Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Każda historia jest inna a jednak podobna
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pią Kwi 24, 2009 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiele takich Centró nie jest przygotowana do tego aby przyjmować kobiety z dziećmi w odpowiednich warunkach. Zapewniaja minimum potrzeb i na krótki czas. Trzeba miec paln awaryjny na kilka miesięcy, czasami jeszcze na dużej, a Centrum zapewnia pobyt na 1-6 miesięcy - w zależności od placówki. Centrum to za każdym razem wyjście tymczasowe i konieczne tylko wtedy gdy przemocy nie mozna zatryzmac w inny sposób i niem ozliwe jest skorzystanie z opcji przeniesienia sie do rodziny.
NIKOLA2006

PostWysłany: Pią Kwi 24, 2009 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maleńka, mówiłam ci - dobry plan.... najpierw na sucho
malenka

PostWysłany: Sob Kwi 25, 2009 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem że trzeba mieć dobry plan, najpierw wszystko przemyśleć,zorganizować itd a póżniej działać. Dlatego też rozglądam się wszędzie,pytam na co bym mogła w danej instytucji liczyć itd.KTO PYTA NIE BŁĄDZI Laughing Zanim poczynię kroki muszę być pewna że nie zostanę z dziećmi na tzw"lodzie" bez jakiej kolwiek pomocy.Dlatego też we wtorek idę do radcy prawnego co mogę w swojej sytuacji zrobić itd.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras

PostWysłany: Sob Kwi 25, 2009 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

słusznie że konsekwentnie do przodu. Z niecierpliwością będziemy czekać co załatwisz u radcy we wtorek. Oczywiście jak będziesz chciała możesz się tym podzielić.

pozdrawiam Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
malenka

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że się podzielę- napiszę co się dowiedziałam.Każda historia czy sytuacja jest inna ale podobna i niektóre rozwiązania są podobne. Trzymajcie kciuki.To forum jest dla mnie bardzo ważne. Dzięki Wam wszystkim znalazłam w sobie tyle siły żeby w końcu przestać użalać się nad swoim losem a w końcu zacząć działać.
JAK TO NIEKTÓRZY MÓWIĄ "NASZ LOS W NASZYCH RĘKACH"
POZDRAWIAM
Powrót do góry
NIKOLA2006

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maleńka trzymam kciuki- jakby co pisz, powiem ci na bierząco co u mojej koleżanki i jak ona sobie radzi( wasze historie są niemal bliźniacze) Ważne aby działaćSmile
malenka

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 8:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że napiszę.
Pozdrawiam
Powrót do góry
malenka

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Jak ja tu dawno nie zaglądałam Sad spowodowane to było brakiem czasu- ciągle coś- angielski, szkoła muzyczna dziewczynek, wywiadówki no i oczywiście próby dominiki na rocznicę Sad Brakowało mi Was wszystkich i tego wsparcia Cool dlatego korzystam z chwili wolnego w pracy. Niestety nie udało mi sie spotkać z prawnikiem Sad Mój prawnik wyjechał a z innym nie chciałam a właściwie nie miałam śmiałości rozmawiać Sad ....Boże niedługo już sprawa 18-05 oby do niej i po jakoś wytrwać Sad juz psychicznie nie wytrzymuję....ciągle pogróżki że jak Mariusza wezną na leczenie itd to dopiero zobacze z dziećmi jak będziemy mieli przerąbane, że Jego rodzina itd nie dadzą nam żyć,że dopiero zobaczymy co to jest znęcanie się psychiczne Sad dobrze że mam dzieci, swoją rodzinę, przyjaciół no i oczywiście Was- WSZYSCY JESTEŚCIE DLA MNIE WIELKIM OPARCIEM PSYCHICZNYM Smile Angelika ostatnio mi powiedziała bardzo mądre słowa cyt:"mamuś nie martw się już gorzej nie może być, pozatym co Nas nie zabije to nas wzmocni"-bardzo mądre słowa.Pozdrawiam Wszystkich. Nikola a co tam u Twojej przyjaciółki?????
Powrót do góry
NIKOLA2006

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas koleżanka dochodzi do siebie...
Echnaton

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Malenka, 18.05 to ...w poniedziałek. Będę trzymał kciuki. Odezwij sie jak poszło i co z tego wyszło. Odwagi, świat należy do tych, którzy wiedzą czego chca w zyciu najbardziej!
malenka

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 8:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak masz rację to już w poniedziałek Sad Sad Dziękuję za dodawanie odwagi i trzymaj kciuki bardzo mocno Sad ....chciałabym mieć już to wszystko za sobą Smile ....wczoraj mi powiedział-zresztą nie pierwszy raz- że go nie zamknę nigdzie na żadnym leczeniu i niech sobie nie myślę że będę mu mówić co on ma robić itd, że sprawa będzie szybko a on odrazu się od wyroku Sądu odwoła Sad Chciałabym pozbyć się lęku który mam teraz w sobie i powiem szczerze żałuję że dawałam mu tyle szans żeby się zmienił i zrozumiał że alkoholizm to choroba i można z niej wyjść tylko trzeba przyjąć do swojej świadomości że jest się chorym i chcieć się leczyć.GDYBYM MOGŁA COFNĄĆ CZAS zamiast wniosku o leczenie złożyła bym pozew o rozwód - minęło od tego momentu 8 miesięcy może byłabym już po rozwodzie i mogła żyć z dziećmi normalnie bez lęku, strachu, obaw, wyzwisk itd. No ale cóż do każdej decyzji trzeba dojrzeć i nigdy nie jest za póżno żeby coś zmienić. NASZ LOS W NASZYCH RĘKACH. Sprawa jest o godz 10-myślę że do 12 się skończy Smile Zresztą nie istotne-napewno zaraz jak wrócę od razu napiszę.
Pozdrawiam
Powrót do góry
kulerzynka
Wolontariusz NL
Wolontariusz NL

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez trzymam bardzo bardzo mocno... Smile

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DZIĘKUJE WAM WSZYSTKIM. JESTEŚCIE DLA MNIE BARDZO WAŻNI. Dzięki temu że mam wokół siebie tylu wspaniałych ludzi i wsparcie w swojej rodzinie, przyjaciołach no i oczywiście W WAS CZUJE SIĘ SILNIEJSZA Smile Smile Smile
Powrót do góry
malenka

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do Ja 44 lub wszystkich co cokolwiek wiedzą na temat sprawy o przymusowe leczenie a mianowicie: czy na takiej sprawie jestem tylko ja, mąż, sędzia? czy ktoś jeszcze?jacyś świadkowie Jego picia? notatki z interwencji?
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sąd korzysta z dowolnych dowodów i zeznań świadków, czyli w praktyce - jesteś Ty , mąż i sędzia! Sąd ma dowody czyli zeznania innych świadków, opinie z policji, z izby wytrzeźwień
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: