Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Proszę o wzmiankę o innych służbach!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brzytwa

PostWysłany: Czw Lis 05, 2009 18:14    Temat postu: Proszę o wzmiankę o innych służbach! Odpowiedz z cytatem

http://www.niebieskalinia.pl/index.php?assign=zadania

Dlaczego jest mowa tylko o policji? A ŻW, Straż Graniczna, Straż Miejska? Każda z tych służb ma mniej (Straż Miejska) lub więcej (pozostałe) takie same zadania jak Policja i tak samo wezwana ma obowiązek przyjechać na wezwanie, nawet do przemocy domowej, jeżeli akurat np. policja jest zajęta. Warto o tym ludziom mówić.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Beti

PostWysłany: Czw Lis 05, 2009 21:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzwoniłam na straż miejska gdy policja odmawiała interwencji i mnie spławili mówiąc że to zadanie dla policji a nie dla nich.

Natomiast jesli chodzi o ŻW to mam bardzo dobre zdanie. Gdyby nie dochodzenie prowadzone przez ŻW w Poznaiu i Prokuraturę Wojskową w Poznaniu pewnie mój ex nie byłby dziś gościem z wyrokiem za znecanie.

ŻW przesłuchało nauczycieli w szkole moich synów, wszystkich sasiadów, najbliższa rodzine moją i exa. Policja przez ponad miesiąc nie zrobiła jeszcze tym razem nic poza przesłuchaniem mnie. To jest żenada!

Policja w moim mieście powinna się uczyc od ŻW w Poznaniu jak sie postepuje przy ściganiu z 207 kk.

Nigdy nie rezygnuję, bo jestem kobietą wzniesioną na zgliszczach siebie samej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Brzytwa

PostWysłany: Czw Lis 05, 2009 22:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Policji jest także wielu dobrych policjantów, którym się chce pracować. Ale system kuleje, roboty masa, ludzi mało, motywacja żadna, pensje śmieszne itd.
Więc co się im dziwisz niestety Sad
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 0:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brzytwa zapisuje sobie Twoją sugestię. Postaram się omówić z Tobą ową kwestię osobiście. (realnie znaczy się).

Jednak jest pewne uregulowanie prawne - np. dla f-szy Policji zarządzenie nr 162/08 KGP.

Nie wiem jak jest w ŻW chyba że patrol jest mieszany w ramach wspólpracy.

Co do Straży Miejskiej bym był ostrożniejszy chyba że też w tym samym systemie pracy - współpracy patrolu mieszanego.

Trzeba by było wspólnie usiąść i przenalizować przepisy regulujące ŻW no i Straż Miejską i wyciągnąć wnioski .

póki co na tyle

pozdrawiam
Tomasz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: