Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
miki 53
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 17:57 Temat postu: Schronienie w Polsce |
|
|
Mam poważny problem, ale nie bardzo wiem jak to sie pisze i gdzie, żeby uzyskać poradę, pomoc od WAS/użytkowników.
Spróbowałam nowy temat, nie wiem, czy to tutaj mogę opisać swój problem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:36 Temat postu: |
|
|
Witaj Miki dobrze wszystko zrobiłaś .Tutaj możesz pisac |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 19:53 Temat postu: |
|
|
Chyba jednak nie/straciłam godzinę, żeby wszystko opisać i wysłałam,ąle mnie wylogowało...nie ma tego co napisałam... pisać jeszcze raz?...ale to jutro, bo mój /oprawca/wraca... |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 20:05 Temat postu: |
|
|
Jutro postaram się opisać...teraz tylko...chcę i muszę wrócić do Polski, ale on mnie wszędzie odnajduje i zastrasza, wracam, bo wiem na co go stać...teraz moja psychika mówi /nie wytrzymam/proszę pomóc mi się schować na jakieś 3 miesiące, żeby mnie nie odnalazł...były sprawy w sądzie o ciężkie znieważanie kobiety, więzienie/tutaj to sanatorium lub exkluzywne wczasy.../zakaz kontaktu...ale on ustala swoje prawa a ja nie chcę być już duszona, poniżana, upokorzona....raz jak uciekłam do Polski to policja powiedziała, że muszę założyć drugą sprawę w Polsce, to zadziałają...a ja już nie mogę...albo on mnie... albo ja się...albo ja jego...nie mam już siły..,tutejsza policja zgadza się, żebym uciekła...tylko, żeby mi się udało... |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 20:43 Temat postu: |
|
|
Furja, szał, niewiarygodnie silny popęd seksualny oraz seksualne żądze, czarująca osobowość, łatwo zdobywa przyjacioł, manipulowanie, poniżanie, przerzucanie winy na drugą osobę, nie respektowanie zakazów i nakazów, brak poczucia winy...oto kilka cech mojego/OPRAWCY/...jutro kilka przykładów...jest chyba określony czas na zalogowanie...jestem nowicjuszką w pisaniu, myślę, że jutro będzie lepiej... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mala114
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 8:46 Temat postu: |
|
|
miki 53 napisał: | Chyba jednak nie/straciłam godzinę, żeby wszystko opisać i wysłałam,ąle mnie wylogowało...nie ma tego co napisałam... pisać jeszcze raz?...ale to jutro, bo mój /oprawca/wraca... |
Przy logowaniu masz takie małe okienko , "zapamiętaj mnie", zaznacz je i nie powinno cię wylogować, no chyba że korzystasz z zabespieczeń "tor".
To wtedy napewno po dłuższym nie odświerzaniu strony Cie wyloguje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 19:42 Temat postu: |
|
|
Dzięki mala-Chciałabym bardzo dowiedzieć się, jakie są przepisy przyjęcia kogoś [OFIARA-do jakiegoś schroniska. Podobno jest w Poznaniu takie schronisko, gdzie mogłabym być przez 3 miesiące. Mogę tam pracować, pomagać we wszystkim. Pracowałam dużo z dziećmi, młodzieżą , starszymi oraz w firmach sprzątających. Mam zdolności plastyczne, szyję i wykonuję wszystkie robótki ręczne...Podjęłam ostatnią decyzję o ucieczce...więc możliwie chciałabym wiedzieć wszystko na ten temat...Ciągłe kontrole nie pozwalają mi na opisanie całej sprawy, będę pisać chociaż po "kawałku"... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 18:51 Temat postu: |
|
|
Hej, Miki
W Poznaniu jest faktycznie Punkt Interwencji Kryzysowej i prowadzi on Ośrodek Interwencji Kryzysowej w Chybach pod Poznaniem. Trafić tam można na 3 m-ce, ale w sytuacjach trudnych i uzasadnionych przedłużają pobyt. Kieruje tam Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie, po przeprowadzeniu wywiadu przez pracownika socjalnego. Ośrodek jest b. ładny, dobrze wyposażony i obsadzony niezłą kadrą Są też tam świetne warunki dla dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 19:58 Temat postu: |
|
|
Dzięki PYZA dowiedziałam się, że koniecznie trzeba w swoim województwie. On zna miejsca zamieszkania całej mojej rodziny i znajomych. Potrafił stać pod domem 2 dni i 2 noce, śledząc i obserwując wszystkich. Nie chcę już narażać bliskich. Czy w tym Miejskim Ośrodku przetłumaczą sobie wyrok i całą dokumentację?, bo to trochę kosztuje. Można to zrobić przez internet, ale jak ja to zrobię to może być niewiarygodne a tłumacz przysięgły kosztuje.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pyza73
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 20:28 Temat postu: |
|
|
Wątpię, aby w pomocy społecznej dysponowali tłumaczem I faktycznie, w przypadku takiej pomocy obowiązuje właściwość terytorialna, czyli możesz korzystać z pomocy w miejscu, gdzie byłaś ostatnio zameldowana na pobyt stały. Bezsensowne przepisy Jest jeszcze szansa skorzystać z pomocy organizacji pozarządowych - różnych stowarzyszeń czy fundacji prowadzących schroniska i hostele, oni nie muszą trzymać się tych przepisów.
Współczuje.
Daj znać, jakbym mogła jakoś pomóc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 20:33 Temat postu: |
|
|
To chyba nie do końca prawda, w przemocy w większości instytucji nie obowiązuje rejonizacja, a to gminy dogadują sie pomiędzy sobą w sprawach świadczonych usług...Przynajmniej tak jest u mnie... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
marni
|
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 16:39 Temat postu: |
|
|
Dzięki Marni/ poprostu przygotowuje sobie grunt/ zbliza się ten dzień i chcę wiedzieć co robić po przekroczeniu granicy, żeby uzyskac pomoc i gdzie...czy ktos mógłby mi powiedzieć ile czasu mogę być zalogowana...opisałam swoją historię, ale kiedy chciałam wysłać to pojawił się napis zaloguj sie, byłam zalogowana...1 godzina?...mam częste kontrole i nie mogę pisać bez przerwy...to są chwile a ja muszę zdążyć wyłączyć srtonę, bo jak by zobaczył to..........ile mogę być zalogowana?...ktoś mi poradził, żeby kliknąć na kwadracik przy logowaniu, ale to jest zapamiętaj mnie przy następnym logowaniu...DZIĘKI |
|
Powrót do góry |
|
 |
miki 53
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 0:04 Temat postu: |
|
|
Czytam w chwilach"wolnych"wasze posty/dochodzę do wniosku, że każda z nas nawet tutaj nie czuje się bezpieczna, bo ktoś może"mnie rozpoznać"...Odnalezienie WAS jest dla mnie poczuciem bezpieczeństwa i odwagi. Robię coś wbrew jego woli, to co chcę...
...Niestety...nie jestem jeszcze gotowa...drugi raz wszystko wymazałam, boję się, to jest zbyt publiczne...i może ktoś...może być jeszcze gorzej...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:14 Temat postu: |
|
|
Witam,
jesli masz problem z wysłaniem posta to zrób tak:
Przed kliknieciem "wyslij" skopiuj tekst, jezeli Cię wywali to po prostu po ponownym zalogowaniu kliknij "wklej" i po bólu.
Trzymam kciuki za Ciebie - żeby wszystko się udało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|