Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Porozumienie
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
roofer

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 13:40    Temat postu: Porozumienie Odpowiedz z cytatem

Wszyscy mamy wspólny problem z odróżnianiem prawdy od kłamstwa, złych od dobrych intencji, w domu, w sądzie, na forum, wszędzie. Nie mamy procedur, zasad, sposobów odróżniania dobrej od złej woli w sądownictwie rodzinnym. Jeden kłamie, płacą wszyscy. Widoczne to jest w postępowaniach sądowych w sprawach o alimenty czy rozwód. Każdy może wejść z dowolnym paszkwilem i uruchomić całą Polskę ze wszelkimi uczonymi prawnikami, budżetami państwowymi i budowlami ze szkła i marmuru na obsługę jednego kłamstwa. Obłowią się armie ludzi a kłamstwo tylko zostanie zagruntowane, aby dalej dawało zarobić kolejnym armiom ludzi.
Kłamstwo i zatajone cele są faktycznym źródłem przemocy i agresji, wyklucza porozumienie, otwiera drogę do agresji i terroru. Kto autentycznie występuje w ochronie rodziny, najpierw sam zobowiązany jest powstrzymać się od pogłębiania konfliktu kłamstwem i zatajaniem faktycznych celów procesowych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem o co chodzi w tym wpisie...niby jest o kłamstwie, manipulowaniu, dobrych intencjach, ale w głębi sugerowanie, ze KTOŚ kłamie, manipuluje....Może powiesz komu zarzucasz kłamstwo i w jakim celu?
roofer

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o to, że.......
Najbardziej niebezpieczną forma destrukcji jest agresja upozorowana działaniem w ochronie. Czynione to jest wtedy, kiedy sumienie jednak pracuje i zabrania atakowania bezpośrednio, wymyśla się więc pozornego wroga i proszę oto jest uzasadnienie konieczności pozbawienia, zasądzenia, wypędzenia, wsadzenia, odebrania czy innego uziemienia człowieka. Kiedy są dzieci, to taka zabawa dotyczy ich w kolejności pierwszej, atakującego w drugiej kolejności a najmniej atakowanego w ten sposób.

To jest stały fragment gry sądowej, uprawiany nie tylko przez strony ale i przez sędziów. Stąd postępowanie w sprawie rodzinnej tradycyjnie rozpoczyna się od zorganizowania ataku osobistego - najpierw w uzasadnieniu pozwu a potem w tzw. "dowodach z zeznań". Kiedy strony już dobrze się wykrwawią, sędzia ogłasza wyrok w imieniu RP
i uzasadnia, że strony są już tak krwawe, że nie zostaje nic innego jak zlikwidować rodzinę.
Wiele jest osób, które chętnie korzystają z takiej procedury destrukcji rodziny. Myślę, że to jest jakieś 80 % powództwa w sprawach rodzinnych, w tym karno - rodzinnych.
Wiem, ze to jest ostatnie miejsce na wygłaszanie takich tekstów. Przygotowany jestem na gromy, wykluczenia, pozbawienia i inne tego rodzaju konsekwencje. Pa.
Powrót do góry
mala5

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 9:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niekoniecznie wszystko jest kłamstwem. A jeżeli człowiek uczciwy walczy o podstawowe rzeczy potrzebne dzieciom: jak poczucie bezpieczeństwa, warunki bytowe, spokojną egzystencję, a ta druga osoba w tym przeszkadza?
Przecież rozwód jest ostatecznością. Jestem osobą bardzo wierzącą i wykształconą i musiałam trzeźwo popatrzeć na sytuację, która zagrażała mojemu życiu i zdrowiu i zdrowiu dzieci. Mścił się i mści dalej na mnie i dzieciach. Żyć razem z nim niemożliwe. Dąży do zgody, kiedy nawet małżeństwo nie istniało w świetle Kościoła, bo zaburzenia jakie ma to wykluczają. Jak się z takim kimś porozumieć? To cichy morderca, który robi na złość.

Różne są przypadki. ja nigdy nie kłamałam walczyłam o prawdę, którą on chciał ukryć. Znał wszystkie moje słabe strony. Zwalniał z pracy, poniżał, wysyłał do nowej pracy swoich ludzi, którzy mieli mnie ośmieszyć mu mojej dyrekcji, wymuszał i wymusza na dzieciach, żeby robiły co on chce. Jest jak małe dziecko w swoim urojonym świecie Podpłaca ludziom od których zależy moja przyszłość, jednocześnie płacąc małe alimenty.

I co pozwoliłby pan takiej osobie się zamordować?

Czy można mówić o porozumieniu z człowiekiem, który piekło ze swojego dzieciństwa wniósł w dorosłe życie? Niedojrzały niszczy to co ma najważniejszego? Tylko takie przypadki są na tym forum. Beznadziejnie trudne i skomplikowane. I żeby przeżyć w sytuacji przemocowej trzeba mieć dużo siły i wsparcia. Bo gdyby było możliwe porozumienie to terapie wspólne , czy diagnoza lekarza byłaby inna. Niestety są przypadki beznadziejne, i wtedy kobieta ma prawo do samodzielnego życia. mala5
roofer

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 9:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sytuacja przemocowa jest przede wszystkim innym wtedy, kiedy jedno jest zakneblowane i przywiązane do pręgierza a drugie daje sobie możliwość swobodnego, publicznego plucia. Nic dziwnego, że się wszystko obróciło w gruzowisko, no i jeszcze morderca. Jeśli tak jak tu na forum było także w oficjalnych papierach i wystąpieniach, to faktycznie im mniej kontaktu tym lepiej i bezpieczniej.
Powrót do góry
gigi31

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 10:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmm zastanawiam sie jaki TY masz cel...... kogo chcesz usprawiedliwić hmmmmm albo kogo utwierdzic w przekonaniu iż przemoc nie jest przemocą ....albo, iż jedna przemoc jest mniej groźna, mniej bolesna niz druga ......
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
roofer

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 10:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśl Córko, myśl i nie szukaj nauk dla siebie w moim rozumie tylko we własnym.
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roofer, jaką Córką jest dla Ciebie Gigi że tak do niej się zwracasz?
Miejsce na prawienie kazań znajduje się gdzie indziej i chociaż jestem osobą wierzącą praktykującą to słuchanie takiego kazania jakim próbujesz tutaj zabłysnąć..... Rolling Eyes
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ma nic wspólnego z założonym tematem pt."porozumienie"
Powrót do góry
roofer

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co się orientuję, słuchanie kazań nie jest przymusowe.
Jeśli z porozumieniem ktoś nie chce mieć nic wspólnego to oczywiście nie będzie miał. Pragnę jednak zauważyć że słowo porozumienie składa się z dwóch części - po + rozum. Pójść po rozum do głowy, chyba własnej głowy bo przecież nie cudzej.
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roofer, jaką Córką jest dla Ciebie Gigi że tak do niej się zwracasz?
Powrót do góry
roofer

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro zwrot jest tak żenujący, to nich będzie Przyjaciółko albo jak tam,
nie znam imienia.
Powrót do góry
ja44

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żenująca jest nuta kpiny płynąca z Twoich słów.Próbując coś podważać, udowadniać jednocześnie nabijasz się z tego forum.
Powrót do góry
janieja

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 16:17    Temat postu: Porozuminie Odpowiedz z cytatem

Człowieku co ty wiesz o przemocy?Ględzisz trzy po trzy para piętnascie.Nawiedzony,wyzwolony ......ciekawe jakbyś sie czuł po ''maratonie'' z przemocowcem,jest on ani większym ani mniejszym wrogiem,ktory stosuje swoje ''gierki'' bo tak ma byc jak on chce...decyzja o skierowanie sprawy do sądu to ostatecznośc,jest to trauma dla rodziny.....dziwne to tak jakbym słyszała ''echo domu'' wszyscy klamia i zmyslają.........zarty se stroisz z naszego cierpienia?tu nie ma miejsca dla klownów.
roofer

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nawiedzony / wyzwolony to co to ma być pochwala czy oszczerstwo w wątku zatytułowanym Porozumienie ?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: