Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lulka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
gestalt_go!
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 23:16 Temat postu: |
|
|
Oby! Niestety, wiem z doświadczenia zawodowego, trzeba jeszcze przekonać ofiarę przemocy, że ma prawo zadzwonić na policję, że to jest ok, że nie krzywdzi w ten sposób sprawcy, że nie jest z tego powodu zła... Wiele ofiar nie robi tego decydującego kroku sięgnięcia po telefon, trzeba je w tym wspierać. _________________ Psychoterapia – refleksje psychoterapeuty na blogu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 23:50 Temat postu: |
|
|
Spójrz na datę tego artykułu aktualizacja: 03.02.2010. Potem Sejm uchwalił już mniej rygorystyczną Ustawę i nie zadbał o wiele detali wymienionych w tej publikacji! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisii35
|
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 20:59 Temat postu: |
|
|
czytanie dokładnie nie boli - już się ucieszyłam, a to stary news.... ehhhh trudno się mówi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 17:18 Temat postu: |
|
|
Z nagrywaniem to...są to pojedyncze jaskółki. Wiele sądów w tym sądy rejonowe bronią się przed tego rodzaju nowinkami, a przecież tam zapadają najważniejsze wyroki, tam przesłuchuje się świadków.Oczywiście, nagrywanie dojdzie do nich także, ale nie od razu! Mnie osobiście taka inicjatywa daje wreszcie nowe mechanizmy, bo będzie można - w razie potrzeby - sięgnąć do "taśm prawdy"! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
pisii35
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 21:29 Temat postu: |
|
|
Dobrze, że pomału także sądy idą za nowoczesnością... To już jest jakiś pozytyw! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|