Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wykaz kosztow leczenia do sadu - alimenty
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maga

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Meg z moimi teściami to jak z Twoimi, nawet nie wiesz ile czasu poswieciłam na opowiadanie tesciowej co robi jej syn, prosiłam by z nim porozmawiała, pomogła mi, ona obiecywała, móiwła ze rozmawiała ....a teraz wszystkiego sie wypiera, klamie ze nic nie móiwłam, ze jej syn to wspaniały czlowiek, a ja...wyzywa mnie, przy dzieciahc, obcych od złych matek, żon i ludzi, jej syn taki wspaniałay a ja taka wredna i co wiecej przed sądem równiez te kłamstwa opowiada.....
obcy ludzie widzac meza po raz pierwszy -pytają:"gdzie Ty oczy miałaś?" a ja nie wiem co powiedziec, po prostu mi wstyd....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Meg

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem....
Przed tym zanim wystąpiłam do sądu, teściowa bardzo mi współczuła, twierdziła, że miała to samo (bo miała), że po nocach płacze, spać nie może, nie wie jak mi pomóc.
Jak sprawa poszła do sądu - wolta o 180 st.I chyba do niej mam największy żal.
I do mojego brata, który "nie wie gdzie leży prawda" i praktycznie zerwał ze mną kontakt, i mimo że moje dzieci są ich chrześniakami nawet na komunii nie byli.

Ale pytania "gdzie Ty miałaś oczy" nie powinny Cię wprawiać w zakłopotanie - odpowiadaj, że gdyby mąż od początku pokazał swą prawdziwą twarz, teraz nie miałabyś problemu.
Ty, ja i wszystkie tutaj zostałyśmy oszukane, i to nie nasza wina, że jest jak jest.
Nie ma się czego wstydzić. KAŻDY człowiek trafi w swoim życiu na jakiegoś oszusta (choćby w sklepie, czy pracy) i nikt się tego nie wstydzi, najwyżej złorzeczy Wink .
My trafiłyśmy w życiu osobistym, ale to nie nasz wstyd.
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 21:09    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Wśród tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle. My wybrałyśmy... Niestety... Confused

MEG, dzięki...
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 8:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie na tym żerują sprawcy przemocy, że ofiary przejmują na swoje barki wstyd za ich występki! Sami tworzą aureolkę świętości nad swoimi głowami, a ofiary nie mówiąc nic dokładają kolejne promienie do tej aureolki. Powstrzymać przemoc to znaczy powiedzieć prawdę o działaniach sprawcy, bez wstydu, bez skrępowania, bez ponoszenia winy za jego niecne czyny...Każdy wstydzi sie za siebie!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: