Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 2:01 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich Nowych Użytkowników Forum
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwona24
|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 9:18 Temat postu: witam wszystkich cieplutko |
|
|
cieszę się że w końcu znalazłam coś dla siebie że są ludzie którzy mnie zrozumieją. Mój ,, ukochany " mąż pije i bije mnie a także poniża.Mam tego dość. Następnym razem napisze dokłsadniej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 23:54 Temat postu: |
|
|
Widzisz Tomku, takie wypowiedzi wzmacniaja sens w istnienie tej własnie pomocy.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamadi
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 22:54 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie wszystkich któży są i tych co bopiero będą...a będzie nas coraz więcej,era komputera na wszystkich wpływ wywiera,cieszę się że nie jestem sama ,z problemami jakie was spotkały wciąż mnie jeszcze dręczą...pił bił a teraz siedzi,a co jak wyjdzie.Mam wrażenie że mnie poprostu któregoś pięknego poranka poprostu zabije.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 23:00 Temat postu: |
|
|
mamadi Witaj
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 0:07 Temat postu: |
|
|
Jeśli siedzi to...sąd darował Ci czas na działanie, na zmianę sytuacji, na to aby skutecznie zabezpieczyć sie przed jego powrotem i ewentualnością nowej przemocy...Teraz jest czas na działanie... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzena2
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 12:42 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich serdecznie,cieszę się ,że jest takie miejsce gdzie zostanę zrozumiana Teraz jeszcze nie jestem gotowa na opowiadanie o moim problemie,na razie czytam i dojrzewam.Do usłyszenia.
Pozdrawiam
Marzena |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 23:10 Temat postu: |
|
|
marzena2 Witaj
pozdrawiam  _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 0:18 Temat postu: |
|
|
Nie jest łatwo mówić o sprawach, które nigdy nie powinny zawitać do niczyjego domu...wszak w naszej mentalności uknuło sie hasło"Zły to ptak co własne gniazdo kale" a ja dodaje końcówkę" Zły ptak co nie chcąc zachować domu żyje w krainach ułudy a nie we własnym domu"
(dom to oaza spokoju i miłości, a wszystko inne to jakieś niby domy, niby zagrody....) _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
jobael
|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 13:22 Temat postu: |
|
|
Witajcie. Jestem ofiarą wieloletniej przemocy.
Może się przydam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 13:56 Temat postu: |
|
|
Witaj joebael  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tecza
|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 14:16 Temat postu: |
|
|
Witajcie!
Trochę opowiedziałam o sobie w jednym z tematow, ale dopiero teraz zauważyłam stronę powitalną. Jestem ofiarą przemocy bardzo wyrafinowanej, dokonywanej w białych rękawiczkach. O swoich problemach zaczęłam mówić dopiero po wizytach u psychoterapeuty, a także w czasie rozwodu. Może dlatego, ze czuję się tak bardzo wypatroszona, poniżona i upokorzona. Wcześniej próbowałam opowiedzieć o tym swojej "przyjaciółce", ale nie chciała mi uwierzyć i to mnie zablokowało. Pracuję od 3 lat po kilkunastoletniej przerwie, w czasie ktorej głównie opiekowałam się młodszym synem, który jako niemowlę bardzo ciężko zachorował i wiele lat spędziłam na licznych badaniach i wizytach u niemal wszystkich specjalistow lekarzy. Do tej pory sama wychowywałam syna, mąż nie chciał mi pomagać. W tym czasie mnie nie było, nie istniałam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 21:19 Temat postu: |
|
|
Witaj Tecza
To forum jest wlasnie dla osob takich ja Ty, i mozesz z niego najwiecej skorzystac. To jest normalne, ze przyjaciolka Ci nie chciala uwierzyc, jak sie tego nie przezylo, to trudno sobie takie traktowanie wyobrazic. Przyjaciolka pewnie nie miala nic zlego na mysli, tylko nie miala doswiadczenia i wiedzy, ktore na tym forum oferujemy osobiscie i poprzez ksiazki. Ksiazki pomagaja bardziej niz moznaby sie spodziewac.
Masz tak naprawde do wykonania dwa zadania - odzyskanie siebie i syna.
Nie daj sie zephnac do roli drugorzednej.
Jezeli chcesz takze bardziej zrozumiec techniki jakimi posluguja sie przemocowcy, to polecam film Gaslight z Ingrid Bergman, mozna zamowic przez internet, i ksiazki, jezeli znasz angielski to jest tez duzo dobrych materialow po angielsku. Te wszystkie uczucia wypartoszenia i upokorzenia z czasem zlagodnieja - to sa uczucia ktore tak naprawde przynaleza do przemoowcow. Swiatelkiem w tunelu jest fakt, ze przemocowcy sa do siebie bardzo podobni, wiec ksiazki czy filmy tak naprawde pokazuja jednego i tego samego czlowieka. Zostan na forum i od czasu do czasu napisz. No i badz dla siebie wyrozumiala, dojscie do siebie zajmuje zazwyczaj okolo 2 lat, to jest proces naturalny, i nie da sie go przyspieszyc.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 23:27 Temat postu: |
|
|
jobael ; tecza Witajcie Serdecznie
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 0:20 Temat postu: |
|
|
Wiele pośród nas jest takich, którym krzywda zajrzała głęboko w oczy i miała spojrzenie tej, która miała być ukochaną osobą.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|