Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

tak sie zastanawiam gdzie granica
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 0:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z czasem?
Ja jego czasu nie mam!
Nie mnie pozwolić sobie na czekanie ze względu na mnie i mojego syna.
Ewa przepraszam że znów tu pisze o sobie nie chciałam:(SadSad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
without

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 0:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka
To co mnie tutaj uderzyło, na tym forum, ze mało tu ludzie piszą... a Oni, każdy na swoim przykładzie, mogą wiele podpowiedzieć, może to co Pani X zrobiła nie jest możliwe w moim życiu, bo nie mam rodziców, lub majątku, który mogłabym spieniężyć, ale za to ktoś inny może poradził Sobie w sytuacji podobnej do mojej... podpowie mi z Swojego doświadczenia możliwości, których ja nie wzięłam pod uwagę, lub nie chciałam wziąć...
p.s. Dziś 'są moje urodziny', nie te datowe, tak nazywam dni, które są dla mnie bardzo ważne i dostaje od życia prezent... dostałam odpowiedz na jaką czekałam... pozytywną... to jedna z tych możliwości, których to ja nie chciałam wsiąść pod uwagę ...
Ehh Zamykanie Sobie drogi nie jest mądrym działaniem, a ucieka się najlepiej, jeśli ma się dokąd uciec, choćby na początek...
Pozdrawiam.
Powrót do góry
without

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 0:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka
Hmm Wiesz, że nie znam się na rehabilitacji, więc weź to pod uwagę ...
Ale czy na chwilę obecną nie możesz podjąć rehabilitacji oferowanej czy gwarantowanej przez państwo, jako podtrzymującej do czasu gdy zgromadzisz środki, lub znajdziesz możliwości dowozu Syna na rehabilitację którą Ty wybrałaś?
Szukaj możliwości, nie poddawaj się...
Pozdrawiam Ciepło.
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 0:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz nie powiem kto i jak ale wiem na pewno że są na tym forum ludzie którzy nie piszą np.dlatego że widzą to co ja w którymś momencie przedstawiłam tu dziś czyli że my ci pomożemy w rozpętaniu 3wojny światowej a jak ja skończysz to już twoja sprawa.
Powrót do góry
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 1:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nadal przeskakujesz z tematu na temat. Tak apropo to nie jest forum na temat wojny. Narzekac każdy potrafi bo tak najłatwiej. Szukac tzw dziury w całym też łatwo ale wnieśc coś od siebie już trudniej.
Sztuką jest korzytac z tego co jest dostępne a nie porównywac np bo w Szwajcarii jest tak a w Polsce tego nie ma . Wogóle nic nie ma sensu robic bo i tak kraj tego nie zapewni... Kategorycznie odcinam się od takiego sposoby postrzegania. Bardzo wiele można trzeba chciec. Zdaję sobie sprawę że w wielu miejscach można spotkac się z niechęcią brakiem zrozumienia ale są instytucje, osoby które od serca chcą pomóc i robią to nawet całkiem beziteresowanie .

Jeśli będziemy się sami "negatywnie nakrecac" to spowoduje dreptanie w miejscu czego rezultatem będzie dalsze narzekanie.
Proszę zastanów się na tym . Ponadto zanim coś napiszesz przeczytaj dwa lub nawet więcej razy.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rok321

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 7:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko,rzadko czytam tak dokładnie jak dzisiaj wypowiedzi na tym forum,bo nie mam takich mozliwości,dzisiaj przeczytałam dokładnie Twoje i żałuję,bo maja racje uczestnicy,że Twoje wypowiedzi sa "dołujące"naprawdę pomyśl o tym,że są ludzie,którzy wchodząc na forum oczekują wsparcia psychicznego,potrzeby"wyrzucenia z siebie bólu,moja sytuacja nie zmieniła sie,jest coraz gorzej,i nieuchronnie zbliża sie termin,od kiedy nie bedę miała gdzie mieszkac z dziećmi,ale to co zrobiłam do tej pory,zrobiłam dzięki wsparciu np:pysi,Magi i innym za co im bardzo dziękuje,prosze pomyśl o innych i nie obrażaj sie że nie myslą tak jak Ty,bo ja nie chcę tak myśleć,a Twoje opisy na gg są dla Takich jak ja nie do przyjęcia,napewno obrazisz się na mnie za to co napisałam,ale prosze NIE DOŁUJ NAS
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 7:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje wypowiedzi są dokulące tak jak realia tego że nie na pocieszeniu życie się kończy!
Fajnie że np.pysia ci w czymś pomogła,bo mi jej pomoc nie odpowiada,gdyż była nawet już gotowa pomoc mi napisać wniosek o oddanie dziecka!
A co do gg od poniedziałku nie używam komunikatora gg i jeśli teraz komuś opisy nie odpowiadają no cóż nie domnie z tym!
Nie posiadam gg w telefonie od poniedziałku a laptopa już nie mam od niedzieli
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 7:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maras jak aws nie zauważył ja nie narzekam tylko pytam CO DALEJ? i tylko to mnie interesuje od paru dni!
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 8:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maras napisał:
Bardzo wiele można trzeba chciec. Zdaję sobie sprawę że w wielu miejscach można spotkac się z niechęcią brakiem zrozumienia ale są instytucje, osoby które od serca chcą pomóc i robią to nawet całkiem beziteresowanie .

Proszę zastanów się na tym . Ponadto zanim coś napiszesz przeczytaj dwa lub nawet więcej razy.

pozdrawiam
przeczytałam 12razy i oki masz rację że wiele zależy od tego czy będziemy się pozytywnie nakręcać.
Ale co jeśli te pozytywne nakręcanie staje przeciwko mam?
Jak wspomniałes są instytucje które mają chęć tolerancji i chęć pomocy ja mam pecha bo na takie nie trafia no chyba że można wziąć pod uwagę wolontariuszke która zaoferowano mi ostatnio,ale patrząc realnie ta kobieta jest mi nie przydatna gdyż siedzieć w domu to ja też mogę,a czas który ona mi oferuje nie jest na tyle wystarczający abym mogła nawet pojechać do miasta!
Więc teraz znów pytaniegdzie są te instytucje do których można zwrócić się o pomoc i przede wszystkim w których się ja dostanie
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 9:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka jesteś z Warszawy?
niedaleko gdzie ja mieszkam jest osrodek rehabilitacyjny, przyjeżdżaja dzieci z całego kraju, różne dzieci, biedniejsze, bogatsze, z domu dziecka, więc jakoś tak sie dostają i nie sądzę zeby po znajomości
niektóre przyjeżdżaja na turnusy rehabilitacyjne, inne codziennie dochodzę, jeszcze inne pewnie są tam stale, to jedyny osrodek tego typu jaki znam, ale bardzo dobrze wyposażony, na wysokim poziomie
tylko to nie są okolice Warszawy
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
Agnieszka jesteś z Warszawy?
niedaleko gdzie ja mieszkam jest osrodek rehabilitacyjny, przyjeżdżaja dzieci z całego kraju, różne dzieci, biedniejsze, bogatsze, z domu dziecka, więc jakoś tak sie dostają i nie sądzę zeby po znajomości
niektóre przyjeżdżaja na turnusy rehabilitacyjne, inne codziennie dochodzę, jeszcze inne pewnie są tam stale, to jedyny osrodek tego typu jaki znam, ale bardzo dobrze wyposażony, na wysokim poziomie
tylko to nie są okolice Warszawy
mieszkam pod wrocławiem a we wrocławiu rehabilitacja kończy się na materacówce taka to ja sama umiem.
Wiesz nie chodzi tu tylko o rehabilitację ale o ogół teraz i zawsze o ogóle pisałam tu nie raz i nawet w tym wątku!
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zresztą nie chodzi mi tylko o mnie i podejrzewam a może wiem że na tym forum są osoby które będę chciały lub chcą wiedzieć co dalej,jak się okaże że zostali sami i wszystko się wali?
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tam mają i basen i wanny z masażami i jakies piłki, kulki, jakies sprzety wiszace z sufitu...
Agnieszka wiem , Twój problem jest złożony, ale żeby pomóc od czegoś trzeba zacząć
spróbuj zacząc rozwiązywać go od tego co sie da rozwiazac teraz, potem z czasem inne rzeczy staną sie rozwiązywalne
Agnieszka-działaj etapami-wszystkich problemów na raz nie da sie rozwiązać
Powrót do góry
agnieszka1970

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 9:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maga napisał:
tam mają i basen i wanny z masażami i jakies piłki, kulki, jakies sprzety wiszace z sufitu...
Agnieszka wiem , Twój problem jest złożony, ale żeby pomóc od czegoś trzeba zacząć
spróbuj zacząc rozwiązywać go od tego co sie da rozwiazac teraz, potem z czasem inne rzeczy staną sie rozwiązywalne
Agnieszka-działaj etapami-wszystkich problemów na raz nie da sie rozwiązać
właśnie nie da się w tej chwili nic rozwiązać,była pewną opcja ale odpadła z powodów różnych...
A proszę cię zanim wypowiesz się apropo rehabilitacji państwowej to zorietuj jak działa,bo gdyby dobrze działała nie organizowała bym protestu przeciwko temu!
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 10:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka-moje dzieci też były rehabilitowane i to w tym ośrodku i to panstwowo, panie je prowadzące włożyły w rehabilitacje duzo serca, nawet zabiegów wykonały wiecej niz lekarz zapisał, widywałam tam niepełnosprawne dzieci, znam warunki w jakich zyły, więc Agnieszka ja sie orientuję
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 6 z 10

Skocz do: