| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nola
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 18:24 Temat postu: |
|
|
Nie myslalam o tym :/ nie wiem chyba bym sie nie odwazyla, to tak jakby zakladac ze bedzie zle... _________________ I suppose I could just walk away
will I disappoint my future
if I stay? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 23:35 Temat postu: |
|
|
DZISIAJ uważam, że spisanie intercyzy jest po prostu uczciwe i nic więcej.
Kiedyś miałam odczucia podobne do Twoich, i na tej bazie mój mąż namówił mnie jeszcze do dopisania go do własności mojego domu.
DZISIAJ uważam, że odwagą (przez innych uważaną za głupotę ) jest nie zakładać, że MOŻE być źle.
Jeśli będzie dobrze, to co za różnica, co jest czyje. I tak przecież będziecie użytkować to wspólnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 5:49 Temat postu: |
|
|
Nie odwazylabys bo co? bo on sie obrazi? a moze nawet wycofa sie ze slubu?
Kochana, jesli JEMU sie to nie spodoba? jesli on bedzie mial jakies obiekcje ze TY chcesz interyzy..
to odpowiedz juz jest gotowa.
O co facetowi chodzi? o ciebie czy o Twoj ew kawalek podlogi?
Kazda milosc, i chyba zawsze
jedna osoba z pary zawierajacej malzenstwo głeboko ufa i wierzy ze bedzie dobrze.
A ze tak sie nie dzieje?
i wlasnie to nich bedzie przestroga.
I Mag i ja i miliony innych kobiet drogo zap[lacilysmy za wiare ze ebdzie dobrze.
Gdyby nie ta wiara, i maz Meg i moj Adonis nigdy by do nas nie skakali, a mu bez problemu po pierwszym podniesieniu reki na nas- wyrzuclilybysmy go za drzwi. Nie mogac do nas skakac musieliby albo tak uksztaltowac swoje zachowanie aby potrafic zyc bez przemocy, albo musliby sie liczyc z naszymi prawami do domu, mieszkania itd./.,
Stalo sie inaczej: Oni swiadomie wykorzystali nasza naiwnosc, : zabrali co nasze/ a my dalysmy w podskokach, bo " chcialysmy zeby bylo dobrze, wspolnie, z zaufaniem.,/ a potem...
potem zaczał sie dyktat pana . " czyli jak ci sie nie podoba to wyp"
... z wlasnego domu, z wlasnego mieszkania.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 6:00 Temat postu: |
|
|
GIGI.. na dole pod kazdym postem jest napis" profil"
klikasz to . a tam masz opcje " prywatna wiadomosc"
Jesli piszesz do mnie- klikasz na moj profil pod moim postem.
Jesli do Echnatona- pod jego..itd...
Wydaje mi sie ze dowody nie tylko nie traca waznosci, ale odlegle w czasie sa dowodem ze znecanie trwa w warunkach ciaglych, jest uporczywe, trwale.
Wynajduj co masz- i spisz je na kartce wg kolejnosci dat.
Po kazdym napisz czego dotyczy.;
Dnia tego i tego X zrobil to i to: Okolicznisci: / np dnia tego i tegoi X wrocil do domu pijany, zrobil awanture, wezwalam policje / lub zglosilam/
Dowod: zapis w ksiazece interwencji lub jak to zwal/ Kazik bedzie wiedzial- podpowie.
Lub: dnia tego i tego po awanturze z mezem napisalam do /./ list w ktorym skarzylam sie jak maz mnie traktuje.,
Dowod: list
itd.
zacznij Gigi spisywac dowody.
To przyspiesza zadanie i ulatwia . Mozemy napisac wspolnie.
Po to tu jestes aby uzyskac pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 6:03 Temat postu: |
|
|
Gigi.. przez profil albo pw - te opcje sa
pod kazdym postem . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nola
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 13:41 Temat postu: |
|
|
Zapytalam go wczoraj co mysli o spisaniu intercyzy...
powiedzial ze jak chce to nie ma sprawy, moze zapisac wszystko na mnie moze w tym sie kryc jakis podstep?czy to dobrze o nim swiadczy? _________________ I suppose I could just walk away
will I disappoint my future
if I stay? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 15:33 Temat postu: |
|
|
może sądzic ,iż skoro zgodzi się bez uzasdnień i tzw wymówek to wywowła u Ciebie odpowiedz ,iż się zawachasz i odstąpisz od tego kroku .
W/g mnie skoro się zgodził to dalej idz wyznaczonym drogą . Sporządzenie intercyzy nikomu nie zaszkodzi a może pomóc .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 16:27 Temat postu: |
|
|
| toto napisał: | i chyba zawsze
jedna osoba z pary zawierajacej malzenstwo głeboko ufa i wierzy ze bedzie dobrze.
. |
Hej
Pamietajcie, ze sa takze zwiazki zupelnie bez przemocy, i jest ich zdecydowana wiekszosc, ale bardzo trudno z tego zdac sobie sprawe bedac w zwiazku z przemoca - wtedy widzimy swiat w innych bardziej ciemnych kolorach.
Nasze wyobrazenie io rzeczywistosci jest bardziej ponure. Celem jest zycie bez przemocy. 100 razy lepiej jest byc samemu niz w zwiazku przemocowym.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
toto
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 18:32 Temat postu: |
|
|
| Dynamika- wyszla ze mnie chyba podswiadomosc. Zabralko tam " przynajmniej jedna osoba wierzy.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 12:47 Temat postu: |
|
|
| Podrzucam temat do góry. Temat jest dobrym przewodnikiem praktycznej wiedzy |
|
| Powrót do góry |