Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

PROśBA o pomoc w rozwiązaniu problemu alimentacyjnego
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Nie Cze 15, 2008 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uparłęm sie i wciąz powtarzam przy kazdym temacie - najważniejsze to zaplanowac swoja droge a potem z żelazna konsekwencja iśc nia do celu....I nie dać sie zepchnąc z raz obranej drogi ani jego dobrocia, ani jego złościa, ani jego uległością, sztuczkami, czyms tam jeszcze....On może sie do nas przyłaczyć, a jeśli nie chce to jego sprawa....Iśc konsekwentnie do celu bez względu na okoliczności....
olka2008

PostWysłany: Nie Cze 15, 2008 21:58    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

To najlepsze, co może dla siebie zrobić ofiara. Pokazać "panu i władcy", że już nie on nam gra, a my tańczymy jak zechce... Teraz jest odwrotnie, bo to my rozdajemy karty (może z pomocą wymiaru sprawiedliwości i życzliwych nam osób).

To nie jest zawziętość czy jakkolwiek to nazwać... To szukanie sprawiedliwości, spokoju i bezpieczeństwa. Dla siebie i dzieci.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy Ty Olka nie zmieniasz sie w tyrana? Smile
Jutrop Twój mąz przyleci na forum z skarga na los....Najwazniejeze to aby w zapamiętaniu nie przejśc na druga strone barykady...

Wiem, wiem, każdy kto był poniewierany i krzywdzony przez lata nie będize krzywdził innego
olka2008

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 18:51    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

ECHNATON, z całą pewnością nie!!!

Ja nie robię nic ponad to, na co pozwala mi prawo (na podstawie zgromadzonych dowodów). Very Happy

Nie mogę być tyranem, jeśli unikam z kimś kontaktu jak tylko mogę. Jestem teraz bezpieczna i walczę. On walczył ze mna całe życie. Ja zaczęłam odpierać te ataki dopiero, gdy zapewniłam bezpieczeństwo dziecku i sobie. TYLKO PRAWO, NIC PONAD TO...
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 20:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem z Ciebie dumny.....to wspaniale czytac Twoje słowa, widzieć Twoja determinację i prosty, jasno wytkniety cel...
olka2008

PostWysłany: Wto Cze 17, 2008 21:00    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Kazik, i dążenie do tego celu... takimi malutkimi kroczkami, powoli, uważnie, ale jednak...do celu. Smile
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Idąc malutkimi kroczkami masz pewność, że nie zawrócisz z raz obranej drogi, ze każdy krok będzie przemyślany, pewny, zdecydowany i podporządkowany celowi....Najważniejsze to "udokumentować" każdy swój krok w głowie, wyjaśnić, umotywować, potem i iść łatwiej....
gigi31

PostWysłany: Pią Lip 04, 2008 9:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Idea
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Edyta_z

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siedzę właśnie nad pozwem o alimenty. Musze napisać go sama. Moze ktoś podpowie mi co napisać w uzasadnieniu, jakieś sformułowania, zwroty, itp. Moj mąż prowadzi gospodarstwo rolne, jeździ u swojego ojca samochodem ciężarowym (nie jest zatrudniony, ale wypełnia tachograf) i posiada zdolności zarobkowe - kurs operatora koparki, koparko - ładowarki i żurawi samochodowych. Ponadto prowadzi działalność gospodarcza, która nie przynosi żadnych dochodów. ostatnio chce być dobrym tatusiem i dal synowi 500 zł na zakupy - czy to tez zaznaczyć, ze kiedy ja prosiłam o pieniądze nigdy ich dla mnie nie miał??
Powrót do góry
laura52

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 18:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Edyta.
A napisz ty nam co jest powodem,ze wystapilas o alimenty?
Znam twoja historie.

napisz tutaj swoimi dlaczego wystepujesz o alimenty.
Spoko, stworzymy pozew.

Jego dochod powinien ciebie interesowac o tyle ,ze wazne jest jakie on ma mozliwosci zarobkowania.
Mozesz tez.... wystapic o alimenty od.. rodzicow meza/ to na wypadek, gdyby maz mowil,ze pracuje u ojca za darmo.
Tatus go wtedy rozliczy.
Niestety na tachometrach sie nie znam, nie pomoge.
ma jakies dochody: wymieniaj
Powrót do góry
Edyta_z

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od dłuższego czasu w naszym małżeństwie nie układało sie (alkohol, przemoc psychiczna, a kiedyś i fizyczna), kiedy zmieniłam prace i zaczęłam lepiej zarabiać mój "ślubny" stwierdził., że wystarczająco dużo zarabiam, żebym mogla utrzymywać rodzinę sama. Bylo coraz gorzej, odsuwałam sie coraz bardziej, i stało sie. Po powrocie z pracy znalazłam swoje rzeczy na podwórku. Oczywiście wezwałam policje, ale uciekł. Myślał, ze jednym słowem znajdzie u mnie po raz kolejny przebaczenie, ale nie pozwoliłam mu sie do siebie zbliżyć, przestał dla mnie istnieć. Kiedy zagroziłam, ze złoże pozew o a;imenty, położył mi 2300 zł, a potem po 3 dniach 1700 (ja zabrałam z tego 300 zł, z czego 200 to za ubezpieczenie samochodu, którym jeździ i 100 dla syna), a po kolejnych 2 zabrał wszystko. Tak było już wcześniej, zabieranie kluczyków od samochodu, zabieranie pieniędzy, to miały być kary dyscyplinujące, przy czym on cały czas pil, ubliżał mi, znęcał sie psychicznie. I w końcu dojrzałam do tego, żeby zacząć działać.
Poza tym pracuje w ośrodku Pomocy Społecznej i zdałam sobie sprawę, ze moje życie nie bardzo różni sie od życia osób które zwracają sie do mnie po pomoc.
Powrót do góry
yamato

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 20:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laura ja widzę po twoich postach że jesteś bardzo mściwa a i rady twoje są do d..y ty tego nie nie przeżywasz to ci łatwo przychodzi . nie doszukuj się takich bzdurnych pomysłów . Mam tylko jedno pytanie do ciebie czy zostaniesz do końca z nią dam sobie rękę uciąć że nie
i zrobił bym to bez zastanowienia .Nie przeczę iz twoje rady są po części cenne ale ja podziękował bym takiemu pomagaczowi jak twoja osoba .
poz Yamato
Przyjdzie taki czas gdy Bóg i sumienie nas rozliczy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yamato napisał:
Mam tylko jedno pytanie do ciebie czy zostaniesz do końca z nią dam sobie rękę uciąć że nie
i zrobił bym to bez zastanowienia .
Przyjdzie taki czas gdy Bóg i sumienie nas rozliczy

Twoje slowa sa tanie, krytykowac byle kto potrafi.
Co do sumienia, no mam nadzieje, ze tak sie stanie, widze, ze zglaszasz sie po osad boski na ochotnika, bardzo dobrze.

pozdrawiam,
P.
Ali.

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yamato,

dochodzenie do prawdy i chęć udowodnienia swojej racji nie jest mściowością .
My tylko chcemy sprawiedliwości – zło powinno zostać osądzone i ukarane . I tyle albo aż tyle.
Jeśli uważasz ,że rada Laury jest dla Ciebie nieodpowiednia ,to nie z niej po prostu nie korzystaj. Może bardziej odpowiednia byłaby terapia grupowa ?
Pozdr.
Powrót do góry
laura52

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 22:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ali , obie te istoty to przemocowcy z zarzutem z 207. To nasi trole. Oni tu przychodza mieszac.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 8 z 10

Skocz do: