Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wild
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Poly
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 22:01 Temat postu: |
|
|
Tym straszniejsze, że niestety prawdziwe Poryczałam się oglądając inne filmy Dlaczego ludzie potrafią być tacy okrutni ?!?!?!? Może to nie rozwiązanie, ale w takich przypadkach jestem skłonna poprzeć karę śmierci :* |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 23:24 Temat postu: |
|
|
Kara śmierci to żadne rozwiązanie, to odwet poparty autorytetem władzy.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 10:17 Temat postu: |
|
|
kara śmierci to żadne zadośćuczynienie dla ofiary.
nalezałoby wypracować takie narzędzie, które maksymalnie ograniczałoby mozliwość popełniania takich czynów. czyli interweniowac zanim dojdzie do tragedii, bo nie jest to tak że prawy człowiek z nienacka dopuści się czegos takiego, pewne zachowania człowieka sugerujące jego skłonności widac wczesniej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 11:50 Temat postu: |
|
|
zamieszczając link do tego filmiku nie myślałam, że wasze wnioski pójdą w taką stronę, mam wrażenie, że nie o to w tym filmiku chodzi
mnie chodzi o uświadomienie ludziom, że bicie, przemoc jest złem, że będąc bitym nie staje się lepszym
że dzieci uczą się przemocy od dorosłych, że wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za to, jakie wartości przekazujemy dzieciom _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 14:00 Temat postu: |
|
|
Wiemy o co Ci chodziło, ale rozmowa jakoś tak zboczyła z tematu...
Nasze dzieci są podobne do nas w wielu szczegółach, dlatego to powinno mobilizować nas do konstruktywnych zmian... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|