| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
laura52
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 14:15 Temat postu: |
|
|
| masz ladne autko, Podoba mi sie. To fiat 125 p? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 14:17 Temat postu: |
|
|
Mgrabas napisał:
"po co tak przypuszczać? nie lepiej cieszyć się, że ktoś miał odwagę drugiego upomnieć, a upomniany przyznać się do błędu i naprawić to? w sposób kulturalny i nie raniący"
Z czego Ty tworzysz sobie zasługę?
Primo - upominanie kogoś, a zwracanie mu na coś uwagi - to dwie bardzo różne sprawy,
Secundo - twierdzenie, że się WIE z czego ktoś zdaje, lub nie zdaje sobie sprawy, jest megalomanią. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:03 Temat postu: |
|
|
| laura52 napisał: | | masz ladne autko, Podoba mi sie. To fiat 125 p? |
już go sprzedałem, za 200 zł, za dużo palił, ale mam wielki sentyment do tego przedmiotu bo łączą się z nim moje wspomnienia wycieczek z Dziećmi na forty wokół Przemyśla...
lubię Cię Lauro
 _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:05 Temat postu: |
|
|
dziękuję, Meg, za zwrócenie uwagi
mam wiele wad...
masz rację _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
laura52
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:07 Temat postu: |
|
|
| Tez cie lubie. Ale jestem kobietą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:07 Temat postu: |
|
|
To tak jakby szukąc winy za gwałt. A może włozyła za krótka sukienkę? A może zgodziła się na to więc prowokowała? NIE, kazdy zdrowy facet wie kiedy jest zgdoa i na co. Jesli kobieta mówi NIE to mysli NIE, a jeśli mói TAK to mysli TAk..... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:24 Temat postu: |
|
|
| laura52 napisał: | | (...) jestem kobietą. |
to wspaniale, cieszę się, że coraz więcej osób zamieszka w moim sercu
 _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mgrabas
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:27 Temat postu: |
|
|
| Echnaton napisał: | | (...) Jesli kobieta mówi NIE to mysli NIE, a jeśli mówi TAK to mysli TAK..... |
dziękuję Ci za te słowa _________________ Co Bóg złączył, tego człowiek niech nie rozdziela. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 15:30 Temat postu: |
|
|
No proszę, wreszcie coś do Ciebie dociera! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:30 Temat postu: |
|
|
Meg proszę bez tych sarkazmów to że ktoś staję w obronie innych nie jest złe .A co do wieku to prosił bym o odrobinę szacunku bo być może jestem starszy od was a jesli już tak koniecznie chcesz wiedzieć kiedy się urodziłem dam ci zagadkę urodziłem się dokładnie w dniu kiedy zginął Kennedy dwie godziny po jego śmierci . Nie chcę z wami polemizować jestem tu po to aby pogłębić swoją wiedzę i uzyskać radę i pomoc nie naskakujcie na mnie czy ja dla was jestem nie przyjemny nie obrzucam was wyzwiskami a piszę to co myślę . Jestem prostym człowiekiem i być może nie dorównam wam w waszej wiedzy psychologicznej .
Tak więc proszę szanujmy się na wzajem i nie róbmy podziałów w końcu cel mamy ten sam i to nas powinno raczej zbliżać a nie oddalać od siebie .
Nie to nie jest złośliwością ale z wyrazami szacunku dla PAŃ
poz Yamato _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:36 Temat postu: |
|
|
Czas zamknąć i ten watek, niczemu nie służy i niczego nie wnosi nowego.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Meg
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:51 Temat postu: |
|
|
Wiesz co Yamato
jakbyś poczytał ze spokojem, to zauważyłbyś że sarkazm w moim wykonaniu nie odnosił się do Ciebie,
po drugie - szanuję ludzi niezależnie od wieku, a od Ciebie jestem całą podstawówkę starsza, tak jakby co
M |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 19:55 Temat postu: |
|
|
Ja tez nalezę do tych starszych Zamach na Kennedy`ego mogłem już zapamiętać. _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 23:29 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za rady które stąd otrzymałem i uwierzcie że z wielu z nich skorzystałem . Ale to już dla mnie za dużo nie potrafię już odpierać tych ataków w moim kierunku jak dla mnie to a ostra jazda nie potrafię tak . Może jeszcze zajrzę na to forum od tak z ciekawości i myślę że lepiej będzie jeśli odejdę z niego za dużo jak dla mnie stanowczo z dużo tych przepychanek słownych i przytyków nie o tym myślałem , szukając pomocy to nie było potrzebne . Nikt mi nie powie że w każdym domu występuje przemoc taka czy inna choć czasem jej nie zauważamy nawet odebranie dziecku cukierka jest przemocą choć mamy dobre intencje bo się od słodyczy psują zęby .,Wiem że można to zrobić i inną metodą rozmawiając i tłumacząc dziecku . Ale to co mnie tu spotkało nie bylo miłe byłem trolem szpiegiem i Bóg wie jeszcze czym . Nie z takim zamysłem tu przyszedłem .
poz ;Yamato _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dynamika Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 3:00 Temat postu: |
|
|
| yamato napisał: | | Nikt mi nie powie że w każdym domu występuje przemoc taka czy inna choć czasem jej nie zauważamy nawet odebranie dziecku cukierka jest przemocą choć mamy dobre intencje bo się od słodyczy psują zęby |
To w ramach prostowania mitow, Otoz powyzej 90% populacji zyje w zwiazkach bez przemocy, nigdy nie nalezy o tym zapominac. Ofiary, ktore sa w zwiazku przemocowym mysla tak, ze to takie zachowania sa normalne i dzieje sie tak w kazdym domu i w ten sposob odbieraja sobie motywacje do wyzwolenia sie z tego zjawiska i sie adoptuja tlumaczac sobie, ze wszystcy tak maja. TAK ABSOLUTNIE NIE JEST.
Np w moim domu rodzice nigdy nie stosowali przemocy, ani wobec siebie ani wobec mnie, stad wiem jaka to olbrzymia roznica - niebo a ziemia. Cholera, jak poczytalem ksiazki i zrozumialem do czego dazy osoba stoosujaca przemoc, to nie moglem sie nadziwic, jak to mozliwe, ze tak ludzie moga traktowac druga osobe.
Odebranie dziecku cukierka to nie przemoc, takie myslenie to proba trywializacji realnego zjawiska.
pozdrawiam,
P. _________________ "Sukces mierzy sie tym jak wysoko dolecisz kiedy odbijesz sie od dna" General George Patton Jr. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|