Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dom jak z horroru i horror w domu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iza1973

PostWysłany: Czw Gru 30, 2010 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam !

7 lutego mam sprawe rozwodowa i powolani zostali wszyscy swiadkowie w sprawie ... czy ,to dobrze ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty sama wiesz najlepiej czy to dla ciebie dobre. Lecz jeśli dążyłaś do tego i w końcu możesz mieć spokój, bezpieczeństwo to oczywiście, że dobrze.

pozdrawiam
T.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Elzbieta487

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iza,wspominałaś wcześniej,że najbardziej martwi Cię brak pracy. Rzeczywiście okres ten się wydłuża,ą poprzednio dostałaś pracę prawie od ręki. Poza tym pracowałaś w sklepie,a w handlu zawsze potrzebni są ludzie. Co się dzieje,Iza?Mimo wszystko życzę, żeby Nowy Rok był jak najpomyślniejszy
Powrót do góry
iza1973

PostWysłany: Wto Sty 04, 2011 13:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostałam decyzje z urzedu gminy odnosnie wymeldowania mnie z domu meza jest na moja korzysc ... odmowili mu wymeldowania mnie ,bo stwierdzili po zebraniu dowodow ze zostalam zmuszona do opuszczenia domu ... juz jest dobrze ... wiem Elu ,ze pracy w handlu jest duzo i myslisz ,ze sie nie staram rozsylam maile roznosze cv i cisza ... powoli zaczynam myslec ,ze nikt nie chce starej baby do pracy ... mam nadzieje ,ze teraz cos ruszy i znajde prace ... przed koncem roku zawsze jest zastoj ... musze zadzwonic do mojej psycholog umowic sie na spotkanie ,bo mam dola giganta i przez niego nie widzialam sie z nia juz prawie miesiec ...

Pozdrawiam wszystkich na forum i zycze wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Powrót do góry
iza1973

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam !

Dawno mnie nie było ,a teraz zacytuje wam cos o co walczyłam i nie warto , bo prawo jest po stronie kata .

Postanoeienie o umorzeniu dochodzenia
w sprawie: zaistniałego od września 2004 do 14 sierpnia 2010 psychicznego i fizycznego znęcania się nad Izabelą X przez jej męża Mirosława X poprzez używanie wobec niej słów powszechnie uznawanych za obraźliwe , wyganianie z domu ,demolowanie mieszkania, grożeniem pozbawieniam życia ,bicie rękoma po głowie i kopanie ,szarpanie za włosy oraz psychicznego nad pasierbicą Wiolettą X poprzez używanie wobec niej słów powszechnie unawanych a obraźliwe , budzenie w nocy bez powodu i wyganianie z domu.

Tak wiec nie warto walczyc ,bo i tak się nie wygra i pamiętam jak dzis co mowił do mnie policjant gdy skladalam doniesienie ,ze podstawowym bledem ofiar jest to za zaraz i tak wycofuja sie z tego . Po co skladac doniesienie jak pan prokurator ma, to gdzies i sam umarza postepowanie .
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iza,rozumiem twoje rozgoryczenie,ale sprawa nie jest zamknięta.
Możesz składać zażalenie na postanowienie prokuratora(tak jakoś to się nazywa).poczytaj w wątku tolka-banana-on to robi.
Moze było za mało dowodów,moze coś przeoczyli,nie dołączyli.Nie poddawaj sie ,pisz odwołanie do sądu.
Powrót do góry
iza1973

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co Heka wali mnie ,to... nigdzie sie nie bede odwolywac ...dolaczylam nagrania jak moj maz mnie wyzywa , jak grozi ze juz dlugo nie pozyje i co duze NIC ... niech sie dzieje co chce ...
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykre jest tylko to, ze tak szybko opuściłaś ręce i uwierzyłaś, że On wygrał, On jest lepszy...A gdzie wiara w siebie? Gdzie przekonanie o prawdzie? Sile? Mądrości?

Pozwolisz aby On znów się cieszył Twoją niemocą? Opuścisz ręce i odejdziesz jakby nic się nie stało? Iza, przecież zdarzyło się wiele, jeśli ktoś nie dostrzegł tego co dla Ciebie jest oczywiste to może...nie pokazałaś tego w całej okazałości?
Na świecie jest pełno rożnych dupków, którzy wykorzystując słabszych uważają, ze są mocniejsi, a w rzeczywistości - są słabi i beznadziejni!

Jesteśmy z Tobą, w tym Twoja siła, mądrość i wiara!
heka

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iza, tyle przeszłaś ,dałaś radę a teraz mówisz ,ze cię wali?No i co ? powtarzam -rozumiem wściekłość i rozżalenie ,ale przecież w efekcie robisz "na złość sobie",a jemu przyznajesz rację .
Powrót do góry
iza1973

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam dzis na sprawie karnej przeciwko mezowi za napasc na funkcjonariuszy policji ... poplakalam sie , bo obronca wciaz zadawal mi jedno pytanie czemu moj maz sie tak zachowywal pod wplywem alkoholu tak jakby probowal mi wmowic ,ze to ja prowokowalam meza do takiego zachowania ... w efekcie powiedzialm ,ze nie wiem czemu bo moj maz jest psychopata ot czemu ...

Jezeli chodzi o odwolanie ,to nawet nie wiem gdzie i jak je napisac i nie mam na to sily... w poniedzialek mam sprawe rozwodowa niech sie dzieje co chce ...
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj iza1973, ja mam sprawę o znęcanie się za sobą i wygrałam mąż dostał rok pozbawienia wolności na trzy lata, dozór kuratora i powstrzymywanie się opd alkoholu, a teraz 14.02.2011r. dostałam wezwanie na sprawe odnośnie przymusowego leczenia alkoholowego męża i mam nadzieje że też wygram , życzę ci powodzenia i wytrwałości.
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iza1973 napisał:
w efekcie powiedzialm ,ze nie wiem czemu bo moj maz jest psychopata ot czemu ...

Jezeli chodzi o odwolanie ,to nawet nie wiem gdzie i jak je napisac i nie mam na to sily... w poniedzialek mam sprawe rozwodowa niech sie dzieje co chce ...

No i świetnie odpowiedziałaś !!!! Very Happy Głupie pytanie,a skąd człowiek ma wiedzieć dlaczego ten drugi zachowuje się tak ,albo inaczej? Mnie tez podobne pytania zadawano.Odpowiadałam ,ze nie wiem ,bo ja w jego głowie nie siedze ,ja moge mówic wyłącznie za siebie .

Co do odwołania ,musisz napisac (poproś Echnatona ,na pewno pomoże ),bo na rozowdoej mąż powie ,ze sprawa o znęcanie jest umorzona i to będzie na plus dla niego.
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem gotowy do pomocy, kontakt na maila....
iza1973

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 16:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki Echnaton za wsparcie ,ale nie stac mnie na powolywanie bieglego ,ktory oceni czy nagrania sa autentyczne ... nie mam tez wiecej dowodow niz te ,ktore przedstawilam ...jezeli ,to malo mowi sie trudno ... choc nie rozumiem tego ,bo majac trzykrotnie zalozona niebieska karte ,to juz chyba wiele ... ale coz dla mnie nie do przeskoczenia ...jestem za slaba na walke ... zawsze kiedy mowie o rodzinie i dzieciach placze wiec nie dam rady ...
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dowody dowodami, ważne jak je wykorzystano w sprawie. W tym celu udaj się do Prokuratury - masz takie prawo - i przejrzyj akta. Zobacz jak wykorzystano podane przez ciebie dowody, czy są notatki interweniujących policjantów, zapisy z notatników, co mówią świadkowie, czy zgodnie z tym co Ty wiesz w sprawie. Zadbaj najpierw o zbadanie czy faktycznie wszystko wyjaśniono i dołączono a dopiero na końcu opuszczaj ręce!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 6 z 7

Skocz do: