|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jadwiga
|
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 18:32 Temat postu: Proszę o pomoc |
|
|
Była policja. nie otrzymałam niebieskiej karty bo ona i tak nic nie da.Czy obdukcja na stłuczenia moze mi pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
flowerek
|
Wysłany: Pon Kwi 19, 2010 21:42 Temat postu: |
|
|
wiesz ,jakbym słyszała naszego poprzedniego dzielnicowego.
Też mnie tak zbył.Ale teraz mam założoną niebieską kartę ,bo jej zażądałam
.Dzielnicowy nie przychodzi do mnie ,a powinien, to ja chodzę do niego i stanowczo proszę o uzupełnienie mojej teczki przemocy o sytuacje ,które mu opisuję..
Zgłoś się do dzielnicowego i zażądaj jej założenia i nie daj się zbyć, że niby nic nie daje.To nieprawda, jest to pewnego rodzaju dokumentacja przemocy i właśnie,że jest ważna.
A ze stłuczeniami idź do chirurga i poproś o wydanie zaświadczenia o stanie zdrowia tj, tych stłuczeniach, opowiedz lekarzowi skąd je masz ,to będzie wiedział jak opisać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 22:52 Temat postu: |
|
|
Tutaj nie liczy się czyjeś zdanie, czyjeś odczucia ale nasz problem, nasza determinacja, nasze potrzeby...Może komuś to jakieś słowa bez znaczenia ale tym, którzy walczą z przemocą, chcą zatrzymać przemoc, przeżyć i ochronić siebie i swoje dzieci przed nieodpowiedzialnym i nieobliczalnym to...jak sztandar prowadzący do walki o zwycięstwo. Co może kawałek szmaty zatknięty na kawałek drewna? Niewiele powiedzą wątpiący i malkontenci, Wszystko - krzykną ci, którzy wierzą....
Może obdukcja nie zagoi stłuczenia ale może być odpowiednim zabezpieczeniem przed tym aby nie było więcej stłuczeń, aby każdy nas szanował, aby każdy liczył się z naszym zdaniem i osobą! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|