|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Meg
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 23:01 Temat postu: |
|
|
Ola, a kiedy masz tą rozprawę, dzisiaj nie dam rady i jutro przez Dzień Matki też nie bardzo. Może być we wtorek?
Pozdr.M |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ali.
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 23:06 Temat postu: |
|
|
Podziwiam Olu Twoje , Meg, Magi i i wielu Innych zdecydowanie i konsekwencję w tym ,co robicie , aby wyjść z tego bagna. Wasza siła jest moją siłą i dodaje mi skrzydeł, aby nie wycofać się i nareszcie móc patrzeć w lustro bez zażenowania .Dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 23:41 Temat postu: olka2008 |
|
|
Meg, jasne, nie potrzebuję tego "na wczoraj" tylko dopiero na 12 czerwca. Dziękuję z góry za poświęcony czas i pomoc.
Ali, być może się powtórzę. Uważam, że każda z tych osób, u których dostrzegasz konsekwencję w działaniu postępuje tak dlatego, że sytuacja doszła do punktu, w którym by ratować swe życie trzeba było zacząć działać. Uświadomienie sobie wagi problemu bywa bolesne. Jednak trzeba to zrobić, by ratować siebie i nasze dzieci. Ali, wszyscy tu obecni (moim zdaniem) "jedziemy na jednym wózku" - ofiar przemocy w rodzinie.
Pozdrawiam Was ciepło.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 23:52 Temat postu: olka2008 |
|
|
Maras, my jesteśmy szczęsliwi, że istnieje NL i tak wspaniali ludzie, którzy zupełnie bezinteresownie niosą pomoc.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 6:57 Temat postu: |
|
|
Ali-ja już próbowałam wszystkiego, wycofywałam sprawy w prokuaturze żeby nie robic mu krzywdy, nie niszczyc życia i jakoś się dogadać-nie pomogło, jest coraz gorzej, teraz musze być konsekwentna by przezyć, a do wielu spraw juz sie zdystansowałam, do wielu jego zachowań juz sie przyzwyczaiłam.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 21:29 Temat postu: |
|
|
W mowie końcowej trzeba ustosunkować sie do tego czego dotyczy sprawa...Od jasnego i klarownego przedstawienia faktów, krótkiego omówienia zarzutów, poparcie dowodami...np. Oskarżony jest o pobicie mnie w dniu 12,11, 2006 roku, świadek Kowalski co prawda nie był bezpośrednim świadkiem pobicia, ale widział mnie chwilę po tym jak wybiegłam z mieszkania w nocnej koszuli, która była rozerwana i miałam krew na rekach....O tym wszystkim mówi tez swaidek Kunicki, któremu opowiadałam o zdarzeniu w miesiąc po zdarzeniu....
i tak dalej i tak dalej...
Każdy zarzut i poparcie tego dodać dowody...oczywiście można krócej, popieram w całości akt oskarżenia, a wszystkie dowody zgromadzone przed sądem wskazuja jednozancznie na winę oskarżonego.....
ale znając Ciebie to...chyba za mało ambitne dla Ciebie?
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 22:27 Temat postu: olka2008 |
|
|
Kazik, coś tam już piszę, układam. Czy jak już to zrobię, mogę podesłać Ci na priva, byś ocenił czy się nada? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:54 Temat postu: |
|
|
Moze lepiej na maila, przepraszam, że nie odpowiedziałem, bo najpierw wszedłem na NL a dopiero potem zobaczyłem Twój list...a potem nie chciałem pisac dwa razy tego samego... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:55 Temat postu: olka2008 |
|
|
Jasne, nie mniej jednak bardzo dziękuję. |
|
Powrót do góry |