Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 22:54 Temat postu: |
|
|
 _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia1975
|
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 17:09 Temat postu: moja historia |
|
|
i dalas rade i dasz oj tak nioecierpie jak sie jakas niedorajda znowu znaca , biedaczek znowu wspomaga go mamusia, co do niej biedan kobieta ze ma syna takiego co nawet nie potrafif wziaz swojej odpowiedzalnosci za czynny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
maagda_30
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 23:04 Temat postu: |
|
|
dostałam wyniki badań dzidzia jest zdrowa- to dziewczynka:) a jutro gnam do prokuratora rusza sprawa o odszkodowanie i znęcanie się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
papillon
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 13:40 Temat postu: |
|
|
Madziu i jak sprawa?
Będziesz miała córeczkę, serdecznie gratuluję Najważniejsze, że Maleńki Skarbek jest zdrowy!
Będę śledzić Twój wątek. Pozdrawiam, A. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maagda_30
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 15:40 Temat postu: |
|
|
Dziękuję też się cieszę, że maluch jest zdrowy kamień spadł mi z serca.Co do sprawy doniosłam do prokuratury wszystko czego brakowało i machina ruszyła.Teraz czekam na ciąg dalszy. Przede mną sprawa o zniszczenie mienia- została wyłączona ze sprawy o pobicie jako odrębna, sprawa o grożenie i złośliwe zastraszanie, sprawa o odszkodowanie no i o znęcanie się.Nie znam na razie żadnego terminu ale będę pisała na bieżąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maagda_30
|
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 20:39 Temat postu: :) |
|
|
Wygrałam kolejne dwie sprawy- nie mam jeszcze wyroków, zaginęły w drodze ale w sądzie powiadomiono mnie, że wygrałam.Trzeba walczyć i wierzyć Za 2 tygodnie rodzi się mała teraz już wszystko będzie dobrze Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
anwy
|
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 20:48 Temat postu: |
|
|
Maagda_30 ale idziesz jak burza. Szczęśliwego rozwiazania -w każdej sferze życia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikakul81
|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 12:28 Temat postu: |
|
|
Witaj.
Ja też złożyłam zeznania w sprawoie znecania sie 16.11.10r. jest już w prokuraturze, mam pytanie jak długo trwa taka sprawa ja złożyłam zeznania jak pisałam 16.11.10r. i przyszło tylko pismo że sprawa jset w toku ile jeszcze bede musiała czekać do końca sprawy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 0:41 Temat postu: |
|
|
Dochodzenie trwa do 2 miesięcy i jego czas trwania może zostać przedłużone o kolejny termin. Wszystko zależy co jest do zrobienia w konkretnej sprawie. Przeważnie dochodzenie na etapie policyjno-prokuratorskim kończy się po 2 miesiącach chyba, że niezbędne są jeszcze dodatkowe badania np. psychiatryczne sprawcy. Wtedy termin się wydłuża. W większości Polski sprawa od wszczęcia do wyrokowania trwa około 6-9 miesięcy. Terminy te nie dotyczą Warszawy i niektórych większych miast, gdzie sprawy ciągną się niemiłosiernie..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikakul81
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 12:30 Temat postu: |
|
|
Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |