Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

POMOCY!!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
neiro

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 18:48    Temat postu: POMOCY!!! Odpowiedz z cytatem

Witajcie.
Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale potrzebuje POMOCY bo już nie wytrzymuje z mamą która stosuje przemoc emocjonalną, mam też kotkę która jest dla mnie wszystkim i tylko ze względu na nią jeszcze się staram wytrzymać ale już opadam z sił też fizycznych mam myśli samobójcze bo nie wiem jak się wyrwać żeby też moja kotka nie była poszkodowana chociaż ona i tak wyczuwa a ja już wariuje bo nie wiem gdzie mogę być przyjęta razem z nią, może Wy macie jakieś pomysły... Sad((( czuję się jak na łańcuchu, cały czas się szarpie by znaleźć wyjście i padam...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sylwia1975

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 19:34    Temat postu: pomocy Odpowiedz z cytatem

Smile witaj po pierwsze bym radzila przeczytac ksiazke susan forward toksyczni rodzice to pomoze zrozumniec dlaczego tak sie dzieje, po druge sambojstwo jest glupota najwieksza jaka mozesz zrobic niczego dla siebie dobrego tym nie zrobisz ,ile masz lat i mnieszkasz sama z mama pozdrawiam sylwia Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kaszcze

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj neiro...
ile masz lat? i skąd jesteś? jeśli nie chcesz tu pisać napisz na moje PW...

znam dziewczynę, która w wieku 6 lat nie chciała być z pijanymi rodzicami w domu i uciekła, szukała na domach czerwonej tablicy, bo to kojarzyło jej się z instytucją...dotarła do Urzędu Miasta i powiedziała ,że nie wróci do domu bo tam jest strasznie źle, mama i tata pijani a ona jest głodna...panie zajęły się nią, zawiozły do pogotowia opiekuńczego...sprawdzono to co mówiła dziewczynka...rodzicom ograniczono prawa rodzicielskie...dziewczynka trafiła do rodziny zastępczej...dziś jest szczęśliwą nastolatką z nowa mamą
( nawet są bardzo podobne do siebie)...ale ta dziewczynka wiedziała ,ze już więcej tam do domu nie chce wracać....że już nie chce takiego życia...

a książkę o której pisze Sylwia powinna na razie przeczytać Twoja mama...Ty już wiesz, że mama stosuje przemoc tylko ona zapewne tego nie wie...jakże to smutne....
Edithael
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Nie Paź 17, 2010 22:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Neiro,

Nie wiem w jakim jesteś wieku. Jeśli chodzisz do jakiejś szkoły - możesz skorzystać z pomocy psychologa lub pedagoga szkolnego. Może w Twoim otoczeniu jest jakaś osoba, której ufasz i możesz liczyć na jej wsparcie - babcia, ciotka ktoś inny z rodziny?
Powrót do góry
bobo

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 2:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj;) Właśnie powiedz coś o sobie, śmiało. Tu na pewno znajdziesz zrozumienie i pomoc. Ja jestem w podobnej sytuacji; mam toksycznego ojca i najukochańszego psa:) Zatem nie jesteś sama.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: