Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

rozwód
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
joan472

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 22:25    Temat postu: ....... Odpowiedz z cytatem

nie odzywam się zbyt często ,ale nie zawsze mam taką możliwość.Jestem po pierwszej sprawie ,która odbyła się w grudniu dotyczyła tylko córki następna rozprawa ma dotyczyć eksmisji i będzie za pół roku.Wrażenia po rozprawie nie najlepsze ,odniosłam wrażenie że tak naprawdę nikogo nie obchodzi moja sprawa.Nie pamiętam pytań bo byłam zdenerwowana. Zobaczymy co dalej.Trudno bez adwokata sobie radzić no ale muszę.pozdrowienia Very Happy
Lulka

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj, moze Ci to pomoże? Ponadto na Wydziale UW studenci 5 roku Prawa pomagają a nawet uczestniczą w sprawach - zawsze to jakieś wsparcie.

http://www.prawnik.pl/temat-dnia/274872,Dzien-Bezplatnych-Porad-Adwokackich-juz-po-raz-piaty.html

— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joan472

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki mam możliwość korzystania z bezpłatnej pomocy adwokata i oczywiście korzystam ale na sali sądowej dopadają mnie nerwy i zdaża mi się że nie wiem co odpowiedzieć na pytania sędziny.Nad tym muszę popracować
motyl

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witajcie .chce zapytac albo choc poznac wasze zdanie . nie miejcie mi za zle ale tyle ma na tej glowie ze czasem nie wiem czy decyzje ktore podejmuje sa sluszne dopiero po czasie rozwazam co jest dobre a co zle.otoz sprawa dotyczy spotkan dzieci z ojcem i wedlug sadu maja one odbywac sie raz w miesiacu u tesciow z poprzednim uprzedzeniem mnie o takim spotkaniu i tak ostatnio tatus zaniedbuje to i calkiem niedawno mamusia exa poprosila mnie czy mogla by z synkiem przyjechac w swieta zeby ten moglby spotkac sie z dziecmi czy uzycze mieszkania na godzine nie wiem czemu sie zgodzilam teraz zaluje nie wiem jak to odwolac a musze bo mam obawy ze zgode uzyja przeciwko mnie bo chodzi o to ze jest sprawa u wojewody o jego wymeldowanie pierej decyzji od burmistrza sie odwolal i teraz czekam na decyzje od wojewody myslalam ze dostane do swiat a tu pismo ze dopiero po i tak mysle czy to nie ma zwiazku ze przyjdzie z matka jako swiadkiem i odwola sie do sadu ze byl w domu bardzo sie boje tego rozmawialam z dziecmi przyznaly ze bledem bylo zgodzic sie .powoedzcie czy ta godzina jego odwiedzin moze miec wplyw na decyzje ??/
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie weim czy ten pobyt może mieć jakieś znaczenia dla sprawy o wymeldowanie .Nie znam sie na tym ,ale tak "na chłopski rozum " chyba moze.Wiem natomiast ,ze jeśli masz jakieś obawy i zmieniłaś zdanie powinnaś je przedstawić zainteresowanym .zwyczajnie ,krótko,bez zbędnych tłumaczeń.zadzwoń i powiedz tyle: zmieniłam zdanie .Odwiedziny u mnie w domu sa nieaktualne.Nie wchodź w dyskusje bo polegniesz.
Nie teoretyzuję ,wiem toz własnego dośwaidczenia. Smile
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 11:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może na wpływ na decyzję o wymeldowaniu nie ma żadnego, ale...podoba mi się sposób argumentacji heki. To chyba najbardziej rozsądne i zgodne z Twoimi odczuciami wyjście...
motyl

PostWysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje wam i tez mysle o tym by powiadomic ich o tym:)pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: