|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anwy
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 14:07 Temat postu: |
|
|
Dzieci rozrabiają... jak to dzieci. Niestety konsekwencjw takiego czynu ponosi ktoś zupełnie inny. Niektorzy "silni faceci" z taką łatwością wrzeszczą na dziecko, na żonę a nie potrafią działać, by te książki znalezc.
Nie mają pojęcia , co to rozmowa.
Wiele lat temu moje dzecko mialo podobną przygodę w szkole. Rozumiem Twoje rozżalenie. Trudno o to obwiniać tak do końca dzieciaki w szkole. Największy błąd popelnił jednak mąż i ojciec. Zrozumiałam to po jakimś czasie.
Możesz to zmienić!!!!
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
NIKOLA2006
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 21:10 Temat postu: |
|
|
ewap99 napisał: | kim jestem dobre pytanie jestm niepotrzebnym beznadziejnym człowiekiem który uwieziony w klatce własnego ciała nie potrafi sie uwolnic od meza ani zapracowac na siebie i dziecko chcialabym byc zdrowa na ciele i umysle ale nie ma nadziei psychike ponoc mozna jeszcze podreperowac z ciałem duzo gorzej to wyglada nie mam juz sił znosic tego co on z nami robi .Dziecko wróciło kilka dni temu do domu bez tornistra mąz oczywiście od razu sie wkurzył poszłam z dzieckiem do szkoły gadałam z nauczycielkami sprzataczkami nikt nie widział torby...ja pojechałam na kurs do miasta dziecko posżło do domu wrocilam a w domu wojna i grozenie ze nas pozabija i takie tam chyba po raz pierwszy faktycznie sie go bałam zamknełam sie w swoim pokoju z dzeickiem na klucz i zagroziłam ze jesli mimo tego wejdzie to dzwonie po policje rano na szczescie pojechał do pracy ja poszłam do szkoły z dzieckiem romawiałam z wychowawczynia teczki nie ma.Po południu przyszła mała z torba wiec pytam ją gdzie była okazało sie ze dwoje dzieci wpadło na pomysł zamkniecia jej tornistra w szafce z pomocami szkolnymi a przyznały sie babce dopiero wtedy kiedy powiedziała im ze jesli sie nie znajdzie to ja obiecałam zgłosic kradziez na policje i ze z nimi beda rozmaawiac a iewiele brakło a przez te bachory i ja i dziecko byłybysmy pobite...chyba mam dosc ludzi po prostu dosc |
W jednym się zgodzę z Tobą- jesteś CZŁOWIEKIEM
Piszesz, że nie potrafisz sie uwolnić od męża ...... A ja powiem POTRAFISZ, tylko jeszcze nie wiesz JAK!Może czas przestać użalać się nad swoim losem i wziąc zycie we własne ręce szukając sposobów na to by żyć wg tego jak chcesz, co?
TWOJE CIAŁO TO NIE KLATKĄ. TY TO TWOJE WNĘTRZE I CIAŁO ZŁĄCZONE SPÓJNIE ZE SOBĄ..... TO CO ROBI TWÓJ UMYSŁ ,ODDZIAŁUJE NA CIAŁO......
Spójrz na historię z plecakiem..... W obecnej sytuacji wspaniale zadbałas o wasze bezpieczeństwo- CZYLI POTRAFISZ O WAS ZADBAĆ.......UMIAŁAŚ zagadac odpowiednio, aby znalazła się zguba....... to świadczy o tym że umiesz używać rozumu.
Chcesz byc zdrowa na ciele i umyśle.....
Według mnie umysłowo z toba jak najbardziej w porządku- obecne problemy nie świadczą o tym że z tobą jest coś nie tak kotuś.....
Jeśli chodzi o ciało- możesz mi powiedzieć co świadczy o tym że ciało jest chore? Bo nie za bardzo rozumiem ten wpis......
Piszesz, że nie potrafisz zapracować na siebie i dziecko. To twoje słowa- podaj mi, proszę 5 dowodów świadczących o tym fakcie,......
A potem wymień,proszę 10 rzeczy które potrafisz robić i robisz dobrze, które mogły by być filarem do zarobku....
Ewa..... wierzę, że dasz radę...... Wyjdź z roli ofiary..... poszukaj w sobie tego co najlepsze..... nastaw się na szukanie ... " jak , w jaki sposób mogę cos zmienić, polepszyć..."
Mocno ściskam- Ola _________________ Cokolwiek robisz czyń roztropnie i przewiduj skutki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|