Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prawo jest pisane pod matki które opiekują się rodziną.
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
heka

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lulka ,rozumiem .Jestem dzisiaj w podobnym nastroju. Evil or Very Mad
Dostałam odpowiedź z Urzędu Dzielnicy ,do którego zwróciłam się z prośbą o wskazanie pomieszczenia zastępczego w celu eksmisji ex męża.Odpowiedzieli,ze oni nie sa adresatami ,ze z tym pismem powinnam do komornika .Komornik już wcześniej wysłał mnie do dzielnicy. Koło się zamknęło Sad Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lulka

PostWysłany: Sro Mar 10, 2010 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super!! jest po prostu fantastycznie!
Trzeba zapłacić za Przedszkole - no ja płacę regularnie.
Trzeba zapłacić za szkołe córki - no ja płacę. Jest w klasie maturalnej i po raz kolejny nie może spokojnie skończyć szkoły bo bandyta " nie zna prawa" dokumenty przysyła do sadu w języku angielskim / żeby jeszcze go znał - dyplomata zas...ny/. A sąd odracza sprawe i zobowiązuje go do przetłumaczenia na język polski, ale to jeszcze nic. Jak córka składała pozew to upomniano ją, że ma to zrobić w 3 egz. on dostał jeden. Wysłał do sadu swoje wyjaśnienie i dopiero dzisiaj sedzia nakazała wysłać do córki - ciekawe bo sad mógł to zrobić przed sprawą ponad miesiąc temu. Ale za to mozna sprawe odroczyc. O to mu chodziło. sprawa w kwietniu - a matura w maju. Moje gratulacje dla madrości wymiaru sprawiedliwości. Prawo jest prawo - trzeba respektować. Ale po co?!
Siedzę i się zastanawiam -- zapłacić czynsz / wcale nie mały/ Przedszkole wnuczki, szkołę córki - czy wynająć adwokata?
Ktoś może mi doradzić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Mar 11, 2010 0:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Według mnie zapłacić za wszystkie wydatki i przelać wszystkie wątpliwości na maila, będę starał się znaleźć wyjście nie gorsze niż znalazłby adwokat a może nawet lepsze?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: