|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maga
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 16:30 Temat postu: |
|
|
Meg z moimi teściami to jak z Twoimi, nawet nie wiesz ile czasu poswieciłam na opowiadanie tesciowej co robi jej syn, prosiłam by z nim porozmawiała, pomogła mi, ona obiecywała, móiwła ze rozmawiała ....a teraz wszystkiego sie wypiera, klamie ze nic nie móiwłam, ze jej syn to wspaniały czlowiek, a ja...wyzywa mnie, przy dzieciahc, obcych od złych matek, żon i ludzi, jej syn taki wspaniałay a ja taka wredna i co wiecej przed sądem równiez te kłamstwa opowiada.....
obcy ludzie widzac meza po raz pierwszy -pytają:"gdzie Ty oczy miałaś?" a ja nie wiem co powiedziec, po prostu mi wstyd.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 18:19 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem....
Przed tym zanim wystąpiłam do sądu, teściowa bardzo mi współczuła, twierdziła, że miała to samo (bo miała), że po nocach płacze, spać nie może, nie wie jak mi pomóc.
Jak sprawa poszła do sądu - wolta o 180 st.I chyba do niej mam największy żal.
I do mojego brata, który "nie wie gdzie leży prawda" i praktycznie zerwał ze mną kontakt, i mimo że moje dzieci są ich chrześniakami nawet na komunii nie byli.
Ale pytania "gdzie Ty miałaś oczy" nie powinny Cię wprawiać w zakłopotanie - odpowiadaj, że gdyby mąż od początku pokazał swą prawdziwą twarz, teraz nie miałabyś problemu.
Ty, ja i wszystkie tutaj zostałyśmy oszukane, i to nie nasza wina, że jest jak jest.
Nie ma się czego wstydzić. KAŻDY człowiek trafi w swoim życiu na jakiegoś oszusta (choćby w sklepie, czy pracy) i nikt się tego nie wstydzi, najwyżej złorzeczy .
My trafiłyśmy w życiu osobistym, ale to nie nasz wstyd. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 21:09 Temat postu: olka2008 |
|
|
Wśród tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle. My wybrałyśmy... Niestety...
MEG, dzięki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 8:10 Temat postu: |
|
|
Właśnie na tym żerują sprawcy przemocy, że ofiary przejmują na swoje barki wstyd za ich występki! Sami tworzą aureolkę świętości nad swoimi głowami, a ofiary nie mówiąc nic dokładają kolejne promienie do tej aureolki. Powstrzymać przemoc to znaczy powiedzieć prawdę o działaniach sprawcy, bez wstydu, bez skrępowania, bez ponoszenia winy za jego niecne czyny...Każdy wstydzi sie za siebie! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|