Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

moje zycie jest marne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sylwia1975

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 19:32    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

dzien dobry mam 35 lat jestem mezatka mamy coreczke prawie 8 lat, mnieszkam tu nie sama ale z mama w holandi, od 16 stego roku zycia ,jak bylam wwieku 17 lat zakochalam sie w holendrze on jednak mnie wyzywal i opwiadal ludziom historjiki,bardzo ucierpialam psychicznie na tym,z mama mam tez zly kontakt lubi mi mowic co mam robic i obraze mnie ze jestem osiol bo nie skonczylam szkoly wyzszej i wtraca sie duzo nie cierpi mojego meza, z jednej strony jej sie nie dziwie zawsze od kad pamietam a ozenilam sie w 1996 roku byly bojki z nia o niam,teraz jednak mniala troche racji on mnie w tych latach po raz 5 pobil ostatnio w sobote za duzo wypil i stal sie agresywny czuje sie jak szmata ktora jest wszystkiemu winna i na nic nie zasluguje,w 2007 r. zrobil nam sylwestrowa impreze lepiej nie pytac bil sie z ojcem jego potem wyzucil moja babcie z naszego domu apotem po szale poszedl spac w samochodzie oczywiscie wszystkich przepraszal, teraz po smierci naszej coreczki znowu wpadl w szal on stracil prace rok temu, jestem jak moja matka to moja winna zaczal krzyczec dziecko nie chce zebysmy sie rochodzili ,on teraz bedzie szukal pomocy dla siebie bo dzicinstwie doznal tez jak ja w inny sposob upokorzenia od jego ojca nie wiem co mam robic zadzwonilam tu na pogotowie tzw i jutro majam mi odzwonic co i jak wstydze sie sasiadow ludzi a nawet sama siebie ze drugi facet tez mnie upokarza nie psychicznia a fizycznie i czsami psychicznie nie wiem nie ufam mu pozdrawiam dordcie Sylwia z Holandi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sylwia1975

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 21:14    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

Smile Kochani czy ktos mi cos moze doradic wiem ze pisze chaotycznie ale emocje biora gore. pozdrawiam Surprised
Powrót do góry
mgrabas

PostWysłany: Pon Cze 07, 2010 21:54    Temat postu: posłuchajcie głosu dziecka i poszukajcie razem pomocy Odpowiedz z cytatem

obydwoje jesteście poranieni
czy naprawdę myślicie, że rozwód rozwiąże problemy?
potrzebujecie wspólnie zacząć rozwiązywać Wasze problemy, począwszy od najmniejszych, aż po najtrudniejsze
zamiast ranić się, przestawcie się na wspieranie się (!)
Smile

Ostatnio zmieniony przez mgrabas dnia Wto Cze 08, 2010 7:49, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sylwia1975

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 7:44    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

Tak masz racje w tym ale sa zasady raczki przy sobie ,ja sie tez na nikim nie wyzywam. Smile
Powrót do góry
mgrabas

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 7:51    Temat postu: życie jest szansą Odpowiedz z cytatem

każde małżeństwo powinno wypracować wspólne zasady, inaczej będzie obydwojgu źle i źle dzieciom...
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 12:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najważniejsza zasadą w małżeństwie to szanowanie swego partnera/partnerki, przyjaźń, miłość....a potem wszystkie problemy staną się mało znaczące....od tego trzeba zacząć uzgadnianie zasad, jeśli ich nie ma to znaczy jakby żadnych zasad nie było, a małżeństwo jest fikcją czy nikomu niepotrzebnym albo wręcz szkodliwym świstkiem papieru...

Ratowanie małżeństwo? I owszem ale za cenę bezpieczeństwa i szacunku, gdyby Twój mąż zaczął terapię i zmieniał postępowanie usiłując panować nad zachowaniami agresywnymi to...mogłabyś go wspierać ale jeśli tego nie będzie to...chyba to nie będzie możliwe...
sylwia1975

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 15:29    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

Smile no jutro maq polesc do lekarza rodzinnego po skierowanie ciekawa jestem bo jestem bardzo wsciekla oczywiscie i nie ufam mu pozyjemy zobaczymy,dzieki za rady pozdrawiam sylwia
Powrót do góry
sylwia1975

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 15:55    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

Dodam ze czytam od jakiegos czasu ksiazke pia mellody toksyczne zwiazki,i pomaga zaczelam od nie dawna program 12 krokow w holandi chodze biernie od 14 dni bylam dwa razy jest warto Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To wspaniałe wiadomości, oby tak dalej. Jest szansa na złapanie problemów za uzdę i ich okiełzanie - używając języka "końskiego" Smile
sylwia1975

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 16:52    Temat postu: jest mi wstyd Odpowiedz z cytatem

przyjazn dobre slowo zawsze powinno sie dla czlowieka liczyc ,chwilowe samo poznanie jestem wybuchowa potrafie kogos wesprzec i zniszczyc za jednym razem prawdziwy nalogowiec kochania ktory ma i mnial fantazje o idealnym parnerze ktory nie zaistnieje,ale nie akceptuje ponizania w sposob fizyczny i psychiczny to sa zasady ktore niestety powinny kazdego czlowieka obowiazowac,nie ponizaj a jak jest sie zlym czy w k.......... sorki za slownictwo powiedz w tej chwili jestem wsciekla badz wymow o co ci chodzi bo nie ma zwiazkow bez klotni moje dobre strony lojalnosc .zaufanie i pracowitosc. Planowanie na przyszlosc ,dobra ksiegowosc domowa .pozdrawiam .
Powrót do góry
rafik0674

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 17:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sylwia ja też nie jestem idealnym partnerem ale można coś próbować zrobić usprawiedliwianie nic nie da .
Ja chcę sobie spojrzeć za następne 10 lat małżeństwa że coś zrobiłem aby ratować nasz związek a czy coś z tego wyjdzie to czas pokaże .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sylwia1975

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 21:56    Temat postu: moje zycie jest marne Odpowiedz z cytatem

Jestem wscibska , zachlana i zazdrosna czasami to zdrowe ,odziedziczylam po mamnie te cechy charakteru nad ktorymi musze popracowac nie usprawiedliwiam nikogo bo zaczynam sobie zdawac sprawe ze nie tedy droga na stresy no coz zauwazylam wrescie siebie i zaczynam dostrzegac program 12 krokow. Milego wieczoru
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: