| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
laura52
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 8:14 Temat postu: |
|
|
Maga. on nie ma zadnych ale to żadnych podstaw aby ci zabrac dzieci.
Musisz w to uwierzyc. Nie ma takiej opcji.
Na podstawie czego miałby sad akurat jemu dac dzieci? no czego? wymien choc jeden powod , w czym on jest lepszy od Ciebie? wymien choc jeden powod , jeden slaby punkt twojej niewlasciwej opieki nad dziecmi?
Nie ma. Jestes w porzadku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 9:27 Temat postu: |
|
|
RODK mi napisało ze jestem za bardzo skoncentrowana na dzieciach co moze skutkowac małą ich samodzielnością w przyszłości;
a pieczę on chce nad nimi pełnic zeby sobie kontakty zapewnić |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 0:31 Temat postu: |
|
|
Wiesz Maga, powiem przewrotnie - gdyby dostał pełnie praw i opieki to...znając jego podejście do temtu to...chyba sam zrezygnowął by z tego ale on wie, ze wten sposób moze na Ciebie oddziaływac i psuc Tobie krew...I jemu tylko o to chodzi....Zbyt dużo na temat rozmawialismy.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 8:43 Temat postu: |
|
|
| wiesz Kaziu zanim mój prawnik po zapoznaniu sie z aktami wszystkich spraw powiedział że mu na dzieciach nie zależy...a jest to człowiek juz z doświaczeniem w tych sprawach i spojrzał na całość po prostu obiektywnie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 20:52 Temat postu: |
|
|
Hej tu po krotce omowie sposob na to, by przemocowiec klasyczny sam zrezygnowal z opieki nad dziecmi, nawiazuje on od tego, co wczesniej napisal Echtanon. Jest to sposob wypracowany przez ludzi z podobnej grupy jak tutaj, tylko z USA. Wiec wyglada to tak, ze kiedy nadchodzi ustalony termin odwiedzin dzieci, kiedy przemocowiec(czy przemocowczyni) ma odebrac dzieci, druga strona, omowmy na tym przykladzie matke, czeka ona na niego wystrojona i umalowana jak na zabawe. Wtedy moze my ona rowniez powiedziec, ze np wlasnie wybiera sie ..... (tu wstawic co pasuje) i jest mu niezmiernie wdzieczna, ze zajmie sie przez ten czas dziecmi. Nalezy to zastosowac jako staly punkt programu, co spotkanie przemocowiec klasyczny bedzie sie czul "wykorzywany" i nie bedzie chcial pelnic roli "darmowej nianki."
Doswiadczenia praktyczne osob z tej grupy ktore ten sposob postepowania opracowaly pokazuja, ze w tej sytacji przemocowcy przestaja sie kompletnie interesowac dziecmi i jest duzo przypadkow calkowitego porzucenia przez nich dzieci.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 21:35 Temat postu: |
|
|
Dynamika a co z przemocowcami nieklasycznymi?
Mnie osobiscie jedna mysl wciaz sie nasuwa...magnum..kaliber..  _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 21:48 Temat postu: |
|
|
Hej
Z tego co sie orientuje ten twoj to klasyk, tylko podszedl Cie zanim sie zorientowalas o co chodzi. Kiedy dojdzie w twoim przypadku do takiej sytuacji, gdy beda wizytacje, to ten pomysl bedzie w sam raz.
pozdrawiam
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 21:56 Temat postu: |
|
|
to wydaje sie byc za proste...w moim przypadku...
a co z jego potrzebą kontroli..poprzez dzieci....kontroluje, manipuluje ,napuszcza....jednym słowem sprawca pociaga za sznureczki...
jesli to straci nie bedzie sie czuł dobrze....
podszedł? fajne okreslenie...toz to oszustwo stulecia! _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maga
|
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 17:30 Temat postu: |
|
|
| ja mam wizyty w mojej obecności, więc wyjść sobie nie mogę, co w takiej sytuacji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 0:16 Temat postu: |
|
|
Możesz zawsze powiedzieć, ze właśnie wypadło coś co Cie odciąga od wspólnego spędzania czasu i umalowana - jak radzi Dynamika - zostawić dzieci z dziadkami a sama udać się na randkę...
Tylko To Maga działało by na niego, ale na Ciebie nie działa...
 _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 1:58 Temat postu: |
|
|
| Masza35 napisał: | to wydaje sie byc za proste...w moim przypadku...
|
Tak sobie robile wlasnie posilek i mi swiatelko troche zaswitalo w glowie, wiec kurcze trzebaby mu jakos dac do zrozumienia, ze ta sytuacja, ktora teraz ma miejsce jest Ci na reke, ze masz wiecej czasu , ze Ci sie to podoba, ze on ponosi caly wysilek wychowawczy dzieci (jak to dobrze sprzedasz, to on jeszcze gotow w to uwierzyc.... Ludzie stosujacy przemoc, kobiety czy mezczyzni, nienawidza jak cel ich ataku jest szczesliwy. A jak maja tylko mozliwosc popsucia tego to to zrobia. W komunikacji spoleczniej sa dwa kanaly - jeden to komunikacja bezposrednia, drugi to przekazywanie sobie z ust do ust, na zasadzie gluchego telefonu. Zadziwiajaca ilosc informacji jest przekazywana ta druga droga kompletnie nieswiadomie. Jak masz kontakt z jakims czlonkiem jego rodziny to rzuc im taka sugestie, ze masz teraz wiecej czasu na randki, bo nie ma dzieci w domu, i ze jestes zadowolona, ze on zajmuje sie dziecmi, zupelnie jak nianka, tylko darmowa itp itd, zobaczymy co sie stanie.
pozdrawiam,
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 2:11 Temat postu: |
|
|
Smacznego
Dynamika ..to juz probowałam...dałam mu tylkoagument jaka zła zona i matka jestem,ze w głow mi tylko faceci itp...w tym przypadku to nie działa... _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 10:00 Temat postu: |
|
|
Działa, działa...tylko widocznie to on przejął inicjatywę. Powinnas to rozegrac w ten sposób, że jego pilnowanie dzieci idzie Tobie na zdrowie i na szczęście. Umów sie na basen, na zakupy, do kina, kawiarni, zrób to co lubisz najbardziej robic i powiedz mu, ze jest Ci na reke że dzieci sa pod jego pieczą. Ważne aby on odniósł wrażenie, że to słuzy Tobie. Wtedy nie będzie mógł Ci dokuczyc, a dokuczenie to jego dewiza w stosunku do Ciebie..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 10:07 Temat postu: |
|
|
Echnaton napisał -Działa, działa...
Ty wiesz lepiej co dzieje sie w moim zyciu...gratuluje
Echnaton...to jest całkowita izolacja....mieszkamy 300 km od siebie...
ostatnie słowa jakie usłyszałam od niego " tak cie urzadze, ze wiecej dzieci nie zobaczysz" i z pomocą instytucji państwowych robi to... _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 13:43 Temat postu: |
|
|
Masza nie działa tylko z tej przyczyny, ze nie znalazłaś właściwego przycisku...szukajcie a znajdziecie:)
Próbuj, odległość nie ma tutaj nic do rzeczy! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|