Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przestałam wierzyć cd
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zero

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem. Mam depresję. Dokładnie zdiagnozowaną i prowadzoną przez psychiatrę.
A co do mojej dumy... O ile przeżywam takie uczucie, to państwa dotyczy ono w stopniu najmniejszym! Państwo wie o moim istnieniu tylko dzięki numerowi pesel, który posiadam. Nikt mi nic nie da, a i na pomoc liczyć trudno. Nie dostałam nawet odszkodowania za pobyt w szpitalu i uszczerbek na zdrowiu (po pobiciu przez męża) ponieważ.... mogłam przyczynić się do powstałej sytuacji (sic!). Ewentualne odszkodowanie dopiero po uprawomocnieniu się wyroku sądu. A ponieważ mąż odwołuje się i składa coraz to nowe zażalenia, to poczekam sobie jeszcze. Sprawa ciągnie się od lutego ://
Ps. opieka społeczna dokonuje obliczeń na podstawie zaświadczeń z urzędu skarbowego, a poza tym obniżenie dochodów ( na marginesie... nie rozumiem dlaczego miałabym je zaniżać skoro ciężko i uczciwie pracuję, a kokosów i tak nie zarabiam) nie wchodzi w rachubę. Nie ma takiej możliwości. Już kiedyś pisałam. Państwo wspiera, ale kombinatorów. Moje dwie szwagierki są tak bardzo samotnymi matkami (dzięki temu doją pieniądze z każdej strony), że pomimo stałych partnerów, z którymi mają kolejne dzieci, nie biorą ślubu ponieważ... przestałyby być samotnymi. Śmiechu warte! Ja podejmując się dodatkowej pracy zostałam ukarana.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż, zawsze znajda się cwaniacy, którzy omijając rafy przepisów prawa dotrą spokojnie do swego portu przeznaczenia zwanego przez nich legalnym wykorzystywaniem luk w prawie a będącego zwykłym oszustwem. I nie chodzi o to, żeby wzbogacać się na takich działaniach, trzeba szukać najlepszego wyjścia w takiej sytuacji, w której Ty jestes a nie kto inny....
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: