|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
manikon1
|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 17:02 Temat postu: Starsze małżeństwo... |
|
|
Witam.
Mam 18 lat i mieszkam w bloku, problem polega na tym że starsza kobieta (70+) mieszkająca piętro wyżej jest przez swego męża strasznie traktowana.Krzyczy na nią, czasami bije (widziałem jak miała sińce na twarzy).Nie bardzo często ale jednak słychać kłótnie , tłuczone szkło itp.Ostatnio nawet słyszałem płacz tej starszej pani.Mieszkam tutaj od urodzenia i ANI RAZU nie widziałem żeby jej mąż wyszedł na dwór , choćby ze śmieciami...Może 5 razy go widziałem jak przez okno patrzał , masakra...Za to ta babcia zawsze się uśmiecha jak jej mówię dzień dobry, jedyny pozytywny akcent w tej historii...Pomyślałem że może rodzina jakoś się tym zajmie , ale przypominam sobie tylko jedną może dwie sytuacje w których ktoś do nich przyszedł , nie wiem kto to nawet był... Nie wiem kompletnie co zrobić z tym, zadzwonić na policję ?Są jakieś instytucje do takich spraw?Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Odrodzona2009
|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 0:28 Temat postu: |
|
|
Echnaton.. odezwij sie  _________________ By zmienić złe zachowania potrzebna jest ich świadomość, poznanie nowych, a potem działanie. Nie zrażanie się niepowodzeniami - i DZIAŁANIE z uporem 'maniaka', jak dziecko, które uczy się chodzić z determinacją, wiarą i uporem, że w końcu się uda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 21:51 Temat postu: |
|
|
Witaj
Możesz w tej sprawie porozmawiać z dzielnicowym a także z pracownikiem socjalnym - danego ośrodka pomocy społecznej. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|