Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

przemoc, związek , dzieci

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bella

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 10:20    Temat postu: przemoc, związek , dzieci Odpowiedz z cytatem

Hej Jestem tu nowa
Nie bede opisywac swojej historii bo jest taka sama jak Was wszystkich
Czy ktos moze mi odpowiedziac jak to jest
z dziecmi z takiego związku ?
Mąz i ojciec stosuje przemoc psychiczna i fizyczną wobec zony i dzieci
Pootem np rozprawy w sadzie Nawet jesli swiadkowie i zgromadzone dowody potwierdzaja ze w domu byłą przemoc
To dlaczego u licha potem zmusza sie kobiety i dzieci do czestych kontaktów z mezem i ojcem który stosował wobec rodziny przemoc ?
CIagle słysze i czytam jak ważny jest kontakt dzieci z ojcem
ale nikt nie podnosi tematu o tym jak destrukcyjny wpływ na psychike dziecka ma tatus który stosuje wobec dziecka przemoc
Nie rozumiem tego
Miliony kobiet samotnie wychowuje dzieci i robia to dobrze
Czy ja jestem jakas głupia, bo nie rozumiem że taki tatuś który
bije, szarpie, rzuca małuchem i mowi "tatus cie kocha" ( dla mnie perwersja ), jest jednak dobrym ojcem . ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdy przypadek powinien być rozpatrywany osobiście i indywidualnie, sądy mają do tego biegłych z zakresu psychologii, pedagogiki, wychowania i oni sporządzają opinię na zlecenie sądy wskazując co jest najlepsze dziecku... Potem jest postanowienie sądu ale ono jest wypadkowa zleconych opinii, sędzia za mało wie o przemocy, wychowaniu i psychologi, zna się dobrze na prawie, a biegli orzekający o losie rodziny? Czasami także niewiele wiedzą o przemocy, lekceważą ją, jakby przemoc wobec matki nie dotyczyła dzieci wspólnie z nią zamieszkujących, albo przemoc wobec matki i dzieci nie była traumą źle wpływająca na postęp wychowawczy....
Bella

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Powrót do góry
Bella

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 18:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tak
mnie Bozia pokarała Evil or Very Mad
kiedys zastanaiwałm sie jak mozna tak zyc
jak mozna dac sie ponizac
i nie uciekac
nie stawac do walki

jak widac mozna Twisted Evil

pisze obardzo ogólnie
ale wszyscy wiemy o co chodzi

On pan i władca zycia i smierci
ja ... no coz wstydze sie nie miałam siły zeby choc raz przywalic mu patelnia w łeb
dzieci- ofiary jego wszechwładzy i mojej słabosci ...
Powrót do góry
marekzegarek

PostWysłany: Wto Lut 15, 2011 2:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skądinąd decyzją sądu można zabronić kontaktów ojcu z dzieckiem, jeśli zagraża to dobru dziecka...
Powrót do góry
bacha4215

PostWysłany: Wto Lut 22, 2011 23:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bella siły to Ty miałaś tylko braklo odwagi. Myslisz ze ja nie załuję że nie przywaliłam patelnia tak miedzy oczy żeby wstydził się iśc do pracy. Laughing
Powrót do góry
mgrabas

PostWysłany: Czw Lut 24, 2011 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marekzegarek napisał:
Skądinąd decyzją sądu można zabronić kontaktów ojcu z dzieckiem, jeśli zagraża to dobru dziecka...

bardzo często w imię tzw. "dobra dziecka" dzieci są faktycznie krzywdzone przez nadopiekuńczego zaborczego rodzica i drugi rodzic jeśli jest mężczyzną to w sądzie antyrodzinnym ma przeważnie sprawę z góry przegraną
na szczęście są rodzice, którzy bardziej się przejmują dobrem swojej rodziny niż świstkami z antyrodzinnego sądu
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: