Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
penelopa
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 3:27 Temat postu: dochody męża a płatności, gdy nie ma jeszcze rozwodu |
|
|
Witam,
mam taki problem, proszę o pomoc, bo lada dzień pierwsza sprawa rozwodowa.Firma w czasie naszego małżeństwa została zarejestrowana na męża. Nie ma podziału majątku. Nadal istnieje wspólność ustawowa. Czy ja mam prawo wchodzić do firmy gdzie jest połowa mojego majątku. Czy mogę obejrzeć dokumenty z dzisiejszego dnia? Jak wyegzekwować pieniadze z bardzo dochodowej obecnie firmy, którą oboje prowadziliśmy do tej pory. Mąż daje mi miesięcznie 1500zł.Mam na utrzymaniu dwóch synów, 17 i 21-student dzienny na prywatnej uczelni, opłacam z tego mieszkanie i ratę za samochód, kupiony wczesniej, gdy firma coraz lepiej prosperowała. Firma połozona jest kilkadziesiat kilometrów od domu, mąż tam ciągle przebywa. Jestem w coraz większych długach. Co mogę powiedziec na ten temat na pierwszej rozprawie?Pomóżcie, proszę... _________________ Anioły istnieją.. Czasami tylko nie mają skrzydeł i nazywamy ich przyjaciółmi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:21 Temat postu: |
|
|
Mało szczegółów aby wyciągać konstruktywne wnioski...ale mogę powiedzieć, ze masz prawo poruszyć ten temat na sprawie rozwodowej żądając jednocześnie tymczasowych alimentów do czasu zakończenia rozprawy rozwodowej, która może toczyć się ...no czasami nawet długo! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
penelopa
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 15:20 Temat postu: |
|
|
chętnie podam więcej szczegółów, tylko jakich? _________________ Anioły istnieją.. Czasami tylko nie mają skrzydeł i nazywamy ich przyjaciółmi... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 21:08 Temat postu: |
|
|
Napisałem na mailu Penelopo.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
penelopa
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 23:08 Temat postu: |
|
|
Tak:) Trochę już odpisałam.... _________________ Anioły istnieją.. Czasami tylko nie mają skrzydeł i nazywamy ich przyjaciółmi... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 14:12 Temat postu: |
|
|
JA też trochę... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|