Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
milka
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 0:17 Temat postu: Jestem wolna i szczęśliwa |
|
|
Witam!
Chciałabym dodać trochę optymizmu wszystkim tym, którzy zastanawiają się czy dadzą radę wyjść z kręgu przemocy i czy póżniej sobie poradzą. Tydzień temu odbyla się moja sprawa rozwodowa i mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa. po 12 latach z mężem a wcześniej chłopakiem tyranem nareszcie mogę oddychać bez strachu przed kolejną awanturą.
decyzję o odejściu podjęłam 1.5 roku temu i wtedy zaczełam zbierać dowody. Nagrywałam awantury, robiłam obdukcje, zadbalam o świadków potwierdzających przemoc w domu. Początkowo chciałam go tylko nastraszyć i zmusić do leczenia, kiedy jednak po kolejnym pobiciu wyprowadziłam się i zgłosiłam sprawę na policję zrozumiałam jakie beznadziejne bedzie moje zycie przy tym człowieku.
Dzięki dowodom zmusiłam męża żeby wyłączną wine za rozpad małżeństwa wziął na siebie. Nie przyznał się w sądzie do przemocy, ale czy to ważne. Ważne jest, że ja i moja 2 letnia córeczka możemy żyć w spokoju.
Prawdą jest, że spawcą przemocy nie mozna odpuścić, oni rozumieją tylko argumenty siły. Dopóki byłam dobra i wyrozumiała miałam piekło.
Nie bójcie się walczyc o swoje życie, bo mamy tylko jedno!!!
Nie przejmujcie się, że zostaniecie same, że dziecko nie bedzie mieć ojca, tym co ludzie powiedzą... Wszystko jest lepsze niż bycie poniewieranym. a jak się już otrząśniecie to okazuje się, że ta samotność bez kata jest świetna.
Życzę wszystkim wytrwałości i siły.Gdybym mogła w czymś komuś pomóc to bardzo chętnie- piszcie.
POZDRAWIAM GORĄCO! |
|
Powrót do góry |
|
 |
awon 31
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 0:20 Temat postu: Re: Jestem wolna i szczęśliwa |
|
|
milka napisał: | Witam!
Chciałabym dodać trochę optymizmu wszystkim tym, którzy zastanawiają się czy dadzą radę wyjść z kręgu przemocy i czy póżniej sobie poradzą. Tydzień temu odbyla się moja sprawa rozwodowa i mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa. po 12 latach z mężem a wcześniej chłopakiem tyranem nareszcie mogę oddychać bez strachu przed kolejną awanturą.
decyzję o odejściu podjęłam 1.5 roku temu i wtedy zaczełam zbierać dowody. Nagrywałam awantury, robiłam obdukcje, zadbalam o świadków potwierdzających przemoc w domu. Początkowo chciałam go tylko nastraszyć i zmusić do leczenia, kiedy jednak po kolejnym pobiciu wyprowadziłam się i zgłosiłam sprawę na policję zrozumiałam jakie beznadziejne bedzie moje zycie przy tym człowieku.
Dzięki dowodom zmusiłam męża żeby wyłączną wine za rozpad małżeństwa wziął na siebie. Nie przyznał się w sądzie do przemocy, ale czy to ważne. Ważne jest, że ja i moja 2 letnia córeczka możemy żyć w spokoju.
Prawdą jest, że spawcą przemocy nie mozna odpuścić, oni rozumieją tylko argumenty siły. Dopóki byłam dobra i wyrozumiała miałam piekło.
Nie bójcie się walczyc o swoje życie, bo mamy tylko jedno!!!
Nie przejmujcie się, że zostaniecie same, że dziecko nie bedzie mieć ojca, tym co ludzie powiedzą... Wszystko jest lepsze niż bycie poniewieranym. a jak się już otrząśniecie to okazuje się, że ta samotność bez kata jest świetna.
Życzę wszystkim wytrwałości i siły.Gdybym mogła w czymś komuś pomóc to bardzo chętnie- piszcie.
POZDRAWIAM GORĄCO! |
Życzę ci wiele szczęścia na nowej drodze życia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
without
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 2:06 Temat postu: |
|
|
Milka
Mądra i silna z Ciebie Kobietka, a wygrałaś nie tylko dla Siebie, dla Córeczki też... tylko Ty już to wiesz ...
Cieszę się z Tobą  _________________ "... i z piekła wezmą tancerkę, jeśli ich urzekła ..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 7:52 Temat postu: |
|
|
To właśnie wspaniały powiew optymizmu! Warto walczyć o zmianę piekła na raj, bo niewątpliwie raj istnieje, tylko nie wszyscy wierzą w istnienie raju...
Serce rośnie czytają Twoje słowa! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
milka
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 22:08 Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Miałam dużo szczęścia, że trafiłam na tą stronę. Przeczytałam tutaj prawie wszystkie posty i dotarło do mnie jaki spotka mnie los jeśli nic nie zrobie i UDAŁO SIE!
Muszę powiedzieć, że bardzo pomaga przy usamodzielnianiu się niezależność finansowa od partnera( praca!) i oczywiście rodzina.
Mimo wszystko zagłądam na tą stronę, czuję, że coś wam wszystkim zawdzięczam.
Dziękuję za tą stronę. Buziaki dla Wszystkich!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kulerzynka Wolontariusz NL

|
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 8:49 Temat postu: |
|
|
milka!!! gratuluje   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Angie
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 17:32 Temat postu: |
|
|
Gratulacje Milka
Twoja historia bardzo podnosi na duchu, ja czekam na swój pełny spokoju oddech i słońce na niebie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
milka
|
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 2:23 Temat postu: |
|
|
Minęło trochę czasu od kiedy tu byłam... Zmotywowała mnie znajoma, opowiadając o swoich problemach. Zadziwiające ile kobiet ma podobny problem.
Chcialam tylko powiedzieć, że mam nowe, swoje mieszkanie, nowego partnera, który jest cudowny(w ogóle nie pije) i moja córka mówi do niego tato ) jesteśmy bardzo szczęśliwe!
A mój ex...
Myślę, że się nie zmienił... Ostatnio jak przywiozłam do niego córkę, to spał... po imprezie...
Ma nową "dziewczynę" z którą mieszka, żal mi jej czasem... ale to już inna historia...
Bądźcie silne!
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 1:12 Temat postu: |
|
|
Tak właśnie wygląda sen o raju do którego wciąż i z uporem namawiam! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Edithael Wolontariusz NL

|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 14:53 Temat postu: |
|
|
A ja będę bardziej przyziemna Tak wygląda normalne, dobre , szczęśliwe życie.
Milka, cieszę się, że Ci się udało. To budujące i daje nadzieję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnes25
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 17:51 Temat postu: |
|
|
no wlasnie to daje nadzieje nam ktore jestesmy w trakcie-ale ci zazdroszcze ze juz masz to za soba. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda.m
|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 22:21 Temat postu: |
|
|
Jestem może gdzieś w połowie tej drogi a czytanie takich postów dodaje wiele siły... DZIEKUJE... _________________ Co nas nie zabiło to nas wzmocni......
http://www.youtube.com/watch?v=pBG4RsGtguM |
|
Powrót do góry |
|
 |
monikakul81
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 16:56 Temat postu: |
|
|
Witam.
Fajnie ze dałaś rade i jestes szczesliwa ja tez postanowiłam się rozwieść też już po mału zbieram najpotrzebniejsze dokuenty, am pytanie pozew napisałaś sama czy poszłaś do adwokata bo j nie mam pojęcia jak się do tego zabrać a na adwokata mnie nie stać, pozdrawiam. Monika. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 18:54 Temat postu: |
|
|
Odezwij się na maila, a wspólnie coś skonstruujemy! Nie taki diabeł straszny jak go malują, zobaczysz, że poradzisz! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
heka
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 19:57 Temat postu: |
|
|
Monika,dasz radę .ja wszystkie pozwy/pisma do sądu pisałam sama.Normalnie po ludzku ,znaczy w polskim języku bez silenia się na prawnczy język.Pisałam tak żeby sąd wiedział o co mi chodzi,rzeczowo,krótko,a wspólnie z Echnatonem to wysmarujecie tak ze ....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|