|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 23:23 Temat postu: |
|
|
A skoro udało się raz to może i drugi i trzeci i tysięczny! To płynie z takiego przesłania i zachęca do szukania dobrych rozwiązań! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
basia-aa
|
Wysłany: Czw Maj 23, 2013 0:24 Temat postu: |
|
|
Ewa ja o nakaz opuszczenia domu prosiłam Policję, która była zdziwiona, że takie są przepisy (dzielnicowy może taki wniosek złożyć). Prosiłam Prokuraturę w trakcie dochodzenia, potem w trakcie postępowania prosiłam Sąd. Instytucjom tym żal było, że w przypadku takiego nakazu mój terrorysta zostanie bezdomny. Nieważne, że terroryzował również naszego syna (wtedy miał 9 lat), nieważne, że dużo mi w domu niszczył, nieważne że notorycznie groził mi pozbawieniem życia, nic nie było ważne.Dobro przemocowca było tutaj najważniejsze. Dzieki takiej postawie, oprócz 1,5 rocznego, zgotowanego horroru, facet po rozwodzie żył bez mojej zgody w moim mieszkaniu, na mój koszt (nie dokładał się do kosztów utrzymania mieszkania) i czuł się kompletnie bezkarny. Ale najważniejsze: NIE BYŁ BEZDOMNY!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|