|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pustynia
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 19:21 Temat postu: i co dalej? |
|
|
temat bardzo pasuje do tego jak sie teraz czuję. Po prostu nie wiem co dalej. Ponad półtora roku temu zostałam wykorzystana seksualnie i do tej pory czuję sie fatalnie. Po prostu fatalnie. Uważam ,że gdybym była normalna, już kilka miesiecy temu miałabym to za sobą. Zapomniałabym i cieszyłabym sie życiem, a tak to tylko ciąle myślę o śmierci. To co on ze mną robił wraca, nawet kilka razy w ciągu jednego dnia. Staram się cały czas byc zajęta, mam dwa kierunki studiów i pracę, ale to i tak nie daje mi spokoju. Już poprostu nie wiem co mam ze soba zrobić. Chodze na terapię grupową, ale nie umiem sie przebic ze swoim problemem. Poza tym nikt w grupie nie doświadczył tego co ja tak więc nawet nie są w stanie mnie do końca zrozumieć. Czują się bezradni. A ja czuję, że to co si wydarzyło przygniata mnie coraz bardzej, coraz bardziej czuję się bezsilna, coraz mniej wiary we mnie, że powinnam żyć.....
Jak z tym żyć? Jak zapomnieć? Jak przynajmniej nie mysleć albo myśleć bez tego okropnego bólu? _________________ Oddalając się od źródła musisz pamiętac, że kiedyś w końcu zabraknie ci wody... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 23:48 Temat postu: |
|
|
Za mało piszesz w swoim poście o sobie aby na podstawie kilku słów postawić właściwą diagnozę i jeszcze znaleźć środek zaradczy....Nie wiem czy bedziemy umieli Ci pomóc, ale obiecuje, ze potraktujemy Cie bardzo poważnie i będziemy starali sie znaleźć najlepsze z wyjść.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 0:34 Temat postu: |
|
|
Witaj Pustynio!
Ja też byłam wykorzystywana seksualnie.
Jest strona dotycząca przemocy seksualnej i jest tam także forum dla ofiar.
http://survivors.pl/
3maj się cieplutko _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 19:22 Temat postu: |
|
|
Wiem, ale ta strona chyba jest troszkę martwa.....Mozę http://www.kidprotect.pl/
W końcu Kuba jest fachoiwcem od tego typu spraw, zresztą i ja przez jakis czas tam sie udzielałem.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 11:37 Temat postu: |
|
|
Witajcie
Stanowczo polecam Fundacje Kidprotect odnośnie tematyki problemów z wykorzystaniem seksulanym . Znajduję się tam forum na którego łamach są utworzone specjalne grupy .
eGrupa Wsparcia powstała po to, by dać możliwość osobom (zarówno kobietom jak i mężczyznom), którzy doświadczali molestowania seksualnego w dzieciństwie, a są uczestnikami forum dyskusyjnego Kidprotect.pl, znalezienia bezpiecznego miejsca do rozmawiania, wymiany myśli, poglądów, opowiedzenia o swoich odczuciach w gronie osób o podobnych doświadczeniach.
eGrupa nie jest grupą terapeutyczną. Jest miejscem w Internecie, gdzie można porozmawiać o swoich emocjach, poradzić się jak znaleźć dobrego terapeutę, jak nauczyć się na co dzień żyć. Jak radzić sobie ze swoim poczuciem kobiecości, męskości.
eGrupa jest forum zamkniętym, dostępnym dla osób, które przez moderatorów i fundację Kidprotect zostaną zaakceptowane jako uczestnicy szanujący zasady tej grupy. Inna specyfika takiej grupy jest dostępna kobietom, inna mężczyznom.
Uczestników grupy obowiązuje całkowita dyskrecja - nie opowiadaj nikomu, co się w eGrupie dzieje, nie rób kopii postów, tematów, nie podawaj nikomu haseł dostępowych do forum.
Staramy się o to aby nie było między nami wrogości i agresji. Za to duzo wsparcia, zrozumienia. Ważną zasadą jest wzajemna uważność na wszystkich członków grupy, ich odczucia - ale także to, aby pisać, co sądzimy o wypowiedziach innych osób, odnosząc się do ich doświadczeń. Bez oceniania.
Aby przystąpić do eGrupy Wspacia musisz najpierw zarejestrować się jako użytkownik forum Kidprotect.pl. Dostęp do eGrupy możliwy jest dopiero po zalogowaniu się na forum.
eGrupa Wsparcia dla Bliskich powstała z myślą o bliskich (rodzina, przyjaciele, partnerzy) osób, które jako dzieci doznawały przemocy seksualnej. Jest miejscem, w którym można podzielić się swymi problemami, doświadczeniami i emocjami z innymi osobami pozostającymi w podobnej sytuacji. Ma także pełnić funkcję informacyjną.
Nasza eGrupa nie jest grupą terapeutyczną. Kontakt wirtualny nie może zastąpić realnej, profesjonalnej pomocy. Nie zajmujemy się tutaj gruntowną analizą zachowań czy przeżyć poszczególnych członków grupy. Jednocześnie wiemy, iż uczestnictwo w niej może być wysoce pomocne i wspierające.
Najważniejszą zasadą obowiązującą członków eGrupy jest zasada poufności. Oznacza to, iż nie wolno opowiadać nikomu o tym co się tam dzieje, nie wolno robić kopii postów ani podawać innym hasła dostępu do tego subforum.
eGrupa Wsparcia dla Bliskich jest grupą zamkniętą. Przyłączyć się do niej mogą osoby, które wyrażają taką chęć oraz potrzebę i które przez moderatorów i fundację Kidprotect.pl zostaną zaakceptowane jako uczestnicy szanujący zasady tej grupy.
Aby przystąpić do eGrupy musisz najpierw zarejestrować się jako użytkownik forum Kidprotect.pl. Dostęp do eGrupy możliwy jest dopiero po zalogowaniu się na forum. Oprócz członków samej grupy dostęp do tego działu forum mają, ze względów technicznych oraz dla zapewnienia bezpieczeństwa, administratorzy forum. Po rejestracji na forum, wyślij email do moderatora, przedstaw się w nim, opisz swoją historię i nie zapomnij podać loginu z forum.
http://www.kidprotect.pl/
pozdrawiam
Tomasz _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
pustynia
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 20:24 Temat postu: i co dalej? |
|
|
dziękuje wam bardzo....
Ja już po prostu nie chce zyć. To wszystko za bardzo mnie przygniata. Czuję się niezrozumiana przez innych. Czuję się sama ze sobą i z tym koszmarem.  _________________ Oddalając się od źródła musisz pamiętac, że kiedyś w końcu zabraknie ci wody... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 20:48 Temat postu: Re: i co dalej? |
|
|
Czesc Pustynio,
No wiem, ze sie tak czujesz, jednak w takich momentach jedyne co mozna zrobic to po prostu je przetrwac i mimo, ze trudno sobie to wyobrazic nastawic sie na to, ze przyszlosc bedzie lepsza i ze w koncu poczujesz sie lepiej, bo tak sie stanie, tylko musisz wytrwac. Jedyna droga do wyzwolenia sie z bolu prowadzi przez sam jego srodek.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wild
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 21:52 Temat postu: |
|
|
... _________________ krzyk ofiary zwabia sępy |
|
Powrót do góry |