Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Proszę o pomoc

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jadwiga

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 18:32    Temat postu: Proszę o pomoc Odpowiedz z cytatem

Była policja. nie otrzymałam niebieskiej karty bo ona i tak nic nie da.Czy obdukcja na stłuczenia moze mi pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
flowerek

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz ,jakbym słyszała naszego poprzedniego dzielnicowego.
Też mnie tak zbył.Ale teraz mam założoną niebieską kartę ,bo jej zażądałam
.Dzielnicowy nie przychodzi do mnie ,a powinien, to ja chodzę do niego i stanowczo proszę o uzupełnienie mojej teczki przemocy o sytuacje ,które mu opisuję..
Zgłoś się do dzielnicowego i zażądaj jej założenia i nie daj się zbyć, że niby nic nie daje.To nieprawda, jest to pewnego rodzaju dokumentacja przemocy i właśnie,że jest ważna.
A ze stłuczeniami idź do chirurga i poproś o wydanie zaświadczenia o stanie zdrowia tj, tych stłuczeniach, opowiedz lekarzowi skąd je masz ,to będzie wiedział jak opisać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 22:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj nie liczy się czyjeś zdanie, czyjeś odczucia ale nasz problem, nasza determinacja, nasze potrzeby...Może komuś to jakieś słowa bez znaczenia ale tym, którzy walczą z przemocą, chcą zatrzymać przemoc, przeżyć i ochronić siebie i swoje dzieci przed nieodpowiedzialnym i nieobliczalnym to...jak sztandar prowadzący do walki o zwycięstwo. Co może kawałek szmaty zatknięty na kawałek drewna? Niewiele powiedzą wątpiący i malkontenci, Wszystko - krzykną ci, którzy wierzą....

Może obdukcja nie zagoi stłuczenia ale może być odpowiednim zabezpieczeniem przed tym aby nie było więcej stłuczeń, aby każdy nas szanował, aby każdy liczył się z naszym zdaniem i osobą!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: