Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pozbawienie władzy rodzicielskiej
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
laura52

PostWysłany: Pon Sie 11, 2008 8:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga. on nie ma zadnych ale to żadnych podstaw aby ci zabrac dzieci.
Musisz w to uwierzyc. Nie ma takiej opcji.

Na podstawie czego miałby sad akurat jemu dac dzieci? no czego? wymien choc jeden powod , w czym on jest lepszy od Ciebie? wymien choc jeden powod , jeden slaby punkt twojej niewlasciwej opieki nad dziecmi?
Nie ma. Jestes w porzadku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Maga

PostWysłany: Pon Sie 11, 2008 9:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

RODK mi napisało ze jestem za bardzo skoncentrowana na dzieciach co moze skutkowac małą ich samodzielnością w przyszłości;
a pieczę on chce nad nimi pełnic zeby sobie kontakty zapewnić
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Sie 16, 2008 0:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz Maga, powiem przewrotnie - gdyby dostał pełnie praw i opieki to...znając jego podejście do temtu to...chyba sam zrezygnowął by z tego ale on wie, ze wten sposób moze na Ciebie oddziaływac i psuc Tobie krew...I jemu tylko o to chodzi....Zbyt dużo na temat rozmawialismy....
Maga

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 8:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz Kaziu zanim mój prawnik po zapoznaniu sie z aktami wszystkich spraw powiedział że mu na dzieciach nie zależy...a jest to człowiek juz z doświaczeniem w tych sprawach i spojrzał na całość po prostu obiektywnie
Powrót do góry
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej tu po krotce omowie sposob na to, by przemocowiec klasyczny sam zrezygnowal z opieki nad dziecmi, nawiazuje on od tego, co wczesniej napisal Echtanon. Jest to sposob wypracowany przez ludzi z podobnej grupy jak tutaj, tylko z USA. Wiec wyglada to tak, ze kiedy nadchodzi ustalony termin odwiedzin dzieci, kiedy przemocowiec(czy przemocowczyni) ma odebrac dzieci, druga strona, omowmy na tym przykladzie matke, czeka ona na niego wystrojona i umalowana jak na zabawe. Wtedy moze my ona rowniez powiedziec, ze np wlasnie wybiera sie ..... (tu wstawic co pasuje) i jest mu niezmiernie wdzieczna, ze zajmie sie przez ten czas dziecmi. Nalezy to zastosowac jako staly punkt programu, co spotkanie przemocowiec klasyczny bedzie sie czul "wykorzywany" i nie bedzie chcial pelnic roli "darmowej nianki."
Doswiadczenia praktyczne osob z tej grupy ktore ten sposob postepowania opracowaly pokazuja, ze w tej sytacji przemocowcy przestaja sie kompletnie interesowac dziecmi i jest duzo przypadkow calkowitego porzucenia przez nich dzieci.

pozdrawiam,
P.
Masza35

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dynamika a co z przemocowcami nieklasycznymi?
Mnie osobiscie jedna mysl wciaz sie nasuwa...magnum..kaliber.. Evil or Very Mad
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej

Z tego co sie orientuje ten twoj to klasyk, tylko podszedl Cie zanim sie zorientowalas o co chodzi. Kiedy dojdzie w twoim przypadku do takiej sytuacji, gdy beda wizytacje, to ten pomysl bedzie w sam raz.

pozdrawiam
P.
Masza35

PostWysłany: Pon Sie 18, 2008 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to wydaje sie byc za proste...w moim przypadku...
a co z jego potrzebą kontroli..poprzez dzieci....kontroluje, manipuluje ,napuszcza....jednym słowem sprawca pociaga za sznureczki...

jesli to straci nie bedzie sie czuł dobrze....

podszedł? fajne okreslenie...toz to oszustwo stulecia!
Maga

PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam wizyty w mojej obecności, więc wyjść sobie nie mogę, co w takiej sytuacji?
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 0:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Możesz zawsze powiedzieć, ze właśnie wypadło coś co Cie odciąga od wspólnego spędzania czasu i umalowana - jak radzi Dynamika - zostawić dzieci z dziadkami a sama udać się na randkę...
Tylko To Maga działało by na niego, ale na Ciebie nie działa...

Smile
dynamika
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 1:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masza35 napisał:
to wydaje sie byc za proste...w moim przypadku...

Tak sobie robile wlasnie posilek i mi swiatelko troche zaswitalo w glowie, wiec kurcze trzebaby mu jakos dac do zrozumienia, ze ta sytuacja, ktora teraz ma miejsce jest Ci na reke, ze masz wiecej czasu , ze Ci sie to podoba, ze on ponosi caly wysilek wychowawczy dzieci (jak to dobrze sprzedasz, to on jeszcze gotow w to uwierzyc....Smile Ludzie stosujacy przemoc, kobiety czy mezczyzni, nienawidza jak cel ich ataku jest szczesliwy. A jak maja tylko mozliwosc popsucia tego to to zrobia. W komunikacji spoleczniej sa dwa kanaly - jeden to komunikacja bezposrednia, drugi to przekazywanie sobie z ust do ust, na zasadzie gluchego telefonu. Zadziwiajaca ilosc informacji jest przekazywana ta druga droga kompletnie nieswiadomie. Jak masz kontakt z jakims czlonkiem jego rodziny to rzuc im taka sugestie, ze masz teraz wiecej czasu na randki, bo nie ma dzieci w domu, i ze jestes zadowolona, ze on zajmuje sie dziecmi, zupelnie jak nianka, tylko darmowa itp itd, zobaczymy co sie stanie.

pozdrawiam,
P.
Masza35

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 2:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smacznego Smile

Dynamika ..to juz probowałam...dałam mu tylkoagument jaka zła zona i matka jestem,ze w głow mi tylko faceci itp...w tym przypadku to nie działa...
Echnaton

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 10:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Działa, działa...tylko widocznie to on przejął inicjatywę. Powinnas to rozegrac w ten sposób, że jego pilnowanie dzieci idzie Tobie na zdrowie i na szczęście. Umów sie na basen, na zakupy, do kina, kawiarni, zrób to co lubisz najbardziej robic i powiedz mu, ze jest Ci na reke że dzieci sa pod jego pieczą. Ważne aby on odniósł wrażenie, że to słuzy Tobie. Wtedy nie będzie mógł Ci dokuczyc, a dokuczenie to jego dewiza w stosunku do Ciebie.....
Masza35

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Echnaton napisał -Działa, działa...
Ty wiesz lepiej co dzieje sie w moim zyciu...gratuluje

Echnaton...to jest całkowita izolacja....mieszkamy 300 km od siebie...

ostatnie słowa jakie usłyszałam od niego " tak cie urzadze, ze wiecej dzieci nie zobaczysz" i z pomocą instytucji państwowych robi to...
Echnaton

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masza nie działa tylko z tej przyczyny, ze nie znalazłaś właściwego przycisku...szukajcie a znajdziecie:)

Próbuj, odległość nie ma tutaj nic do rzeczy!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: