Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
laura52
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:38 Temat postu: Udowadniamy wine do rozwodu |
|
|
Dostalam 4 razy tyle ile chcial dac Jacus. Jestem zadowolona nawet bardzo bardzo.
Dostalam zabezpieczenie alimentow- bo oczywiscie Jacus wniosl o rozwod. Liczac,ze tym samym wykreci sie od alimentow. Rozbawilo mnie ze ponoc jak mowil zazadał odebrania mi praw rodzicielskich i powierzenia opieki nad synem. Syn za 3 miesiace skonczy 18 lat.
Wykorzystam to natychmiast jako potwierdzenie zarzutu szantazu jaki stosowal wobec mnie 17 lat.
Czy zgodze sie na rozwod ? a nie wiem. Zastanowie sie. Mnie rozwod nie jest potrzebny.
Smutne., Cholernie smutne gdy widzi sie jakiego dupka sie kochalo. Gdy widzi sie cala szmatlawosc tego ktory byl ksieciem nad ksiązetami.
SMUTNE,. GDY WIDZI SIE, JAK ONI SA DO SIEBIE PODOBNI.
Czy sa jeszcze w tym / ,.../kraju prawdziwi mezczyzni? Oprocz Kazika, marasa i Dynamiki?
Zdumiewa mnie chamsto sedziow. Takie niczym nie skrepowane, nieograniczone. Dzis mialam inna sedzine - prostaczke. Wytrzymalam zenujace osobiste wyciczki bez slowa.
Powinnam sie cieszyc.. ale smutno mi.
Teraz zaczynamy dyskusje o dowodach winy do rozwodu. Mamy tu inne czynnki niz przy znecaniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:43 Temat postu: |
|
|
dziewczyny jeszcze slowo: gdybym nie miala adwokata ZNOW sedzina / juz inna/ wkrecila by mnie w kanal. I wyszlabym dzis z sadu z niczm.
Usilowala wmowic ze zabezpieczenie alimentow winien rozpatrzec sad przy sprawie rozwodowej. Przerzucali sie z adwokatem slownie na cytaty z kodeksu. Wygral te potyczke adwokat , ale jeszcze na koncu sedzina rzeklaze tak wlasciwie adwokat nie mial racji,ze ona tak ustapila z milosci chyba do mnie.
Jednak warto miec adwokata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 19:08 Temat postu: |
|
|
gratuluje Laura...
super...
potwierdz sie to co pisałam wcześniej bez adwokata mozna wiele stracic...wiec cos o tym..zapłąciłam wysoką cene za jego brak....
ale coz uczymy sie na błedach...
pozdrawiam wszystkich z nad słonecznego morza....
ps Laura pogoda wymarzona!  _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 19:31 Temat postu: |
|
|
To dobra wiadomość! Powinni to jako news umieścić na onecie! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Poly
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 22:37 Temat postu: |
|
|
No, a co zrobić jeśli nie stać na adwokata ? A poza tym jak trafić na dobrego adwokata ? Wiemy przecież, że z adwokatami różnie bywa, czasem chodzi im tylko o "wydojenie" kasy z klienta :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 6:16 Temat postu: |
|
|
Poly adwokat kosztowal mnie 300zl. Ale.. to poczatek kosztow. Wlasnie mysle, jak to jest z kosztami za adwokata- Adonis zalozyl sprawe o rozwod- ja biore adwokata i wygrywam Kto placi koszty
Cos mi chodzi po glowie,ze strona przegrywajaca .. musze to sprawdzic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 10:44 Temat postu: |
|
|
jesli rozwód bedzie z jego winy to on płac wsyztskie koszty, jesli z winny obopulnej lub za porozumieniem stron to koszty po połowie
ciesze sie ze sie Tobie udało Lauro:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 10:47 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak to jest z kosztami poniesionymi na adwokata, ale adwokat daje poczucie bezpieczenstwa, pod warunkiem ze sie stara |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 13:52 Temat postu: |
|
|
Ale.. tak sobie mysle,ze teraz znow musze wystapic o przyczynianie sie do kosztow utrzymania mieszkania. Bo nadal ja musze placic . J sobie mieszka. za friko.
jutro zapytam adwokata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 13:58 Temat postu: |
|
|
myslę ze to powinno sie dać załatwić |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 8:55 Temat postu: |
|
|
Moje gratulacje ,jestes bardzo dzielna i konsekwentna ... podziwiam wiekszośc osob które tutaj czytam...jesteś wspaniała matka i kobieta i wygrasz !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 9:11 Temat postu: |
|
|
Na litosc boska- to nie jest dobra wiadomosc.
Nie było moim zyciowym celem wpadac w euforie z powodu uzyskanych alimentow. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ali.
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:07 Temat postu: |
|
|
laura52 napisał: | Na litosc boska- to nie jest dobra wiadomosc.
Nie było moim zyciowym celem wpadac w euforie z powodu uzyskanych alimentow. |
Lauro, to jest bardzo dobra wiadomość dla nas wszystkich , którym załatwienia takich trudnych spraw wydaje się niemożliwe.
A że jest możliwe to widać, nawet jeśli kłody prawne ciągle mamy pod nogami.
Pewnie ,że alimenty nie są celem życiowym ,ale jednym z wielu celow,jakie sobie stawiamy wychodząc z miażdżacego nas związku.Jednak każdy zdobyty cel przybliża do zwycięstwa.I to jest bardzo mobilizujące. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ali.
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:14 Temat postu: |
|
|
Dla mnie na pewno .Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
gigi31
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:14 Temat postu: |
|
|
lauro52 chciałam tylko ....sama nie wiem ....ja się nie nadaje na te fora ...nie potrafię się odanleźc ani nie potrafie byc zaakceptowana .....jestem za malo zdecydowana i konsekwentna to juz chyba wszyscy wiedza co mieli ze mną jakiikolwiek kontakt poprostu chcialam wyrazic swój podziw .......... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|