Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kaszcze
|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 22:05 Temat postu: |
|
|
Kamilko jesteś cudowną osobą....nawet nie wiesz, jak się ciesze ,że zrobiłyście ten pierwszy krok....SUPERRR!!!!
To teraz krok za kroczkiem by mama trwała w tej decyzji....bedzię trudno, ale ma wielką szansę, bo ma Ciebie przy sobie....
uściski i buziaki dla Ciebie  _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamite
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 1:17 Temat postu: |
|
|
No i zalamka moja mama jak sie dzisiaj dowiedzialam na spotkaniu z psycholozka uwaza ze wypicie 3 piw codziennie to normalne dla kazdego czlowieka! Jezu to poprostu koszmar! Jak mam z nia rozmawiac!!!!! Jezeli na sprawie dowioda ze moja mama ma problem z piciem to ten szmaciarz wyjdzie na wolnosc i ja wykonczy! A ja nie bede przy niej!
CZY KTOS TU WSPOMINAL ZE W SADZIE KOBIETA KTORA PIJE NIE MA SZANS, SAD NAJWYZSZY ORZEKL ZE JEZELI OBIE STRONY KONFLIKTU MAJA PROBLEM Z ALKOHOLEM NIE MA MOWY O ZNECANIU SIE NAD KIMKOLWIEK!
NIENAWIDZE ALKOHOLU!!!!!!!!!!!! ZNISZCZYL MOJE ZYCIE W 99% BO 1% TO MOJ KOCHANY PRZYSZLY MAZ, DZIEKI NIEMU JESZCZE ZYJE....[/u] |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 1:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | SAD NAJWYZSZY ORZEKL ZE JEZELI OBIE STRONY KONFLIKTU MAJA PROBLEM Z ALKOHOLEM NIE MA MOWY O ZNECANIU SIE NAD KIMKOLWIEK |
to jest generalizacja. Każda sprawa wymaga indywidualnego podejścia. Jeśli chodzi o generalizację to się nie zgadzam z takim podejściem do zagadnienia. Unikam generalizowania to często bywa mylne i złudnie chwilowo konfortowy sposób myślenia... _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 15:47 Temat postu: |
|
|
A kiedy był ten Sąd i jak można dotrzec do tej uchwały.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamite
|
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 16:56 Temat postu: |
|
|
Nie wiem dokladnie jaka to uchwala, tak powiedziala mi pani adwokat. Dla mnie to nienormalne. W moim przypadku po analizie calego toksycznego zwiazku mojej mamy mam powazne podejrzenia ze problem z alkoholem jaki teraz moja matula ma to wynik celowego w pelni swiadomego kontrolowania, decydowania i pelnej kontroli nad zyciem przez jej nazwijmy go pseudomeza.
Jestem wlasnie po 2 sprawie, pseudomezus wyszedl z aresztu za kaucja 5000, ktora zaplacila jego falszywa corunia, ktora lgala w sadzie jak pies. Moja mama jest od dokladnie 4 godzin telepiaca sie istota o oczach ktore patrza gdzies, nie wiem gdzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:40 Temat postu: |
|
|
Czy to gadanie adwokata, który nie potrafi dotrzeć do przyczyny czy faktycznie jest takie orzeczenie SN? Może poszukajmy wspólnie? Dajcie znać kiedy znajdziecie.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
normalna_kobieta33
|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 10:05 Temat postu: Nowa... |
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Od jakiegoś czasu śledzę napisane tu historie i muszę przyznać, że wiele z nich mogę odnieść do siebie . Nie jestem słabą kobietą, ciąglę walczę o swoją godnosc i racje bytu. Nie poddaje się. Część rzeczy udało mi się już zmienić... nad innymi wciaż muszę pracować. Myślę sobie, ze chyba najgorszym naszym błedem jest myślenie życzeniowe i wmawianie sobie, ze mimo wszystko udam nam się jakoś porozumieć, dogadać, przeczekać...zadaje sobie pytanie, czy aby napewno jest to słuszna droga? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 10:23 Temat postu: |
|
|
To prawda, im więcej w nas takiego myślenia tym więcej poszukiwania trudności, tym większa skłonność do obwiniania instytucji, prawa, godzenie się na niemoc...Ważne przy wyjściu z przemocy to uzmysłowić sobie, że mimo naszych największych marzeń to cudów nie ma, nie pomogą tajemne ściskanie dłoni, modlitwy, zaklęcia, sekretne napoje - ja mogę zmienić tylko siebie a nie inne osoby! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 23:43 Temat postu: |
|
|
Witaj normalna_kobieta
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
stok
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 12:56 Temat postu: |
|
|
Z okazji
zbliżających się
Świąt Wielkanocnych
radości, ciepła, miłości i zrozumienia
oraz
obfitości błogosławieństw od
Zmartwychwstałego Chrystusa
na każdą chwilę….
Wesołych , spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych !.... _________________ Bo wczoraj jest już snem, a jutro tylko wizją
Żyj tak, aby każde wczoraj było snem o szczęściu,
a każde jutro wizją nadziei." |
|
Powrót do góry |
|
 |
pacmanka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 19:48 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdedcznie i pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 21:47 Temat postu: |
|
|
cześć - pacmanko - przyszłaś żeby nam pomoc-ować?  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 22:18 Temat postu: |
|
|
pacmanka Witaj Witaj
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa1
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 9:30 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich serdecznie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 22:44 Temat postu: |
|
|
teresa1 Witaj
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|