Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 16:34 Temat postu: |
|
|
Trissi napisał: |
Ja mu wybaczylam i tyle, pogodzilam sie z tym jaki byl i jaki JEST, bo niezaprzeczalnym faktem jest, ze jakbym wrocila do domu lub nigdy z niego nie uciekla to on ciagle by mnie bil i ponizal.
On nigdy mnie nie przepraszal jak to jest w tych miesiacach miodowych, nie blagal o przebaczenie itp. nie bylo tego, byl zimnym draniem dla mnie. Ale nic z tym nie zrobie. Nie mam zadnego wplywu, moge sie pogodzic z sytuacja i sie pogodzilam.
To jest moja rodzina i sie jej nie wyrzekne. 19,5 roku zycia z nimi. Jakbym miala zywic tylko uraze, zal i zlosc to nie mialoby to konca. Owszem czasem pojawia mi sie zlosc i zal, wracaja wspomnienia, ale to juz nie ten etap przezywania, po prostu koniec koszmaru. Jestem wolna.
Oferowalam mu pomoc, nie chcial. Nic wiecej nie zrobie, wspolczuje mu, ze bedzie sie meczyl ze soba. Wyobraz sobie, ze jestes taki jak on. Straszne co nie? |
Gdy nadchodzi przebaczenie i zatrzymałaś przemoc to....możesz mu współczuć, gdy byłaś w kręgu przemocy i w zasięgu jego aktywnej złości to...współczucie nic nie daje krzywdzonemu!
Jesteśmy tacy jakim nas naznaczyło społeczeństwo i to najgorsze, ze jako dzieci nie mamy żadnego wpływu na swój los... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 16:43 Temat postu: |
|
|
toto napisał: | ... jak wy madrze tu rozmawiacie.
Zrobiłam male pas. Nie czulam sie najlepiej. A dzis rozmamłam sie.
Pozbieram sie. Obiecuje.
nastepnym krokiem bedzie tworzenia pozwu o alimenty. Zafundowalam sobie meridie. Bede chudnac. |
Wiem toto, ze się pozbierasz, staniesz twardo na nogach, pokarzesz nam jak można żyć z otwartymi ramionami na świat, na tęsknoty, na chciwość szczęścia....
Alimenty? jakoś wspólnie stworzymy ten pozew.
Ale Merida? Im bardziej schudniesz tym mniejszy - proporcjonalnie - będzie i twój mózg! czy warto odchudzać tak potrzebny organ?
Głowa do góry, odezwij się do mnie, napisz, powiedz co słychać i jak radzisz...Pewnie wiele się zmieniło.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trissi
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 17:02 Temat postu: |
|
|
No właśnie dobrze, że się zrozumieliśmy. O to mi właśnie chodziło, ale miałam problem z odpowiednim dobraniem to w słowa.
Toto jak już będzie to wszystko za Tobą, to będą i lepsze chwile. Warto starać się, chociażby dlatego. _________________ I am not your senorita I don't aim so high In my heart I did no crime. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 0:36 Temat postu: |
|
|
Taka mała dygresja nie rozmawiamy o lekach żadnych nawet tych od Gożdzikowej
Powód nie ma Tu lekarzy ani nikogo upoważnionego na tyle aby wystawiał opinnie na wspomniany temat a nawet jeśli by się pojwawił to lekki nie są tematem forum .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 10:37 Temat postu: |
|
|
A to są leki? Oj przepraszam, ale ja się na odchudzaniach nie wyznaję....Myślałem, ze to jakaś cudowna herbatka, która odchudza myśli i zawęża nasze widzenie ale....nie daje nam żadnej satysfakcji i rzeczywistych korzyści...
sorki, nie będę....powtarzał słów, których znaczenia nie do końca rozpoznaję  _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 11:41 Temat postu: |
|
|
tak się składa że także słabo znam się na specyfikach medycznych lecz kiedys miałem sprawę odnośnie tematu anoreksji i z tej racji musiałem pogłębic wiedzę cóz .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 14:59 Temat postu: |
|
|
Oj ja chyba jeszcze mniej....nigdy ten temat mnie nie fascynował, moja zasada jest prosta: lekarz- na pięć minut przed grabarzem, leki, jeszcze później:) _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 11:30 Temat postu: |
|
|
Maras to byla tylko zartobliwa dygresja o tej meridii. A nawiasem- powinnysmy sie tez wzajemnie zachecac do tzw" mysl o sobie" " zadbaj o siebie", bo nie jedna z nas mocno zaniedbuje swoje potrzeby i siebie. Przekierowywanie uwagi ze sprawcy na siebie jest rowniez forma terapii.
Obiecuje: o lekach nie bedzie.
Do licha, cieszcie sie ze mna,ze po 2 latach pisania na tym forum wreszcie powoli wychodze . A przeciez kiedy napisalam tu pierwszy raz bylam jeszcze na etapie bezradnosci, totalnej niemocy zrobienia ruchu. To forum mi pomoglo. I bardzo wszystkim dziekuje.
Ja sama tez bede sie cieszyc kazdym sukcesem kazdej forumowiczki w jej drodze do samodzielnosci , do uwolnienia sie z uzaleznienia.
Dla jasnosci: daleka jestem od hurra optymizmu. Mam swiadmosc ciezkiej walki i niepewnej przyszlosci. Mam tez nadzieje,ze z usmiechem bedzie mi latwiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 14:05 Temat postu: |
|
|
Wspaniale czyta sie takie teksty, to jak balsam dla duszy...
Powiedziałaś to tak jakbyś już wyszła z całego kręgu niemocy i weszła na drugą stronę gdzie moc i siła i wszystko co zechcesz sie spełni....
Duma mnie rozpiera z odwagi Twoich słów... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 14:50 Temat postu: |
|
|
Ciesze sie Echnatonie ,ze mowisz mi takie slowa. Bo nikt inny tego nie robi. Powaznie. Nikt inny. Nie mam nawet z kim o tym porozmawiac. Rozmawiam tylko z Wami.Sa mi potrzebne. Nie staraj sie kadzic,/ pamietasz.. nie lubie gdy pomagacze poklepuja mnie po ramieniu.. - pisalismy juz o tym - ale fakt, podtrzymywanie tej obecnej sily jest mi potrzebne. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 15:11 Temat postu: |
|
|
Widzisz, pomagacze czasami także potrzebują dobrego słowa...nie tylko ci, którym usiłują pomóc.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 23:59 Temat postu: |
|
|
toto jednym słowem dobrze że znalazłeś to forum . Może więcej słów wyszło ale wiadomo o co chodzi .
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
|