|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 19:27 Temat postu: apel do moderatora |
|
|
na forum istnieje o dłuzszego czasu post pt. KOBIETY I PRZEMOC DOMOWA...,ktory jednoznacznie sugeruje.....skad jest przemoc....
UWAZAM ZE TEN TEMAT POWINIEN ZOSTAC ZABLOKOWANY
post załozył stona....i jest to ulubiony temat panow z innego forum....
po dokładnym przeczytaniu kolejenych ich postow ...uwazam ze ich intencje nie sa czyste....dochodzi przez nich do zwykłego wkrecania w swoja gre osob z forum NL ktore doswiadczaja przemocy....
smiem nawet przypuszczac,ze dobrze sie bawia w ten sposob ,naszym kosztem
z powazaniem
Masza _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:33 Temat postu: |
|
|
Pojde dalej. Wyrzucic go całkiem. Wykasowac cały ten wštek Temat nie jest kompletnie potrzebny, nic nie wnosi poza ..eh. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rezervat
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:34 Temat postu: |
|
|
Chyba sie obraził i sam sobie poszedł.... _________________ to co mnie karmi - niszczy mnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:37 Temat postu: |
|
|
rezervat napisał: | Chyba sie obraził i sam sobie poszedł.... |
nie obraziłem się, tylko poczułem się zraniony _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 20:56 Temat postu: |
|
|
przepraszam że się wtrącę ale ja mimo iż jestem i na tamtym forum to nie solidarność plemników ale uważam że mgrabas ma rację nie można się tak odizolowywać czasem można komuś poradzić a wy drogie panie nie piszcie bzdur bo wcale nikt się robi sobie z tego jaj są to za poważne rzeczy .Schowajcie swoje urazy i nie zaglądajcie tu jeśli was to drażni .J szukam pomocy i na NL i wstronęojca czy to coś złego ???Jest mi wstyd za was że tak podchodzicie do tego tematu . _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 21:00 Temat postu: |
|
|
a ja uwazam ze dobrze sie bawicie , cała wasza trojca ,właczajac rezerwat ....
bez komentarza ,Wasze zachowanie Panowie jest zenujace! _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 21:05 Temat postu: |
|
|
Wybacz ale nie mam ochoty z tobą dyskutowac już ci kiedyś napisałem że ni jestem tu po to aby chodzić na przeszpiegi ale po pomoc
dziękuje i poz Yamato _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rezervat
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 21:07 Temat postu: |
|
|
Masza nie włączaj mnie do tego. _________________ to co mnie karmi - niszczy mnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 21:08 Temat postu: |
|
|
Masza35 napisał: | a ja uwazam (...) |
Masza35, masz prawo do swojego zdania i rozumiem Ciebie, że skoro tak myślisz to tak postrzegasz i czujesz...
ale czy to znaczy że nie jesteś w błędzie? pomyśl o tym, że możesz patrzeć na rzeczywistość przez okulary i ranić drugiego człowieka, a tego nie widzieć, pomyśl o tym
ja nie będę udowadniać, że nie jestem wielbłądem, mam swoją godność
to co wybierasz to masz, chcesz całe życie wszędzie widzieć szpiegów i czyhających na Ciebie agresorów to będziesz tak widzieć, ale to jest chore takie postrzeganie rzeczywistości
zapewniam Ciebie, że rzeczywistość jest inna, kolorowa i różnorodna, a nawet jak coś zaboli, to nie znaczy że trzeba walczyć albo uciekać, ale zrozumieć i postąpić jak człowiek dojrzały i odpowiedzialny
nie wkręcaj mnie do żadnych trójek, ani nie nazywaj innych ludzi rezerwatem bo w ten sposób nie powinno się myśleć o nikim
czy mnie słyszysz i rozumiesz co do Ciebie mówię? _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:01 Temat postu: Re: apel do moderatora |
|
|
Masza35 napisał: | na forum istnieje o dłuzszego czasu post pt. KOBIETY I PRZEMOC DOMOWA...,ktory jednoznacznie sugeruje.....skad jest przemoc....
UWAZAM ZE TEN TEMAT POWINIEN ZOSTAC ZABLOKOWANY (...) |
skoro na forum istnieje topic i to napisany dużymi literami "ZNĘCA SIĘ PSYCHICZNIE NAD KOBIETĄ W CIĄŻY", przecież każdy wie, że chodzi o znęcanie się nad kobietą przez jej męża i jakoś nikt nie protestuje, że tytuł jest taki, bo to prawda, więc nie widzę powodu by wątek "Kobiety i przemoc domowa", też poruszający prawdę i to wcale nie dużymi literami, a kobieta jest w jego temacie od dużej litery, tylko że piszący o prawdzie, która jest jeszcze prawdą tabu, to nie rozumiem dlaczego pojawił się głos, żeby akurat ten temat usunąć...
czy ludzie, którzy w nim poruszyli swoje problemy mają też poczuć się usunięci, bo ich prawda jest niepoprawna politycznie? czy ból mężczyzn jest mniej bolesny niż ból kobiet? więcej chociaż sprawiedliwości jeśli nie miłosierdzia... _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:28 Temat postu: Re: apel do moderatora |
|
|
mgrabas napisał: | Masza35 napisał: | na forum istnieje o dłuzszego czasu post pt. KOBIETY I PRZEMOC DOMOWA...,ktory jednoznacznie sugeruje.....skad jest przemoc....
UWAZAM ZE TEN TEMAT POWINIEN ZOSTAC ZABLOKOWANY (...) |
skoro na forum istnieje topic i to napisany dużymi literami "ZNĘCA SIĘ PSYCHICZNIE NAD KOBIETĄ W CIĄŻY", przecież każdy wie, że chodzi o znęcanie się nad kobietą przez jej męża i jakoś nikt nie protestuje, że tytuł jest taki, bo to prawda, więc nie widzę powodu by wątek "Kobiety i przemoc domowa", też poruszający prawdę i to wcale nie dużymi literami, a kobieta jest w jego temacie od dużej litery, tylko że piszący o prawdzie, która jest jeszcze prawdą tabu, to nie rozumiem dlaczego pojawił się głos, żeby akurat ten temat usunąć...
czy ludzie, którzy w nim poruszyli swoje problemy mają też poczuć się usunięci, bo ich prawda jest niepoprawna politycznie? czy ból mężczyzn jest mniej bolesny niż ból kobiet? więcej chociaż sprawiedliwości jeśli nie miłosierdzia... |
Nigdzie nie było negowane, że mężczyźni również mogą doznawać przemocy.
Ale Twój przykład jest chyba trochę chybiony.
Zauważ, że "znęca się...." mówi o jednostce (nie - znęcają się), a "kobiety i.." może sugerować, że wszystkie.
I myślę, że jeśli ktoś, niezależnie od płci, porusza SWOJE problemy, to nikt go nie będzie usuwał.
Pozdr.M |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:35 Temat postu: Re: apel do moderatora |
|
|
Meg, rozumiem, że liczba mnoga Ci się nie podoba, ale prawdą jest, że niestety problem dotyczy nie jednej kobiety i nie jednego tylko mężczyzny, wierz mi, nie jednego, ale bardzo wielu...
uważam, że kruszona tu jest kopia o formę, a istotna właśnie dla wszystkich tych pokrzywdzonych mężczyzn i ich Dzieci treść jest zagłuszona między innymi przez takie właśnie protesty...
nawet Jan Paweł II wzywał żeby nie zagłuszać głosu skrzywdzonych kobiet, skrzywdzonych mężczyzn i skrzywdzonych dzieci, właśnie oni najbardziej mają prawo do tego by być usłyszeni i wysłuchani
to niesprawiedliwość rodzi przemoc... _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela.
Ostatnio zmieniony przez mgrabas dnia Sob Sie 16, 2008 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:49 Temat postu: |
|
|
Mgrabas w Twoich wypowiedziach osiągasz szczyty manipulacji...
a pewnie i innych zachowan doswiadczony znawca kwestii oczywistej by sie doszukał....
MĄDREMU DOŚĆ
Masza _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 22:52 Temat postu: |
|
|
znowu sprawiłaś mi ból, ale rozumiem, że jeszcze nie potrafisz inaczej, dlatego nie żywię urazy, że piszesz jak piszesz
im więcej czytam wypowiedzi osób skrzywdzonych, tym bardziej dostrzegam skutki w późniejszym "postrzeganiu" przez nie "rzeczywistości"...
z drugiej strony, gdy to odkryją, to będzie właśnie dla nich powodem wielkiej radości, że się jednak myliły i naprawdę świat nie jest aż taki straszny jak myślały!
mam do tego dystans i dlatego mogę o tym pisać obiektywnie, ale chyba bardzo trudno tym osobom, po tym co je spotkało, uwierzyć, że mogą się aż tak bardzo mylić w swojej obecnej ocenie rzeczywistości i że mogą podświadomie tworzyć samospełniające się przepowiednie, które trzeba w sobie koniecznie przezwyciężyć...
chyba coś takiego się dzieje, taki mechanizm, jak u złodzieja, który boi się że go okradną i wszędzie "widzi" złodziei, chociaż tak naprawdę, tylko nieliczny odsetek populacji to złodzieje, on się jednak nie da za nic przekonać i wie swoje...
nie dajmy się zwariować! musi istnieć droga prawdziwego wyzdrowienia, a nie tylko protezy
chyba o to tak naprawdę tu chodzi, o wyzdrowienie z bycia ofiarą i wyzdrowienie z bycia przemocowcem
nie kupuję tekstów, że to niemożliwe, u Boga wszystko jest możliwe. _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 23:47 Temat postu: |
|
|
Może i u Boga jest wszystko możliwe, ale ...to temat na inne forum. My obracamy się wśród spraw ludzkich i nie mieszamy Boga i cudów do tego, chociaż niektórzy z nas wierzą w moc sprawcza Boga....
Jestem mężczyzną i tez mi ten wątek nie przypadł do gustu....
Chciałbym tez wyznaczyć pewne granice pomiędzy Niebieską Linią a w stronę ojca. NL skierowana jest do pokrzywdzonych, a WSO do mężczyzn zarówno skrzywdzonych jak i krzywdzących. Teoretycznie można być i tu i tam, ale to tak jakby rankiem biegać na zebranie Satanistów a wieczorkiem do Kościoła. Niektórzy tak czynią, ale czy to są ich prawdziwe intencje? I które są prawdziwe? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|