Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy ona się znęca ???
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jurbeta

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 14:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Soryyyyyyyyyy.
to się tyczyło do ":mąż":
jurbeta

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wystąpiłem już o zabezpieczenie kontaktów na czas rozprawy.
Ale wyszło "szydło z worka" ona dała dziecko do przedszkola i zakazała wydawania mi syna.Jeszcze nie spróbowałem,ale mam zamiar odebrać syna z przedszkola i w razie pomocy wezwać policję-zażądać oświadczenia z przedszkola o zakazie-przecież nie jestem pozbawiony praw nad synem,to ona sobie coś ubzdurała (wszyscy wiemy co).
mąż

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jurbeta napisał:
Ale wyszło "szydło z worka" ona dała dziecko do przedszkola i zakazała wydawania mi syna.
Do przedszkola mogła oddać. Nie może zakazać wydawania Ci dziecka. Jeśli będziesz miał prawomocne postanowienie sądu regulujące kontakty to możesz śmiało w określony dzień odebrać dziecko. Obecnie teoretycznie możesz to zrobic każdego dnia. Jeśli pracownicy przedszkola Ci odmówią proś o pisemne uzasadnienie takiej decyzji. Dokument taki złóż do akt sprawy rozwodowej. Możesz napisać skargę na pracowników przedszkola. Nie mają prawa Ci odmówić!!!

Do przedszkola idź ze świadkiem, który mógłby zeznać jak przebiegało całe zdarzenie.

Policji nie wzywaj, bo będzie to nienajlepiej odebrane przez sąd. Poza tym policja nie ma podstaw do interwencji, bo nie ma postanowienia/wyroku sądu. Mało tego policja może oskarżyć Cię o nieuzasadnione wezwanie. Dopóki nie masz postanowienia sądu regulującego kontakty masz TAKIE SAMO I NIEOGRANICZONE prawo do spotkań z dzieckie. Możesz być przez sąd postrzegany jako ktoś kto naraża dziecko na stres wzywając policję. Lepszy jest świadek, który zezna, że kontakt jest Ci utrudniany.

Jeśli chodzi o pytanie z tematu wątku: czy ona się znęca? to odpowiem, że niezaspokajanie potrzeb emocjonalnych dzieci w zakresie kontaktu z jednym z rodziców jest przemocą wobec dzieci przede wszystkim. Jeśli wystąpisz o badania w rodk to możesz wnosić o przebadanie twojej więzi z dziećmi i oceny tego jak ograniczanie kontaktów z ojcem może wpłynąć na ich rozwój psychiczny i czy dzieci tego kontaktu pragną. Jeśli badania będą korzystne dla Ciebie będziesz miał dowody niezapokajania potrzeb dzieci czyli de facto formy przemocy wobec nich.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jurbeta

PostWysłany: Pon Mar 17, 2008 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Ci bardzo.Teraz wiem jak się zachować w sprawie przedszkola,wiem że nie mogę być sam , ale z kimś innym i w dodatku mam wystąpić o zaświadczenie z przedszkola. OK,- dziękuję.
Odezwę se jeszcze i opisze jak było.
Pozdrawiam wszystkich.
jurbeta

PostWysłany: Sro Mar 26, 2008 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem w przedszkolu widziałem się z synem,rozmawiałem z dyrektorką i panią psycholog.Okazało się,że żona chciała zabronić mi odwiedzać i odbierać syna,ale zrobiła to ustnie.Dyrektorka powiedziała,że nie dostosuje się do tego,ale gdy ja będę chciał odebrać syna,to ona powiadomi telefonicznie żonę.
Co do syna,który miał problemy z prawem,to skończyło się na tym,że w sądzie tylko pytano moją żonę o wszystko,a ja - to tak jakby mnie nie było.Cokolwiek ja próbowałem powiedzieć,to prawie nie było zauważalne.Ale jeszcze nie wiadomo czy syn będzie miał kuratora.Będzie jeszcze jedno posiedzenie,ale już nie jawne,bez obecności syna i rodziców.
Trissi

PostWysłany: Sro Mar 26, 2008 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo ważne, że podejmujesz działania, opłaci się to na pewno
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: