|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mar.
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 18:35 Temat postu: Ciężko... |
|
|
Witam po długiej przerwie. Nie wiem, który to już tydzień minął odkąd rozstałam się z A. Wiem natomiast, że to co przeżywam to istny koszmar...dalej się nie mogę odnaleźć w tej całej sytuacji. Wszystko mi o nim przypomina, choć próbuję nie myśleć. Odnowiłam stare znajomości, próbuję wychodzić do ludzi, ale każde takie wyjście kończy się kompletną klapą, a ja czuję, że łapię coraz większego doła. Wiem już, że do niego nie wrócę. Nie chcę żyć tak, jak żyłam, ale ta rozpacz jest straszna. Wszystko zwaliło mi się na głowę w jednym momencie. Musiałam wrócić do siebie, choć u mamy odzyskiwałam siły (teraz wróciłam do punktu wyjścia), w pracy masakra, problemy finansowe...ech...przytłaczające... |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia-aa
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2012 20:40 Temat postu: |
|
|
Przemyśl wizytę u lekarza, bo możesz mieć problemy z depresją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łucja J
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 8:50 Temat postu: |
|
|
Basia dobrze radzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2012 20:34 Temat postu: |
|
|
Błagam tylko niech Ci do głowy nie przyjdzie żeby do niego wracać. Jak znów bylibyście razem to byłoby tylko gorzej wiem to z własnego doświadczenia.
Potrzebna Ci fachowa opieka, na 100 % jest u Ciebie w mieście albo mops, który jest Cię gdzieś w stanie pokierować, albo PCPR (powiatowe centrum pomocy rodzinie) albo najlepiej "niebieska linia" tam są psycholodzy, grupy wsparcia którzy mają doświadczenie w takich sprawach. Ostatnio dowiedziałam się że są też specjalne projekty z funduszy europejskich, które są skierowane dla ofiar przemocy (można w mops się dopytać, może tam są). Z tego co wiem to w Katowicach (nie wiem z jakiej miejscowości jesteś i chyba nawet lepiej tego nie pisać) to ruszył specjalny program dla osób ze śląska, została uruchomiona nawet strona internetowa (w sądach, tam gdzie są wydziały rodzinne są plakaty porozwieszane)
A może po prosu zamiast "odgrzewać" stare znajomości poznaj nowych ludzi. U mnie jest tak że te "odgrzewane" znajomości to tylko w gorszy stan wpędzają bo zaczynają mnie obwiniać ("przecież mogłaś od niego odejść, sama tego chciałaś" i tym podobne brednie) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|