Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aurrora77
|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 14:17 Temat postu: udawane zasłabnięcie oskarżonego podczas rozprawy |
|
|
witam już jesteśmy po pirwszej rozprawie w sprawie znęcania się psychicznego i fizycznego mojego ojca nad mamą i nami .Wyznaczeni do składania zeznań były cztery osoby jednak udało się przesłuchac tylko mojego ojca.Wszystko było dobrze kiedy on opowiadał kłamliwe historie (prawie trzy godziny) jednak kiedy przedsatawiono mu dowody ,że kłamie przed sądem i adwokat zaczął go szczegółowo dopytywać udał,że się żle czuje i rozprawa została przeniesiona na kolejny termin.Chciałam zapytać jak będzie wyglądało dalsze przesłuchanie świadków ,jeśli na kolejnej rozprawie znów zacznie udawać zły stan zdrowia czy złe samopoczucie,jak sąd podchodzi do takich zachowań-bo tak można sprawę ciągną w nieskończoność-a ta rozprawa ma zacząc się właśnie od przesłuchania mojego ojca.proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 23:36 Temat postu: |
|
|
Może zostać powołany biegły lekarz a nawet jeśli udowodniona zostanie symulacja stanu zdrowia może zostać dodatkowo ukarany.
Choć pewności co do tego nie mam i każda sprawa jest inna.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
aurrora77
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 13:00 Temat postu: |
|
|
witam raz jeszcze-chciałam zapytać kto bedzie pokrywał koszty wezwania biegłego jeśli zajdzie taka potzreba i czy jesli "żle poczuje"sie znów oskarzony to czy mogą np.przesłuchiwać dalej nas jako pokrzywdzone czy rozprawa musi być odwołana . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 14:25 Temat postu: |
|
|
Koszty najczęściej ponosi Skarb Państwa, tylko wyjątkowo oskarżony...Nie ponosi w sprawie karnej - pokrzywdzony, bo chyba o to chodiz w pytaniu?.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
aurrora77
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 15:03 Temat postu: |
|
|
jeszcze mam jedno pytanie-czy mojemu ojcu jakio oskarżonemu takie zachowanie coś daje?tzn.co może tym sposobem uzyskać?Prosiłam jeszcze o odpowiedż czy mogą nas przesłuchać pomimo jego "złego "stanu zdrowia czy rozprawa zostanie odwołana.przesunięta? |
|
Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 0:16 Temat postu: |
|
|
przesunięta może zostać.
Lecz jeśli masz więdzę, że to nie jest prawdziwy zły stan zdrowia tylko zwykła symulacja aby odłożyć przesłuchanie w czasie masz możliwość powiadomienia Sądu o tej sytuacji. _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 9:05 Temat postu: |
|
|
Jak mówi stare przysłowie - co się odwlecze to nie uciecze! Tego się trzymaj. W gruncie rzeczy nie chodzi o odwet w postępowaniu karnym ale o zatrzymanie przemocy i nieuchronność kary.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|