebie, wzbudzić we mnie wyrzuty sumienia, żebym czula się jak bezlitosny kat . Wczoraj pojechał znów w delegację (chciał zostać w domu, ale łatwiej mi kiedy go nie widzę) i co? wieczorem dostaję kilkanaście sms-ów, w końcu dzwonie, a on nawalony!!!!! I tyle wyszło z mojej litości, a już chciałam zmienić pozew z rozwodu na separację. Bardzo mi ciężko Sad
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Konsekwencja nigdy nie jest łatwym zadaniem jeśli musimy ją zachować wobec osoby, z którą łączą nas bliskie czy bardzo bliskie stosunki, ale...uwierz mi, nie ma innej drogi aby uratować Wasz związek, jeśli tego nie zrobisz to bezpowrotnie stracisz szansę na odnalezienie ratunku dla waszej rodziny...Czas w przemocy i uzależnieniu nie jest dobrym nauczycielem...
msta

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już nie chcę tego związku, mam nadzieję że w poniedziałek go zakończę. Crying or Very sad Trzymajcie kciuki. Własnie dostałam sms-a że odbierze sobie życie, już nie reaguję na takie głupie wiadomości, jest dorosły.
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 0:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cały czas działał w ten sam sposób i to skutkowało, teraz ma taką nadzieje, że jednak się złamiesz....
heka

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

msta napisał:
. Własnie dostałam sms-a że odbierze sobie życie, już nie reaguję na takie głupie wiadomości, jest dorosły.

Tak trzymaj Smile
Powrót do góry
msta

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Błagam , trzymajcie kciuki jutro o 10,30. Jestem już silniejsza, ale i tak się bardzo boję rozprawy, że pójdzie coś nie tak, że sąd nie przychyli się do mojego wniosku i oddali sprawę. Byle przeżyć jutrzejszy dzień.
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzymam jutro kciuki, mocno Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
heka

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Msta, nie ma się czego bac.Już wiesz ,czego chcesz i to własnie osiągniesz!!!!! Smile Smile
A kciuki ,jak najbardziej
Powrót do góry
anwy

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 10:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj, ściskam mocno swe rączęta za Twoje powodzenie.
Jutro moja kolej Laughing Mad Very Happy Sad
Powrót do góry
msta

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 16:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety rozprawa się nie odbyła, ponieważ mój mąż nie stawił się w sądzie, przysłał zwolnienie lekarskie Mad Następna sprawa 24 maja, ciekawe ile razy takie lewe zwolnienie będą w sądzie tolerować. Jestem wciekła, rozbita i brak mi sił.
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to było zwolnienie od lekarza sądowego? Nie znam się na "zwyczajach " sądowych-może któs mądzejszy podpowie ,ale mój ex kiedys przysłał zwolnienie od lekarza rodzinnego .Sedzina przyjęła ale pouczyła ze to w drodze wyjątku i następnym razem musio byc poświadczone przez sądowego.Już więcej nie próbował tej sztuczki. Może mogłabys wniesć o coś takiego?
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O tym decyduje sąd, jesli da sobie grac na nosie to...tylko do czasu! Musisz wytrzymać....czas ma to do siebie, że zbliza sie nieuchronnie....
msta

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 13:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To było zwykłe zwolnienie lekarskie. Sędzina powiedziała, że ma takie prawo żeby przysłać zwolnienie, ale następne może być już zweryfikowane z lekarzem sądowym. Zastanawiam się po co on to zrobił? Może chce czasu, żeby udowodnić mi, że pójdzie się leczyć? Confused No nic, następne dwa miesiące w zawieszeniu przede mną i prania mózgu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

Skocz do: