|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lulka
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 13:05 Temat postu: |
|
|
Cytat: | 1 prawo biologiczne : ochrona wlasnego zycia - instykty |
Ogromnie "mieszałaś" pojęcia chociaż przyznaję było to niezwykle interesujące.Było w tym wiele sensu.
Zgodnie z Maslowem jesli nie zaspokoi się potrzeb nizszego rzędu nie można realizować potrzeb wyższego rzędu.
Czemu punkt drugi nie jest punktem pierwszym?
I to by było na tyle.
Cytat: | zgadza sie. jestesmy w domu. Freuda. Zaszczycilas mnie Giertychem. Tylko, ze ja jestem za Darwinem. |
Raczej darwinowskich poglądów nie wygłaszałas - ale masz rację Darwin był pierwszy. Dziękuję za poprawkę.
Ale mnie jednak chodziło o Freuda. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta 25
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 14:14 Temat postu: |
|
|
Zemsta jest rozkosza bogow. Zapewne nie mam w sobie nic z bogini. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 14:21 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Zapewne nie mam w sobie nic z bogini. |
jesteś mądrą osobą - na pewno sobie z tym poradzisz.
 _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta 25
|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 14:56 Temat postu: |
|
|
Twoja pochwala jest dla mnie wyroznieniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi60
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:41 Temat postu: |
|
|
Witam!Pomine te wszystkie Wasze mądre polemiki i napisze do Ciebie Asik.Rozumiem Ciebie doskonale,bo sama też przez wiele lat myślałam,że ludzie nie musza wiedzieć co sie dzieje u mnie w domu.Ale to nieprawda.Ja po 36 latach przemocy/każdego rodzaju przemocy/powiedziałam dość .Załóżyłam "Niebieską Karte".Też dzielnicowy chodzil po sąsiadach,którzy oczywiscie nic nie widzieli i nie słyszeli/bo ja jak taka głupia uciekałam z domu i siedziałm na ławce myśląc i patrząc w okno"byle tylko zasnął"/Ale wiem,że to jest złe działanie.Trzeba to przerwac definitywniw i nie bac się,zwlaszcza,że nam tak trudno przestać sie bac.Kto tego nie przezył to nigdy nie zrozumie..Asik musisz myśleć o sobie i swoim życiu.Jesteś jeszcze młodą osoba i powiem Ci ,ze przemoc można przerwać w każdej chwili.Jest bardzo trudno ale mozna!!I myslę,że albo sprawca przemyśli swój sposob postępowania/ale na to nie bardzo można liczyć/,albo powiesz mu żegnaj kochanie to jest mojeżycie i ja nie zmienię swojego działania i nie będę przejmować się tym"co ludzie powiedzą' bo to tylko o nich świadczy i bęę konsekwentna do końćą.Wspieram Cię i pozdrawiam.Musiśz przewartowac Swoje mysli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asik35
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 11:27 Temat postu: |
|
|
mimi 60 dziekuje ,że sie odezwałaś ,że poruszyłaś temat początku sedna romowy wciąz mam jedno pytanie zacytuje Twoja wypowiedz:
Załóżyłam "Niebieską Karte".Też dzielnicowy chodzil po sąsiadach,którzy oczywiscie nic nie widzieli i nie słyszeli/bo ja jak taka głupia uciekałam z domu i siedziałm na ławce myśląc i patrząc w okno"byle tylko zasnął"
mimi 60
droga mimi 60 no własnie i co w tym przypadku dała wizyta dzielnicowego co?, co to dało procz wprowadzenia chaosu ,plotek,złych spojrzeń,obgadywań,upokorzeń....?.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mimi60
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 13:47 Temat postu: |
|
|
Asik,to dało,że dzxielnicowy raz w miesiacu przychodzi do mnie do domu i jak ja mam ochote to rozmawia z moim mężem i on wie/ten mąż/,że ja mu na pewno nie odpuszczę i ,że nie dam się więce3j skrzywdZić/on mi nie musi nawe3t tego mówic/,i w chwili obecnej jest tak jak nigdy nie było trwało to długo i ja mu już nie wierzę w żadne jego błagalne przeprosiny ale konsekwentnie mówie,że w momencie jak nawet poczuję alkohol/nawet 1 piwo/,lub będezie agreswywny w słowach to dzwonie pod 112 i bedzie policja.I wyobraż sobie zrozumiał.Oni dokładnie wiedza,że krzywdza i musza poczuć,że sie nie boimy i jesteśmy konsekwentne.A wracając do sasiadów myslę,że to jest ich bóli ich sumienie,nie przejmuje sie tym ,wydaje mi sie,że ci co obmawiaja sami nie maja lepiej i przepraszam za wrażenie mam to głęboko w d...Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asik35
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 13:50 Temat postu: |
|
|
OK.ROZUMIEM u mnie tez sie poprawiło ale ja nie pytam co dała nk..tylko co dało chodzenie po sasiadach...cytuje:wydaje mi sie,że ci co obmawiaja sami nie maja lepiej i przepraszam za wrażenie mam to głęboko w d...Pozdrawiam
ja niestety nie moge sie pogodzic z tym ze został moj problem upubliczniony bo jak sama widzisz i tak wywiad ssiadow nic nie dał w moim przypadku wprowadził dodatkowy zamet |
|
Powrót do góry |
|
 |
beagra3
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 10:46 Temat postu: |
|
|
Kochana Toba sie chociaz dzielnicowy interesuje.W moim przypadku bylo inaczej.Maz na Dzien kobiet 2010r.zafundowal mi kwiata i lanie za co trafil na izbe.Dzielnicowy przyszedl do mnie zalozyl karte,za kilka dni byl u niego.I na tym koniec.Dzis dowiedzialam sie dlaczego nie odwiedzaja nas,okazalo sie ze karta zostala zakonczona.Maja pretesje ze nie dzwonie jaj maz jest agresywny.Niestety jego napad trwa 5min.a oni z komedy maja ok.300m jada nawet 30min.Pozdrawiam i zycze duzo sily. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 9:33 Temat postu: |
|
|
beagra3 ....mimo wszystko że maja tak daleko dzwoń ...To że jego atak trawa 5 minut to wiem i rozumiem bo sama wiem jak to działa tak samo jak wiem że policja ma do nas bardzo bardzo daleko .....ale dzwoń to że dzwoniłas raz drugi trzeci a potem dwudziesty to dowod .... a każdy dowod kazdy telefon ma znaczenie potem ...uwierz i dzwoń ... Ja długo czekałam a teraz wiem, że to jakby było "moje godzenie sie na tę sytuacje"- ...tak widza to policjanci przyjeżdzający na interwencje ,oni nie widzą tego, że my nie wierzymy w ich pomoc ...I to jest ta róznica miedzy nami osobami pokrzywdzonymi a policjantami .... Uszy w góre i nastepnym razem zadzwon..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|