Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

jeszcze dla mnie zaswieci slonce
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agnes25

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 9:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mgrabas witam cie.masz racje.chodzilo mi o to ,ze na sprawie byla kobieta a nie meszczyzna,wazniejsze bylo dla mnie to zeby powiadomic was ,ze jestem juz rozwodka.pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
agnes25

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzisiaj dostalam pismo z prokuratury.poszedl akt oskarzenia do sadu.szkoda ze o tydzien za pozno.bo juz jest po rozwodzie.czy moze ktos wie co to jest art 157 3kk?z taki art ma postawiony byly maz.pozdrawiam
Powrót do góry
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie chodzi o art, 157 par.1 i 3 kk

Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
monikakul81

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

słuchajcie mam wezwanie na sprawę w sprawie leczenia odwykowego męża może wiecie co na tej sprawie będzie i jakich pytań mam się spodziewać?
Powrót do góry
heka

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o widzisz! co sąd to obyczaj Smile Mój ex też miał takową ,za sprawą mojego "donosu" Very Happy ,ale ja nawet nie zostałam poinformowana pzrez sąd ,ze rozprawa się odbędzie .
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zostałam wezwana jako świadek, więc nie wiem nawet czego mam się spodziewać.
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PEWNIE BEDZIESZ PRZESLUCHANA ODNOSNIE PICIA MEAZ.BEDZIESZ MUSIALA UDOWODNIC ZE PIJE.MNIE TEZ SAD PYTAL JEGO ZRESZTA TEZ
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TO TAKIE PODSTAWOWE PYTANIA BYLY-JAK CZESTO PIJE.CZY PREFERUJE MOCNE CZY SLABSZE TRUNKI,JA NIE MIALAM SPRAWY O LECZENIE,ALE ZGLOSILAM ZE EX PRZEPIJA MAJATEK.ALE MYSLE ZE TY PYTANIA BEDZIESZ MIALA PODOBNE,SAD PEWNIE CHCE SIE UPEWNIC CZY TO LECZENIE JEST MU POTRZEBNE.
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mąż nawet ma już opinie psychiatry i jak czytałam to w jakimś teście na uzależnienie miał 24 albo 28 punktów i napisała psychiatra że jest uzależniony i potrzebna mu terapia
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opinia psychiatry jest podstawą do wydania decyzji o leczeniu.
Byłam na takiej sprawie, Sędzia dopytywała czy mąż pije i ile pije i czy według mnie wymaga leczenia.
Odpowiadałam w obecności męża, potem kazała mi wyjść i to o czym rozmawiała z mężem było poza moim zasiegiem.
Uważam że to zły system ponieważ mąz słyszał co mówiłam i po wyjsciu z sali sądowej padały wyzwiska, a miało to być dla mnie miejsce bezpieczne...
Po półtora roku oczekiwania maż dostał wezwanie do ośrodka stacjonarnego ale przedstawiwszy skierowanie do szpitala uchroniło go od leczenia.
To była sprawa o leczenie zamknięte, nie doszła do skutku jak jeszcze dwie inne ponieważ nie mozna nikogo zmusić do leczenia.To tylko straszak który nie na każdego działa.Na mojego męża nie zadziałał, a ile przy tym straciłam nerwów i zdrowia to tylko Bóg wie.
Kiedyś w zwiazku z tym leczeniem byłam pełna nadziei, dostałam ją wówczas w poradni lecz przeżylam gorzkie rozczarowanie.
Gdybym za pierwszym razem trafiła do poradni gdzie bez ogródek by mnie poinformowano że przymusowe leczenie jest tylko formą motywowania i straszaka, to przyznam szczerze ze nie chciałabym przez to przechodzić
To są tylko moje przeżycia w zwiazku z leczeniem i niekoniecznie musi być u ciebie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agnes25

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz,chyba kazda z nas,ktora walczy doznala rozczarowania.czasami faktycznie szkoda wlasnego zdrowia-a mamy dla kogo zyc.pewnie,ze taki KTOS ktory nas skrzywdzil powinien odpowiedziec za to-tylko nie zawsze jest tak jakbysmy chcialy.
mnie tez adwokat zapewnial,ze mam opinie od lekarza o pobiciu,swiadkow-rozwod bedzie z winy juz ex.i co?prokurator nie spieszyl sie z wydaniem aktu oskarzenia-nie bylo podstawy,zeby zawiesic sprawe rozwodowa.przyszlo mi pismo z prokuratury 4 dni po rozwodzie!!!-za pozno.
tez sie wscieklam,ale zczasem mysle sobie,ze dobrze ,ze to juz mam za soba.za jakis czas bedzie sprawa karna.zaraz mam zakonczenie rozdzielnosci,potem wniose o podzial majatku odzyskam to co mi sie nalezy.I NIE CHCE MIEC Z TYM CZLOWIEKIEM NIC WSPOLNEGO.teraz wiem,ze zyje,nie jest latwo,sa chwile smutne,ale jest spokoj.dziecko czuje sie bezpieczne.dzisiaj idziemy do kina razem.trzeba zyc dalej.juz nie boje sie spraw w sadzie-co bedzie to bedzie ja mowie prawde.moj syn mowi-mamo oliwa zawsze na wieszk wyplywa!pozdrawiam
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój będzie miał w sądzie sprawę o przymusowe leczenie, ale na te leczenie to już chodzi i pije coś trzy razy w tygodniu i powiedzieli mu że jak po wypiciu tego płynu wypije alkohol może dostać wylewy czy czegoś tam i chyba się boi bo narazie nie pije ale to dopiero pierwszy tydzień zobaczymy jak długo wytrzyma szczerze mówiąc to nie mam nadzieji że kiedyś przestanie pić obym się myliła. Pozdrawiam.
Powrót do góry
agnes25

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jak przestanie pic ten plyn????bo przeciez do konca zycia nie bedzie tam chodzil.powiem tak-obys sie mylila.ja po swoich przezyciach nie wierze.moze zle mysle,ale ciezko by mi bylo uwiezyc,ze sie zmieni.przeciez wystarczy tylko raz i wszystko wraca od nowa.
Powrót do góry
monikakul81

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 13:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie o to chodzi, ja też nie wierze że kiedykolwiek przestanie pić. Narazie pije ten płyn bo musi alej ajk nie będzie pił właśnie te same pytanie sobie zadaje każdego dnia . Tak szczerze mówiąc to nawet jak przestanie pić to ja nie wiem już czy chce z nim być mam taki straszny uraz i zarazem niechęc do niego i ciągle mam przed oczami to co on mi robił i co mówił jak wyzywał itp.
Powrót do góry
janieja

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 16:54    Temat postu: Jeszcze dla mnie zaswieci słońce.. Odpowiedz z cytatem

Ci ludzie wierz mi - 1 z tysiąca wyjdzie z tego i nie wróci,ale do tego trzeba miec charakter....zaprzeczają problemu niema,to wymysły,bo ja nie piję co dzień.Mam to samo,potrafił nie pic i pół roku,chory - niby wieńcówka i nadciśnienie.....2 lata spokoju......i powrót do tradycji....na frasunek ,kłopoty kielonek....leki i chla,pozornie od czasu do czasu wańka wstańka i ''upiór''...ale piwko co dnia w ukryciu....czapka dymi .A wszystko to przez lekarza,na jego usilne gdybanie.....''można raz na jakis czas...parę i diabli wzieli skuteczna terapie szpitalną-bał sie....już nie przestanie pic i a doskonale wie,że jest uzależniony,miał testy....to jego nie dotyczy!Now problem i chlup w ten głupi dziób,otoczenie tez wyprowadził w pole....najgorzej jak takiemu przytrafi się niepicie ....dumny paw...JAKI JA PORZĄDNY!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

Skocz do: