Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agneskoko83
|
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 10:42 Temat postu: |
|
|
Dostałam wczoraj pismo. Z gminy. Apropo mojego starania sie o mieszkanie. Pierwszy raz nie dostałam od razu odmowy:
Uprzejmie informuję , że Pani podanie w sprawie przyznania lokalu mieszkaniowego z zasobów Gminy...., zostanie rozpatrzone na najblizszym posiedzeniu Komisji Mieszkaniowej, które odbędzie się w październiku biezącego roku. O decyzji , jaka zapadnie zostanie Pani niezwłoczenia, pisemnie poinformowana.
Opieka społeczna ma przyjść na wywiad apropo tego. wiem że jedna osoba z komisji na pewno jest za tym abym otrzymała mieszkanie. Ale z tego co się orientuję to gmina nie posiada wogóle mieszkań socjalnych. Tak zostałam poinformowana chwile temu w gminie.
Były mąż dostał wezwanie na stawienie się na komisję alkoholowa czy jak to sie tak nazywa. Ma termin na 29 wrześnie bodajże. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneskoko83
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 17:08 Temat postu: |
|
|
Byłam z dzieckiem w szpitalu przez cztery dni. On został z dwójką Co się okazał to przez te 4 dni chodził pijany jak bela!!! Dzieci zostawiał bez opieki. Dobrzeze że teść był w domu bo doszłoby do następnego nieszczęscia. W tym tygodniu wnoszę do sądu o przyznanie opieki nad dziećmi tylko mi i o przyznanie widzeń z ojcem. Podobno mogę to zrobić nawet mieszkając tu. Jak będzie podczas widzenia z dziećmi pod wpływem to od razu będą dzwonic na policję. no a potem wniosek o pozbawienioe praw rodzicielskich. Już raz się starałam o pozbawienie go praw rodzicielskich. niestety sąd stwierdził że brał jest podstaw do tego. Teraz mu nie zabraknie podstaw. Ja już się o to postaram.
I przy okazji uwaga dla kobiet chcących pozbawić praw rodzicielskich. Pozbawienie władzy rodzicielskiej a pozbawienie praw rodzicielskich to jest coinnego . Przy pozbawieniu praw musi płacic alimenty na dzieci jeśli takowe są zasądzone ale nie ma prawa do widzeń zdziećmi. A przy pozbawianiu władzy rodzicielskiej nie ma podobno obowiązku alimentacyjnego! |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneskoko83
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 17:14 Temat postu: |
|
|
Można się też starać o zawieszenie praw rodzicielskich. To jest łatwiej uzyskać. a potem łatwiej jest pozbawić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneskoko83
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 14:59 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś się orientuje czy powinnam zgłosić na policję w/w zachowanie byłego męża. Tj. to że został z dziećmi jak ja była z jednym dzieckiem w szpitalu i całe 4 dni pił, zostawiając dzieci bez opieki itd. Jeśli powinnam zgłosić to co to da? |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneskoko83
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 0:13 Temat postu: |
|
|
już we wtorek mam sprawę o podwyższenie alimentów na dzieci i o alimenty na siebie. fundusz alimentacyjny dostane za miesiąć. Dalej tkwie tu w tym domu... Ale mam nadzieje że juz nie długo...
Za sprawę którą mu założyłam w sądzie mam przekichane w domu. Ale jakos pcham do przodu. Opieka społeczna dalej nie chce pomóc mi. Podanie które złożyłam w wakacje do nich o pomoc finansową dalej jest nie rozpatrzone. Ciagle cos wymyślają. Tym razem wymyślili że żebym mogła dostać jakikąkolwiek pomoc u nich to sprawa u komornika musi być parę miesięcy. Totalna bzdura. Nie interesuje ich że dziecko nie ma cześci książek do szkoły i rzeczy które powinien do niej mieć.
Udało mi sie załatwić przedszkole dla córy. Ale tylko i wyłącznie dlatego że użyłam podstępu. Opieka społeczna i kuiratorzy byli w szoku że że załatwiłam . Bo sami intrrweniowali jak sie dowiedziałam w tej sprawie i nic im sie nie udało przez dwa larta. A ja pare dni po tym jak mi dyrektorka wystawiła na piśmie ze nie ma szans i nie ma miejsc i że w momencie zapisów dzieci do przedszkola nie spełniałam wearunków ani ja ani dziecko to pare dni po tym miałam już dla niej przedszkole dokładnie to samo gdzie mi odmówiono na piśmie. A przedszkole dla niej było wazne- zalecenie lekarskie z powodu upośledzenia mowy. Teraz możliwe ze nie będzie musiała iść do szkoły specjalnej. Bardzo mnie to cieszy. Nikt nie dał se z tym rady -kuratorzy, opieka społ, wójt gminy- tylko ja sama i jestem dumna.
Od końca listopada będę miała fundusz alimentacyjny. Od lutego 2011 stypendium szkole i bedzie tylko lepiej. Wyniosę się stąd. To wiem na pewno. Bardzo bym chciała aby to nastąpiło szybciej niż w lutym czy marcu ale muszę poczekać. Dalej nie pracuję . Nie mam jak. Najmłodzy nie ma przedszkola jeszcze. Szczerze to czarno widze moją pracę. Muszę raz w tygodniu jeżdzić z córą do logopedy. Z najstarszym raz w tygodniu ( a możliwe że częściej za niedługo) na rechabilitację bo ma w opłakanym stanie kręgosłup. Do tego mniej więcej raz w miesiącu alergolog ze wszystkimi i pulmonolog z dwójką. Do tego dochodzi mi raz na jakiś czas neurolog dla najstarszego ilekarz od niedosłuchu jego. Musze zacząć chodzię równiez spowrotem z dwókką do psychologa na terapię. Z każdym osobno. To są kolejne dwie wizyty w tygodniu. Pewnie zapomniałam o jakimś lekarzu na sto procent. musze to jakoś ułożyć. Jestem tym przerażona. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneskoko83
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 22:54 Temat postu: |
|
|
Rozprawa o podwyższenie alimentów na dzieci i alimenty na mnie została odroczona o trzy miesiące!!!!!!!!!! Dlaczego? Bo mój były mąż nie przyniósł dokumentów do których przyniesienia zobowiązał go sąd. Dostał 21 dni na doniesienie ich. Dalej nie doniós a termin mu minął po raz drugi. Mam nadzieję że sąd mi już nie odroczy sprawy z jego powodu.
mieszkania od gminy nie dostałam-odmowa. ALE- wynajmuję mieszkanie za pare dni. W końcu. Mam juz fundusz alimentacyjny. W końcu. boję się trochę wyprowadzki. ale będziemy mieli w końcu spokój, w końcu bedziemy mieć ciepło i będziemy mieć ciepłą wodę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|