Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy........?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maga

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwon a jak to ograniczenie cierpliwości sie objawia? bo objawiac moze sie roznie nie koniecznie w sposob wyrzadzajacy dziecku krzywde,
bycie z dzieckim kilka godzin w weekend to nie to samo co bycie caly czas rowniez wtedy gdy sie jest zmeczonym obowiazkami calego dnia gdy diecko jest zmeczone badz marudne
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tylkotata

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 15:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
Iwon a jak to ograniczenie cierpliwości sie objawia? bo objawiac moze sie roznie nie koniecznie w sposob wyrzadzajacy dziecku krzywde,
bycie z dzieckim kilka godzin w weekend to nie to samo co bycie caly czas rowniez wtedy gdy sie jest zmeczonym obowiazkami calego dnia gdy diecko jest zmeczone badz marudne

Do czwartego roku życia to bardzo często ja całymi dniami lub też zaraz po pracy opiekowałem się synkiem i nie podnosiłem na niego ręki ani też głosu w przeciwieństwie do mamusi.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 16:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlatego pytałam jak to tracenie cierpliwości sie objawia, bo wcale nie musi oznaczac krzyczenia czy bicia
nie wszyscy rodzice bija swoje dzieci
Powrót do góry
tylkotata

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
dlatego pytałam jak to tracenie cierpliwości sie objawia, bo wcale nie musi oznaczac krzyczenia czy bicia
nie wszyscy rodzice bija swoje dzieci

W jej wydaniu to częste krzyki rzadziej bicie i częste szarpanie
Powrót do góry
awon 31

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 23:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niepokoi mnie w niej rowniez faszerowanie dziecka bajkami i grami komputerowymi aby miec sw spokoj. Tu chodzi pare godzin dziennie. W dziecku to sie bardzo objawia w rozmowach z nim.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 7:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co w rodk napisali o niej jako matce i jej wiezi z dzieckiem?
Powrót do góry
awon 31

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 7:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziecko związane równo z obojgiem rodziców. Zapewnic kontakt z ojcem opieke powierzyc obojgu.
Chlopiec był u psychologa tylko 10 minut.Powiedzial psycholog ze chce mieszkac z tata.
Ostatnio gdy brat byl u niego w przedszkolu mały powiedzial tatus nie powiedziqlem mamie ze byles.
Powrót do góry
awon 31

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 8:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz powiem ci co jeszcze mnie niepokoi.
Kiedy to jeszcze mały przyjezdzal do taty byl raz taki przypadek ze brat wyszedł na chwile aby wyrzucic smieci smyk w tym czasie ogladal bajke.Momentalnie zorientowal sie ze taty nie ma a to byla tylko chwilka.Powiedzial to matce , która od tego czasu wmawia mu ze nie pozwala mu jezdzic do taty bo ten go zostawi samego.Chlopiec obwinia siebie za to mowil ostatnio " tatus po co ja to powiedzialem mamusi przez to ona nie puszcza mnie do ciebie".
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 8:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz nie wiadomo co by mowil matce gdyby mieszkal z ojcem,
dzieci widza i rozumieja wiecej niz nam sie wydaje,
skoro ojciec widuje teraz dziecko w przedszkolu to juz cos jest,
nie wiem Iwon czy takie powolywanie matki o egzekucje non stop jest dobre dla dziecka, ona jest nerwowa, atmosfera napieta a to dobre dla dziecka nie jest, moze ojciec moglby zabierac chlopca na pare godzin z przedszkola i widzenia by byly, a tak to sie tylko szarpiecie sprawami , matka na pewno kiedys sie dowie o takich widzeniach i moze wtedy odpusci i bedzie dziecko wydwac
Powrót do góry
awon 31

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pisze teraz pochlonieta wielkim entuzjazmem i nadzieja moja bratowa spotkala dzis kolezanke brata i powiedziala ze jutro wyda mu syna bo nie ma wyjscia po grzywnie 5500 zł.
Powrót do góry
without

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwon
Wreszcie coś optymistycznego... coś drgnęło... Trzymam Kciuki
Pozdrawiam.
mgrabas

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

awon 31 napisał:
(...) jutro wyda mu syna bo nie ma wyjscia po grzywnie 5500 zł.

: -))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Maga

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 8:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwon tylko jakim kosztem to osiągneliscie, ile stresu dla dziecka,,,a z tego co zrozumialam cala sprawa zaczela sie od tego ze matka prosila ojca aby przywiozl dziecko wieczorem na podanie leku. Czy cos by mu sie stalo gdyby tak zrobil i potem je znowu zabrał? moze przy matce sam by ten lek podal i nie chcialaby ona by z tego powodu przyjechal natespnym razem. wedlug mnie ta cala walka polega na udowadnianiu sobie co komu sie nalezy i ze temu drugiemu nic do tego, nie ma tu chceci wspoldzialania dla dobra dziecka, a o dobru dziecka caly czas mowicie.
Iwon czasem trzeba ustapic a nie isc w zaparte bo mi sie nalezy
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 8:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
Iwon tylko jakim kosztem to osiągneliscie, ile stresu dla dziecka,,,a z tego co zrozumialam cala sprawa zaczela sie od tego ze matka prosila ojca aby przywiozl dziecko wieczorem na podanie leku. Czy cos by mu sie stalo gdyby tak zrobil i potem je znowu zabrał? moze przy matce sam by ten lek podal i nie chcialaby ona by z tego powodu przyjechal natespnym razem. wedlug mnie ta cala walka polega na udowadnianiu sobie co komu sie nalezy i ze temu drugiemu nic do tego, nie ma tu chceci wspoldzialania dla dobra dziecka, a o dobru dziecka caly czas mowicie.
Iwon czasem trzeba ustapic a nie isc w zaparte bo mi sie nalezy

Muszę przyznać że masz dużą odwagę ja tych słów nie potrafiłabym napisać,obawiając się ataku:(Sad
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 8:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka spodziewam sie ataku, ale bardzo dlugo sie balam nadal sie boje ale chce to zmienic, chce przestac sie bac wypowiadac wlasne zdanie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 5 z 10

Skocz do: